maritbet girişmaritbet
LEVENT-MASLAK HATTI

LEVENT-MASLAK HATTI

İstanbul’un ve Türkiye’nin en yüksek gökdelenlerine ev sahipliğİ yapan Levent-Maslak hattı ofisleri ve AVM’leriyle modern ticaretin kalbinin attığı yer olarak dikkat çekiyor.

İstanbul'un ve Türkiye'nin en yüksek gökdelenlerine ev sahipliğİ yapan Levent-Maslak hattı ofisleri ve AVM'leriyle modern ticaretin kalbinin attığı yer olarak dikkat çekiyor. Yatırımların her geçen gün artarak sürdüğü bölge her şeye rağmen İstanbul'un en önemli merkezi olarak ağırlığını hissetirmeye devam ediyor.

7 ADIMDA PİYASANIN NABZI

Plazem Gayrimenkul Danışmanlığı'nda hizmet veren ve 1998'den beri emlak sektöründe faaliyet gösteren Sinan Kömürlü, yeni projeleri ve fiyatları inceleyerek Maslak/Levent'te yaşamak ya da yatırım yapmak isteyenler için bölgeyi analiz etti.

KONJONKTÜR

Genelde hareketli bir yapıya sahip olan bölgede bugünlerde bu durumdan söz etmek pek olası değil. Ancak, yine de oğru fiyat, doğru pazarlama ve şartlar oluştuğu zaman kiralama ve satış işleminin hemen gerçekleştiğini söylemek mümkün. Bu arada bölgede Darüşşafaka kısmı hariç arazi neredeyse yok. Durgunlukta yeni yatırımların önünü tıkayan bu yapı da önemli etken.

YENİ YATIRIMLAR

Bay İnşaat'ın 42 Maslak projesi ve Ağaoğlu'nun My Home dikkat çeken yeni yatırımlardan. Ancak, belirttiğim gibi arazi yokluğu nedeniyle yeni proje sayısında büyük bir artıştan söz etmek olası değil.

KİRALARDA DURUM

Maslağın en büyük konut projesi olan Mashattan'da kiralar 1.600 lira ile 5 bin lira arasında. Plazalarda ise kiralar binanın prestiji, altyapısı ve kiralanacak alanın dekorasyon durumuna göre metrekaresi 14 dolar ile 35 dolar arasında değişiyor.

SATILIKLARDA DURUM

Bölgede neredeyse satılık bir kat bulmak imkânsız. Bunda yeni yatırımların olmaması da önemli bir etken. Öyle ki, zaten sınırlı sayıdaki yeni projelerden kat bekleyen yatırımcı müşterilerimiz var. 

ALICI PROFİLİ

Maslak bölgesi sektörel olarak daha çok enerji, finans ve inşaat kesiminden oluşuyor. Ayrıca çok şubeli perakende firmaları ve yatırımcılar bir diğer kitle. Öne çıkan caddeler arasında Büyükdere Caddesi, Eski Büyükdere Caddesi ve Ahi Evren Caddesi'nden söz etmek mümkün.

TİCARİ GAYRİMENKUL

Plazalarda kiralar binanın prestiji, altyapısı ve kiralanacak alanın dekorasyon durumuna göre metrekaresi 14 dolar ile 35 dolar arasında değişiyor. Son yıllarda hizmete sunulan hazır ofislerde ise kiralar 25 ile 30 euro arasında

PRİM FIRSATLARI

Maslak, markalı konut ve iş yeri konusunda kısa sürede yüksek prim sağlayan bölgelerin başında geliyor. Çünkü, pek çok avantaja sahip.

Gelişmeye müsait büyük alanların olması gelecekte primin daha da yükseleceğinin en büyük kanıtlarından. Ayrıca bölge, ulaşım olanaklarıyla da ön planda. Havaalanına kolay ulaşım imkânı sunduğu gibi Tem Otoyolu'na 2, E5 Otoyolu'na 9, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 6, Boğaziçi Köprüsü'ne 12 kilometre mesafede yer alması ve metro ilgiyi artıran unsurlar arasında. Uluslararası büyük firma merkezlerinin bu bölgede olması yatırımcılara devamlı yeni fırsatlar sunuyor.

----------------------------------

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konut

Maslak/Levent'te üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut mu ya da sıfır bir daireye sahip olmak mı daha kârlı? Ya da markalı bir konuta yatırım yapmak mı daha avantajlı? