maritbet girişmaritbet
Nazenin Konakları'nda geleneksel değerler bir arada!

Nazenin Konakları'nda geleneksel değerler bir arada!

Nanda Yapı ve Pehlivanoğulları ortaklığında Çengelköy'de hayata geçirilen Nazenin Konakları, geleneksel çizgileriyle ön plana çıkıyor.

İstanbul'un öz değerini korumayı başaran en özel semtlerinden Çengelköy'de inşa edilen Nazenin Konakları Çengelköy projesi, 9 blok 92 daire ve 15 mağazadan oluşuyor. 

Dünü ve bugünü birleştiren karakteristik mimari tasarımı ve unutulmaya yüz tutan geleneksel değerlere sahip çıkan duruşuyla Nazenin Konakları Çengelköy, kadınların konfor ve tercihlerine yanıt veren yaklaşımıyla yepyeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor.

Ergonomi Mimarlık, Nanda Yapı ve Pehlivanoğulları'nın hem arsa ve hem de proje sahibi olduğu Nazenin Konakları Çengelköy'ün; Mimari Projesi Ömerler Mimarlık, İç Mimarisi Shape Mimarlık, tüm peyzaj alanları BGM Mimarlık, perspektif çalışmalarını ise Atelier Aida Londra üstlendi.

Çengelköy'e ve Boğaz'a hakim bir noktada inşasına başlanan Nazenin Konakları Çengelköy; bölgenin tarihi ve manevi mirasının net bir şekilde hissedilebildiği; geleneksel çizgileriyle ön plana çıkan, kapsamlı sosyal imkanlarıyla şehir hayatının her anını zevke dönüştürmeyi vadeden eksiksiz bir proje. Boğaz hattının hemen üzerinde; İstanbul'un tüm güzelliğine hakim bir noktada konumlanan Nazenin Konakları Çengelköy, 12 bin metrekare alan üzerinde, 9 blok, 92 daire ve 15 mağazadan oluşacak şekilde projelendirildi. Bahçe dubleksinden çatı dubleksine kadar 3+1 ile 5,5+2 arasında değişen daire seçeneklerinin bulunduğu projenin en önemli özelliği; geniş ailelere ve komşuluk, misafirlik kavramlarının yaşatılacağı bir yaşam anlayışına hizmet ediyor olması.

KOMŞULUĞUN ‘MECBURİ' OLDUĞU YAŞAM BURADA

Geleneksel aile yapısının korunmasına büyük önem verilen Nazenin Konakları Çengelköy projesinin Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Pehlivan; komşuluk, misafirlik ve mahalle kültürü mirasını yaşatmak için tüm detayları düşündüklerini aktarıyor:

‘'Projenin her aşamasında site sakinlerinin mahremiyetini esas alarak, komşuluk ilişkilerini geliştirebilecek detaylar üzerinde çalıştık. Nazenin Konakları Çengelköy'ün mimari karakterinde de mahalle kültürünü yaşatacak bir çizgi olsun istedik. Projemizin yüzde 30'unun satışı henüz temel atıldıktan hemen sonra tamamlandı. Bunda bölge kültürünü benimsemiş olmamızın ve komşuluk değerine sahip çıkmamızın rolü büyük. Güzel bir yaşam alanı inşa etmemizin yanı sıra, güzel komşuluklar inşa edilmesine de önemli katkımız olacağını düşünüyoruz. Projemiz temel aşamasındayken gerçekleşen ilk satışların ardından satış ofisimizde gerçekleştirdiğimiz ve hanımefendileri ağırladığımız ‘Komşu Buluşması'ndaki sıcaklık, hedefimize ulaşacağımızın bir göstergesi oldu.''

SOSYAL TESİSLER KADIN - ERKEK OLARAK AYRILIYOR

Nazenin Konakları Çengelköy, sosyal tesis alanlarıyla da mevcut tüm projelerden dikkate değer şekilde ayrışıyor. Açık havuzun yer almadığı ve 2 bin m2'si kapalı alanda ve 2 bin 500 m2'si açık alanda olmak üzere iki ayrı sosyal tesis alanı bulunan projede, kapalı alandaki tüm sosyal tesis alanları KADIN-ERKEK olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Kadın ve erkekler için ayrı ayrı tasarlanan kapalı sosyal tesis alanlarında; havuz, fitness center, pilates ve yoga stüdyoları, masa tenisi, squash, sauna, Türk Hamamı, buhar odası, masaj odası ve bilardo etkinlik alanlarının yanı sıra; site sakinlerinin komşuluk değerlerini paylaşabileceği; biri açık biri kapalı olmak üzere kapsamlı 2 adet kafe de yer alıyor.

