maritbet girişmaritbet
Mayıs ayında 5 bin 861 yeni konut satışa çıktı!

Mayıs ayında 5 bin 861 yeni konut satışa çıktı!

13 projede 5 bin 861 konutun satışa çıktığı Mayıs ayında Tual Bahçekent, öne çıkan proje oldu.

Gayrimenkul sektörü, 2016 yılında Mart, Nisan ve Mayıs aylarında adeta pik yaptı. Yeni projelerin birbiri ardına satışa çıktığı Mayıs ayı, adeta yatırımcıların başını döndürdü. Öyle ki 13 proje kapsamında toplam 5 bin 861 yeni konut satışa açıldı.

İstanbul'un en yenisi, en gözdesi Tual Bahçekent

Ağırlıklı olarak İstanbul'da yer alan projelerin bir çoğu lansmana özel kampanyalarla satışa başladı. Bunların arasında hacim olarak en büyüğü 1739 konutluk Tual Bahçekent oldu. Dağ Mühendislik tarafından Emlak Konut GYO arsası üzerinde yükselen proje konumu ve geniş yeşil alanlarıyla öne çıkıyor.

Folkart'tan zaman kazandıran proje Folkart Time

Folkart Yapı ise İzmir'de yeni yatırımlar yapmaya tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Folkart Time projesini satışa açan şirket, yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ünlü oyuncu Volkan Severcan'ın iletişim danışmanlığını üstlendiği Folkart Time'da Necati Ateş, yatırımcılar arasında yerini aldı. Reklam filmiyle de dikkat çeken projede 369 daireyle birlikte ofis ve ticari birimlerde yer almakta.

Dap'tan, Taksim'e bal "Petek"i

Hayata geçirdiği yapılarla adından sıkça söz ettiren Dap Yapı, benzer bir yatırımla sektörün gündemine oturdu. Taksim'e Petek Residence isimli 132 birimlik projeyi satışa açan Dap Yapı, cazip fırsatlarla ev almak isteyenlerin yeni adresi oldu. Şehrin en merkezi noktasında yükselen Petek Residence, yabancı yatırımcılardan da ilgi görüyor.

Antalya'nın "Vali" projesi

Antalya'da inşa edilmekte olan 402 konutluk Pal City 2 projesi, şehrin en önemli yatırımları arasına girdi. Pal City 2 Vali Konakları ismiyle satışa çıkan proje, bölgedeki yatırımcıların adeta göz bebeği konumuna geldi.

Faizlerin düşme eğilimi piyasayı hareketlendirdi

Mayıs ayı genelinde 13 yeni proje lansmanı yapılırken toplamda 5 bin 861 konut satışa çıktı. Projelerin birçoğu İstanbul'da yer alırken Ankara, Çeşme, Antalya'daki yatırımlarda Mayıs ayında tanıtıldı. Özellikle kredi faiz oranlarında beklenen düşüşlerin yavaş yavaş başlamasıyla birlikte, sektör hareketlendi. Özellikle megakent İstanbul'da birçok konut üreticisi, bankalarla anlaşıp faiz oranlarını 1'in altına çekti. Bu da bekleyen konut alıcılarının harekete geçmesini sağladı. Faiz oranlarının 1'in altında stabil bir şekilde kalması, sektörde yüzde 20'lik bir artış beklentisi anlamına geliyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eylül ayında 11 milyar liralık 9 proje satışa çıktı!
  • 30.09.2016 17:00

Eylül ayında 11 milyar liralık 9 proje satışa çıktı!

Gayrimenkul sektörü, rüya gibi bir Eylül'ü geride bıraktı. Binlerce yeni konutun ...

Mayıs ayında 5 bin 861 yeni konut satışa çıktı!
  • 31.05.2016 11:23

Mayıs ayında 5 bin 861 yeni konut satışa çıktı!

13 projede 5 bin 861 konutun satışa çıktığı Mayıs ayında Tual Bahçekent, öne çık ...

Mart ve Nisan gayrimenkul sektörüne ilaç gibi geldi!
  • 20.05.2016 17:56

Mart ve Nisan gayrimenkul sektörüne ilaç gibi geldi!

İki aylık süreçte toplam değeri 10 milyar liranın üzerinde olan 17 proje lanse e ...