maritbet girişmaritbet
Megakentin son köprüsü Tema İstanbul'dan!

Megakentin son köprüsü Tema İstanbul'dan!

Tema İstanbul, 100 milyon liralık yol yatırımları kapsamında TEM'in üzerinden Başakşehir ve Küçükçekmece'yi birleştiren köprü inşa etti.

Atakent bölgesinin çehresini değiştiren Tema İstanbul, bölgedeki yatırımlarına devam ediyor. Konumu ve mimarisiyle öne çıkan Tema, bölgedeki trafiği rahatlatmak adına 100 milyon liralık yatırımın altına imzasını attı. Ekim ayı sonunda açılacak yolla birlikte, TEM yeni bir köprüye kavuşmuş olacak ve Başakşehir ile Küçükçekmece birbirine bağlanmış olacak.

Yeni yatırımla ilgili emlaktasondakika.com'a konuşan Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk “Bölgedeki trafik ihtiyacını karşılamak adına bir proje yapalım dedik. 100 milyon liraya mal olan yeni yatırımımız Ekim ayında kullanıma açılacak. Yanyollar, TEM'den daha geniş olacak” diye konuştu.

100 milyon liralık yol açılıyor

“Bu bölgede çok uzun zamandır çalışıyoruz. Avrupa'nın en büyük gayrimenkul projesini burada hayata geçiriyoruz. Buraya gelecek bir gece yaşam yükü var. Onunla birlikte bir eğlence parkımız var. Bunların trafik ihtiyacını karşılayacak bir proje yapalım dedik. Çevredeki yolları, 4. Cadde'yi, 242. Sokak'ı, Turgut Özal Bulvarı'nı elden geçirelim istedik ve 100 milyon liralık yatırımla bu projeye imza attık. 31,5 kilometrelik şerit yaptık bu süre içinde. Başakşehir ve Küçükçekmece'yi bu projemizdeki 105 metrelik köprüyle bağladık. Burada trafik ortadan kalkacak. Bu yatırımımızla birlikte yanyollar, TEM'den daha geniş olacak. Güney yanyol 5 şerit Ankara istikametine, kuzey yanyol 4 ve 5 şerit Edirne istikametine akacak şekilde yapılıyor. Bu yolları Ekim sonunda hizmete açıp vatandaşa bir hizmet yapmak istiyoruz”

Yeni metronun TEMA durağı olacak

“Atakent bölgesi her geçen gün değerleniyor. Mecidiyeköy, Maslak, Levent bir merkezse yeni Avrupa'nın merkezi Atakent olacak. Buradan arabayla yeni havalimanı 15 dakika sürüyor. 3. Köprü yoluna ulaşmak daha da kısa. TEM ve E5'e ulaşım ekstra kolay. Ayrıca Marmaray'ın Halkalı durağı da Atakent'e değer katıyor. Ayrıca Kapıkule'ye gidecek hızlı tren Atakent'ten geçiyor. Kabataş'tan gelip Başakşehir'e gidecek metronun TEMA durağı var. Bu bölgede müthiş altyapı yatırımları yapılıyor”

17 bin metrekarelik gölet geliyor

“Tema İstanbul'da az stoğumuz var, onlara da talepler var. Eğlence parkı projemiz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kentsel tasarım projemiz için başvuru yaptık. Onay gelir gelmez ruhsatlandırma işlemlerine başlayacağız. Atakent çok özellikli, çok nitelikli bir bölge haline geldi. 17 bin metrekarelik gölet yapıp kenarlarına markalı restoranlar yapacağız”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'a katılma hedeflerini anlattı
  • 17.01.2018 18:44

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'a katılma hedeflerini anlattı

TEMA İstanbul Ortak Girişiminin Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar’ ...

Aydın Ayçenk'in gözünden Tema İstanbul Bahçe!
  • 29.11.2017 15:02

Aydın Ayçenk'in gözünden Tema İstanbul Bahçe!

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Tema İstanbul'un 2. Etap bölümü olan "B ...

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı
  • 05.05.2017 11:20

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, "Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor" ...

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu
  • 19.04.2017 18:33

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakik ...

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!
  • 08.10.2016 15:35

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, bölgede yaptıkları yol yatırımlarının 1 ...