Aralık 2017'de tamamlanması hedeflenen projede, ev sahiplerinin her türlü ihtiyacını karşılamak adına, tüm dairelerde geleneksel aile yaşamının bir parçası olan oturma odalarına, balkon alanlarına ile mutfakların konfor ve genişliğine dikkat edildi.

Öncelikle kadınların mutlu olması ve çocukların site içinde kapsamlı ve kaliteli vakit geçirmelerinin büyük önem taşıdığı Nazenin Konakları Çengelköy projesinin ortak alanlarında bu düşünceden hareketle;

Proje, öz değerlerinin yanı sıra, farklı ayrıcalıklar sunuyor olmasıyla da dikkat çekiyor. Altı yolun kesiştiği noktada eşsiz bir doğal konuma sahip olan Nazenin Konakları Çengelköy, metro ve toplu ulaşıma yakın merkezi lokasyonu, Çengelköy'ün en büyük ve en yeni camisinin yanı başında, Kandilli Rasathanesine yürüme mesafesinde konumlanırken; İstanbul'un en sağlam zeminine sahip bölgesinde yer alıyor.

Nazenin Konakları Çengelköy Proje Koordinatörü ve Yüksek Mimar Gülşah Örs Demir, projeyi büyük bir hayalin ürünü olarak tanımlıyor: ‘'Bizim bir hayalimiz vardı ve bu hayalimizi gerçekleştirdik. Estetiği de fonksiyonelliği de ele aldık ancak odağımız hiç değişmedi. O da, sakinlerimizin evlerine bile girmek istemeyeceği, eski çocukluk günlerini yeniden yaşayabilecekleri, komşuluk temelli bir mahalle sıcaklığını, çocuklarına miras bırakacakları bir hayattı. Çünkü tüm bunlar, aslında yaşam hakkıydı ve ulaşmak bu kadar zor olmamalıydı. Bu yüzden de uzun ve kapsamlı bir konsept proje çalışmamız oldu.''

Nazenin Konakları Çengelköy Satış ve Pazarlama Müdürü Duygu Taj da, günümüzde komşuluk ile birlikte azalan misafirlik kültürünün de bu proje ile canlanacağına dikkat çekiyor: ‘'Komşuluk ilişkilerinin canlılık içinde yaşandığı, misafirperverliğin en üst düzeyde hissedildiği bir doku oluşturmak istedik. Hem mahalle kültürünün izleri, hem tam bir yaşam alanı, hem de geleneksel değerlerinin bir arada toplandığı bu proje, sakin ve dingin, tüm ihtiyaçları bir arada sunan, Boğazın içinde yeni bir boğaz köyü olarak öne çıkıyor...''

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazenin Konakları Çengelköy'de yaşam başladı
  • 05.07.2018 16:18

Nazenin Konakları Çengelköy'de yaşam başladı

stanbul’un tarih ve doğa kokan semtlerinden Çengelköy’de hayata geçirilen Nazeni ...

Nazenin Konakları’nda hayat başlıyor
  • 08.05.2018 10:17

Nazenin Konakları’nda hayat başlıyor

İstanbul’un incisi Çengelköy’de yaklaşık 2 yıl önce temeli atılan Nazenin Konakl ...

Nazenin Konakları’na kardeş geliyor
  • 22.11.2017 11:41

Nazenin Konakları’na kardeş geliyor

Nazenin Proje’nin yeni konut projesi olan Nazenin Konakları Bahçe, 2018’de hayat ...

Konutlardaki sosyal tesisler yazlık ihtiyacını azaltıyor
  • 21.07.2017 15:34

Konutlardaki sosyal tesisler yazlık ihtiyacını azaltıyor

Türkiye’nin birçok ilinde artan konut projelerindeki sosyal imkanlar, konut alıc ...

Konut projelerinin olmazsa olmazı artık bahçe katı!
  • 14.06.2017 12:29

Konut projelerinin olmazsa olmazı artık bahçe katı!

Nazenin Proje Pazarlama Müdürü Duygu Taj, ev almak isteyenlerin konut projelerin ...

Nazenin Konakları'nda 'Komşu Tanışma ve Kaynaşma Etkinliği'
  • 17.05.2017 09:42

Nazenin Konakları'nda 'Komşu Tanışma ve Kaynaşma Etkinliği'

Nanda Yapı-Ergonomi İnşaat-Pehlivanoğulları ortaklığında hayata geçirilen Nazeni ...