maritbet girişmaritbet
NEF Kemreburgaz 04 geliyor!

NEF Kemreburgaz 04 geliyor!

Timur Holding’e bağlı Timur Gayrimenkul’ün markası Nef, sektörde yenilikçi adımlar atarken, ilkleri de gerçekleştiriyor

Timur Holding'e bağlı Timur Gayrimenkul'ün markası Nef, sektörde yenilikçi adımlar atarken, ilkleri de gerçekleştiriyor. Patenti Timur Gayrimenkul'e ait olan ve dünyada ilk defa uygulanan Nef keşiflerinden Foldhome ve Foldoffice sistemini Erden Timur şöyle anlattı: “Buna göre 1+1 ev aldığınızda aslında 24 odalı bir eve ait bütün imkanlardan yararlanıyorsunuz. Foldhome her projede her hedef kitlenin beklentilerini ve ihtiyaçlarını analiz ederek hazırlanan bir yaşam ünitesidir. Bir evin içine sığamayacak, hatta alışılmış sitelerin sosyal tesislerinin kapsayamayacağı kadar farklı odalar yaratan Foldhome sistemi, 1900 metrekarelik bir evin sahip olabileceği özellikleri sunan mimari bir yaklaşımdır.

Temel amacı, evinize sığamayacak tüm odaların katlanarak evinize dahil edilmesini sağlamaktır. Kişiye özel kullanım alanlarından oluşan Foldhome'un en önemli özelliklerinden biri “kullan-öde” sistemidir. Bu sistemle, kullanılmayan bir alan için dairelerden ayrı bir ücret alınmaz ya da aidata eklenmez. Daire sakinlerine dağıtılacak kişiye özel tanımlanmış kartlarla kullanılabilecek Foldhome odalarına, 10-30 TL arasında bir kullan-öde sistemiyle giriş yapılabilecek. Nef sakinleri, odaları kendi özel alanları gibi kullanabilecekler. Bir Nef keşfi olan Foldhome ve Foldoffice, uluslararası anlamda da çok ilgi çeken bir fikir. Avrupa'da evlerin küçük metrekarelere sahip yaşam alanlarının olması, bu sisteme daha da fazla ihtiyaç duymalarına neden oluyor. Şu an Londra'da bir projeyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Berlin'deki bir projeyle ilgili görüşmelere ise yakın zamanda başlayacağız.”

Nef Flats Levent 163, Nef iKi Haliç, Nef Kağıthane 11 gibi projeleri yürüten Timur Gayrimenkul, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek için dünyadaki en önemli mimarlık ofislerinden Foster&Partner's ile 3 yıllık bir anlaşmaya imza atarken, dünyaca ünlü tasarımcılarla çalışıyor. Timur Gayrimenkul sektörde bir ilk olan “Garantili Proje” sistemini yürütüyor. Yatırımcıların riskinin sıfırlandığı “Garantili Proje” sistemi ile yap-sat ve sat-yap sistemlerine alternatif sistem getiriyor. Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, bir evin içine sığamayacak kadar farklı odalar yaratan Foldhome sistemini, 1900 metrekarelik bir evin sahip olabileceği özellikleri sunan mimari bir yaklaşım olarak tanımlıyor

Foster ile anlaşma SESE

Sektörel anlamda çok büyük bir yenilik getireceğini düşündükleri bir fikirlerinin olduğunu belirten Erden Timur, bu fikri hayata geçirebilmek için dünyadaki en ünlü mimar olarak gösterilen Lord Norman Foster'ın sahip olduğu ve Albion Riverside Londra, HSBC UK Headquarters ve Hearst Tower New York gibi projelerin yaratıcısı Foster&Partner's şirketiyle temasa geçtiklerini söyledi. Londra'daki ofislerinde fikirlerini paylaştıklarını söyleyen Timur, “Onlar da bu fikre çok heyecanlandılar ve inandılar. Biz de Foster&Partner's şirketi ile üç yıllık bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmayla hem bu fikir için hem de önümüzdeki 3 yılda İstanbul'da gerçekleştireceğimiz projelerin önemli bir kısmında beraber çalışacağız. Bunun hem İstanbul hem Nef için çok önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“Garantili Proje” sistemi

Nef'in son projesi Nef Kağıthane 11'le, Türkiye'de ilk defa uygulanan ve şu anda tek olarak Timur Gayrimenkul'un uyguladığı “Garantili Proje” sisteminden söz eden Erden Timur, şunları söyledi: “Proje satışına ve inşaatına başlamadan yapılan fizibilite çalışması sonucunda ortaya çıkan tüm proje maliyetini kendi özkaynağımızla bankaya yatırıyoruz ve bu maliyet bloke ediliyor. Böylece inşaatın bitişi, hiçbir satış yapma zorunluluğu olmaksızın, projenin ilk günününden itibaren garantileniyor. Yatırımcının riskinin sıfırlandığı “Garantili Proje” sistemi, 1990'lı yıllardaki yap-sat sistemine ve 2004'ten bu yana alışılagelmiş sat-yap sistemlerine göre çok daha güvenceli. Bu sistem, yeni dönemin alternatif sistemi olacak.”

