maritbet girişmaritbet
Mebuskent'in 2+1 evlerinde talep patlaması

Mebuskent'in 2+1 evlerinde talep patlaması

Aymor Grup'un Ankara'da inşa ettiği Mebuskent projesinde 2 oda 1 salon konutlar, yatırımcıların gözdesi haline geldi.

Aymor imzalı Mebuskent Evleri'nde 2+1 daireler yoğun ilgi görüyor. Mimari konseptiyle dikkat çeken proje villa ve blok tipinde konut konseptiyle öne çıkıyor.

Batıkent Çakırlar Bölgesi'nde yapımı hızla süren Başkent'in en prestijli konut projelerinden Mebuskent'in diğer konut tiplerinden sonra satışa çıkardığı 2+1 dairelere yoğun talep geldi.

Projeyi gerçekleştiren Aymor Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ayhan, 388 dönümlük bir alanda yapımı hızla süren ve 332 villa ve 10 bloktan oluşan Mebuskent'te, 2+1 dairelerin de satışına başladıklarını bildirdi. Mebuskent'i her kesimin ihtiyacını düşünerek tasarladıklarını anlatan Ayhan, projede küçük aileler için 2+1, kalabalık aileler için 3+1 ve 4+1 daire ve bahçeli villa seçenekleri bulunduğunu belirtti. Ayhan, kalan son 2 blokta yer alan 2+1'lerin satışında gördükleri yoğun ilgiyi anlatırken, tek ya da iki çocuklu çekirdek aile tipinin giderek öne çıkması paralelinde Ankara'da konut tercihinin giderek küçük dairelere doğru kaydığına işaret etti. 2+1'lere tercihin artmasında düşük aidatın da önemli bir faktör olduğunu belirten Ayhan, “Site yaşamını tercih edenler için aslında aidat büyük sorun. Bu nedenle 2+1'lere yöneliş giderek artıyor” dedi. Ayhan, özellikle karı koca çalışan aileler için bu evlerin “bakım ve temizliğinin kolay olması”nı da tercihte etkili faktörler arasında saydı. Kürşat Ayhan, “Küçük daire, uygun fiyat, düşük aidat, kolay bakım, düşük bütçeler demek” diye konuştu.

Mebuskent'te teslim yaklaşıyor

“Şehir içinde koca bir şehir” konseptiyle Mart 2013'te inşasına başlanan projede son 3 blokun da tamamlanmasıyla konutlar 2016 yılında teslim edilecek ve Mebuskent'te yaşam başlayacak. Toplam 4-5 bin kişilik bir nüfus barındıracak Mebuskent, zengin yeşil alanları farklı sosyal imkânlarının yanı sıra güvenli bir yaşam kalitesi sunuyor. Şehrin gürültüsünden ve kirliliğinden uzaklaşıp yeşile dokunarak yaşamak isteyenlere doğayla iç içe, bol oksijenli bir ortam sunan Mebuskent, Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi… Mebuskent'te toplam yeşil alan oranı yüzde 87'ye ulaşıyor; yani beton alanların payı sadece yüzde 13. Zengin bir botanik parkı niteliğinde tasarlanan Mebuskent yerleşkesinde her türden toplam 23 bin ağaç bulunacak, aile başına 25 ağaç düşecek. Buna göre Mebuskent'te oturacak her ailenin küçük bir korusu olacak. Sakinlerine 7/24 kesintisiz güvenlik hizmeti verecek Mebuskent, bulunduğu lokasyondaki gelişmiş ulaşım imkânları dolayısıyla Ankara'yı bir uçtan diğer uca bağlayan güzergâhlara sadece 25 dakikalık mesafede.

Proje sosyal alanlarıyla öne çıkıyor

Ayhan, Mebuskent'te oturacaklara çok yönlü, canlı bir sosyal hayat sunduklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

 “Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacağı oyun alanları; gençlerin fiziki ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak her türlü spor imkânı; ebeveynlerin gün, toplantı ve diğer sosyal etkinliklerini gerçekleştirebileceği özel mekânlar olacak. 86 bin metrekareye yayılmış doğal botanik parkı niteliğindeki yeşil alan içinde 13.650 metrekarelik golf sahası, 5.000 metrekarelik AVM, 2.000 metrekare alana sahip spor kompleksleri, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, 11 oyun parkı ve evcil hayvanlar parkı yer alacak. Ayrıca kreş ve okul da olacak. Bütün bunlar Mebuskent'i şehir içinde şehir yapacak, burada oturan aileleri de evden çıkarıp canlı ve çok yönlü bir sosyal hayata teşvik edecek.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Mebuskent inşaatından görüntüler
  • 30.12.2013 10:09

Ankara Mebuskent inşaatından görüntüler

Aymor Grup tarafından inşa edilen Mebuskent inşaatından kareler ...

Ankara Mebuskent örnek dairesi
  • 30.12.2013 09:30

Ankara Mebuskent örnek dairesi

Aymor Grup tarafından inşa edilen Mebuskent projesinden örnek daire kareleri ...

Ankara Mebuskent projesinden görüntüler
  • 30.12.2013 09:25

Ankara Mebuskent projesinden görüntüler

Aymor Grup tarafından inşa edilen Mebuskent projesinden kareler ...

Kürşat Ayhan: İnşaat, lokomotif olmaya devam ediyor
  • 27.10.2017 11:26

Kürşat Ayhan: İnşaat, lokomotif olmaya devam ediyor

Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, Eylül’de konut satışlarında yaş ...

Mebuskent'te 'yüzde 5 peşin, hemen taşın' kampanyası!
  • 12.10.2017 12:54

Mebuskent'te 'yüzde 5 peşin, hemen taşın' kampanyası!

Mebuskent projesini hayata geçiren Aymor Grup, kalan az sayıdaki daire ve villa ...

Mebuskent AVM, yıl sonunda açılıyor
  • 11.09.2017 12:00

Mebuskent AVM, yıl sonunda açılıyor

Ankara’nın yeni cazibe merkezi Batıkent Karacakaya bölgesinde kurulan Mebuskent ...