maritbet girişmaritbet
Mebuskent’te “her aileye bir koru”…

Mebuskent’te “her aileye bir koru”…

Türkiye’nin yeşil alanı en büyük konut projesi Mebuskent’te her aileye 25 ağaç…

Batıkent Karacakaya bölgesinde yapımı hızla süren Mebuskent yerleşkesinin yüzde 87'sini yeşil alan ve yaşam alanları oluşturuyor, beton alanların payı sadece yüzde 13…

“Şehir içinde şehir” konseptinde yaklaşık bin ailenin yaşayacağı Mebuskent'temeyve ağaçlarıdahil her türden toplam 23 bin ağaç dikilecek, aile başına 25 ağaç düşecek. Yani her ailenin küçük bir korusu olacak. 

Son yıllarda sayıları hızla artan marka projelerle konut sektöründe adeta yatırım patlaması yaşanırken, Aymor Grup tarafındanAnkara'nın Batıkent Karacakaya bölgesindegerçekleştirilenMebuskent, Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi olarak öne çıkıyor. 

kürşat ayhan

Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan'ın verdiği bilgiye göre bittiğinde “Şehir içinde koca bir şehir” olacak ve 4-5 bin kişilik nüfus barındıracak Mebuskent, 388.000 metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor.Bunun da yüzde 87'sini yeşil alan ve sosyal yaşam alanları oluşturuyor.Beton alanların payı ise sadece yüzde 13'te kalıyor. Şehir merkezinin kuzeyinde, rakım olarak 110 metre daha yüksekte ve kente oksijenin girdiği bir lokasyonda kurulan Mebuskent'in yeşil alanlar ve sosyal yaşam alanların hacmi85.750 metrekareye ulaşıyor. Yerleşke içinde toplam 23 bin ağaç dikilecek. Doğanın tüm renklerini içinde barındıracak, meyve ağaçları dâhil her türden ağacın yer alacağı Mebuskent yerleşkesinin,zengin bir botanik parkı niteliğinde olacağı belirtiliyor. 
Kürşat Ayhan,  Mebuskent'te602 daire ve 332 villada bine yakın ailenin yaşayacağını belirtirken, “Aile başına 25 ağaç düşecek. Mebuskent'te oturacak her ailenin küçük bir korusu olacak” dedi. Mebuskent inşaatı sırasında mevcut doğal bitki örtüsü ve floranın korunmasınaazami özen gösterdiklerini vurgulayan Ayhan, inşaat alanı içinde kalan bağı bozmamak için bazı binaları kaydırdıklarını söyledi.

Yaşamsal aktiviteler için zengin alternatifler

Mebuskent'ingeniş yeşil alanları vesosyal yaşam alanlarının oturanlara çeşitli yaşamsal aktiviteler için zengin alternatifler sunacağını belirten Ayhan, şu bilgileri verdi:
“Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacağı oyun alanları olacak. Gençlerin fiziki ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak her türlü spor imkânı bulunacak. Ebeveynlerin gün, toplantı ve diğer sosyal etkinliklerini gerçekleştirebileceği özel mekânlar yapıyoruz. 86 bin metrekareye yayılmış yeşil alan doğal botanik parkı niteliğinde.Bu alan içinde 13.650 metrekarelik golf sahası, 5.000 metrekarelik AVM, 2.000 metrekare alanda yer alacak spor kompleksleri, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, oyun parkları, evcil hayvanlar parkı bulunacak. Ayrıca kreş ve okul olacak. Bütün bunlar Mebuskent'te oturan aileleri ev dışında canlı ve çok yönlü bir sosyal hayatateşvik edecek.”

2016'da yaşam başlıyor

Mebuskent'inMart 2013'te başlananinşaatının şu an itibariyle yüzde 60'ı tamamlanmış bulunuyor. 332 villave çok katlı 10 bloktan 8'inin kaba inşaatı bitmiş durumda.Son iki blokun da kaba inşaatının tamamlanmasıyla artık ince işlere geçilecek. Bugüne kadar konutların yüzde 50'si satılmış bulunuyor. Tüm konutlar,2016 yılında tamamlanarak teslim edilecek.Mebuskent konutlarında,gelecek yıl son çeyrekte yaşam başlayacak. 

Ciddi bir nüfus barındıracak Mebuskent, zengin yeşil alanlar ve sosyal imkânlar yanında, aynı zamanda son derece güvenlikli bir yaşam merkezi olacak. Etrafı 4 metre yüksekliğinde ve 4 kilometre uzunluğunda duvarla çevrilen Mebuskent'te oturanlar 7/24 kesintisiz güvenlik hizmetinden yararlanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Mebuskent inşaatından görüntüler
  • 30.12.2013 10:09

Ankara Mebuskent inşaatından görüntüler

Aymor Grup tarafından inşa edilen Mebuskent inşaatından kareler ...

Ankara Mebuskent örnek dairesi
  • 30.12.2013 09:30

Ankara Mebuskent örnek dairesi

Aymor Grup tarafından inşa edilen Mebuskent projesinden örnek daire kareleri ...

Ankara Mebuskent projesinden görüntüler
  • 30.12.2013 09:25

Ankara Mebuskent projesinden görüntüler

Aymor Grup tarafından inşa edilen Mebuskent projesinden kareler ...

Kürşat Ayhan: İnşaat, lokomotif olmaya devam ediyor
  • 27.10.2017 11:26

Kürşat Ayhan: İnşaat, lokomotif olmaya devam ediyor

Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, Eylül’de konut satışlarında yaş ...

Mebuskent'te 'yüzde 5 peşin, hemen taşın' kampanyası!
  • 12.10.2017 12:54

Mebuskent'te 'yüzde 5 peşin, hemen taşın' kampanyası!

Mebuskent projesini hayata geçiren Aymor Grup, kalan az sayıdaki daire ve villa ...

Mebuskent AVM, yıl sonunda açılıyor
  • 11.09.2017 12:00

Mebuskent AVM, yıl sonunda açılıyor

Ankara’nın yeni cazibe merkezi Batıkent Karacakaya bölgesinde kurulan Mebuskent ...