Dünyaca ünlü tasarımcılar

Nef iKi Haliç projesinin mimari tasarımı için New York'ta ikiz kulelerin yerine inşa edilen ”One World Trade Center”ın ve dünyanın en yüksek binası “Burj Khalifa – Dubai”yi yapan ünlü mimarlık firması SOM ile çalışıtığını hatırlatan Erden Timur, şöyle konuştu: “Nef Kağıthane 11 projemizin mimari danışmanlığını dünyanın en önde gelen, en prestijli mimarlık firmalarından biri olan ve kurulduğu 1955 yılından bu yana gerçekleştirdiği projelerle pek çok uluslararası ödül alan HOK yapmaktadır. Projeleri arasında Foster&Partner's ile birlikte yürüttüğü Londra'daki dünyaca ünlü Yeni Wembley Stadı, St. Petersburg'daki Dali Müzesi, Boston'daki Logan ve Hindistan'daki Bengaluru gibi pek çok havalimanı, ABD'deki Millward Brown ofisleri ve Çin'deki Four Seasons Oteli bulunmaktadır.Yerel partner ve uygulamacı mimarlık ofisi ise genç mimari grubu Mimark'tır. Autoban'ın ilk mimari projesi de Nef Flats Levent 163 projesi. Sadece Nef tarafından uygulanan tasarım odaklı proje sisteminde, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi binaların sadece cephesini ve lobisini tasarlamıyoruz. Kapınızın kolundan, asansörün tuşuna kadar birçok detay ve Foldhome üniteleri için pek çok ödüle sahip uluslararası iç mimar ve endüstriyel tasarımcıyla çalışıyoruz.”

Nef Flats Levent 163 10 ay içinde yüzde 36 prim yaptı

Mayıs 2010'da satışı yapılan Nef Flats Levent 163 projesinin 10 ay içinde yüzde 36 prim yaptığını, 18 günde satışı tamamlanan Nef İKİ Haliç projesinin ise 4 ay gibi kısa bir sürede ortalama yüzde 15 prim yaptığını söyleyen Erden Timur, “Nef Kağıthane 11 projemizin dünya ekonomisinde herhangi bir daralma oluşmazsa yüzde 45 prim yapmasını bekliyoruz. Projemize satış öncesinde yüksek bir ön talep vardı ve bu nedenle yoğun bir satış dönemi geçiriyoruz. 16 gün gibi kısa bir sürede Nef Kağıthane 11 projesinin yüzde 71'i satıldı” diye konuştu.

Yeni projenin yüzde 71'ini 16 günde sattı

Satışı devam eden Nef Kağıthane 11 projesinin 214 bin 708 metrekarelik bir alana yayılmış çok büyük bir hareketin parçası olacağını kaydeden Erden Timur, şu bilgileri verdi: “Projede konut, ofis ve uluslararası otel işletmesinin yöneteceği uzun dönem kiralanacak rezidansların yer alacağı kafe, restoran ve sanat merkezi  gibi farklı zevklere ve ihtiyaçlara hitap edecek alanlar da bulunacak. Nef Kağıthane 11'in hemen yanında hayatı kolaylaştıran alışveriş noktaları yer alacak. Levent'e sadece 2.5 km, Tünel'e 3.1 km, Çağlayan Adliyesi'ne 1.5 km uzaklıkta bulunması projemize değer katıyor. Fiyatlarımız 166 bin TL'den başlıyor ve üniteler 37 metrekareden başlayıp 170 metrekareye kadar çıkıyor. Projede toplam 348 tane olmak üzere konut ve  ofis seçenekleri bulunuyor. Nef Kağıthane 11 Projesi, toplam 15 dönüm büyüklüğünde, kendimize ait arsada, toplam 93 milyon TL'lik bir yatırım ile hayata geçecek. Projemizde avantajlı ödeme seçenekleri bulunuyor. Toplam fiyatın sadece yüzde 2.5'ini peşin alıyoruz. 6'ncı ayda yüzde 5'lik bir ara ödememiz bulunuyor ve yüzde 17.5'ini daire tesliminde alıyoruz. Geri kalan yüzde 75'i için ise Timur Gayrimenkul garantörlüğü altında kredi kullandırıyoruz. Banka kredisi için uygun faiz oranlarımız mevcut. Mesela 60 ay için faiz oranımız yüzde 0.74, 120 ay için yüzde 0.82. Banka kredisi kullanmak istemeyen müşterilerimiz içinse yüzde 5 peşinat ve peşinatın kalan kısmını 2 yıla yaydığımız toplamda 60 ay vadeli ve bankalardan çok daha uygun koşullarda ödeme planı sunuyoruz.”

Nef Kemerburgaz 04 geliyor

İnşaatı 3 ay içerisinde tamamlanacak Nef Kemerburgaz 04 projesinin satışına, inşaat tamamlandıktan sonra başlanacağını belirten Erden Timur, “Bunun dışında İstanbul'da geniş bir arsa stoğumuz var. Şehir merkezinde bugüne kadarki anlayıştan çok farklı ve karlı bir yatırım olanağı sunacak 2 tane projenin hazırlıklarına devam ediyoruz.” dedi. Geçen yıl İstanbul'un en değerli arazilerinin başında gelen Bebek sırtlarındaki 68 dönüm alan üzerine kurulu, eski Fransız Yetimhanesi'nin projesine başladıklarını hatırlatan Erden Timur, “Dünyadaki ünlü tasarımcılarla ve önde gelen otel gruplarıyla çalışmalarımız devam ediyor. Burada İstanbul'un en lüks otellerinden biri yer alacak. Bir de inşaatına başladığımız, Kanyon'un hemen yanında SOM, RMJM, FX FOWLE, AUDREY MATLOCK ve HOK gibi uluslararası mimarlık gruplarının ve ülkemizin önde gelen mimar gruplarının katıldığı bir yarışmayla projesini yaptırdığımız, İstanbul'un sembol binalarından biri olacak bir ofis projemize başladık; Nef Offices Levent 05. Bu projede satış düşünmüyoruz. Sadece kiralama sistemi uygulayacağız” diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz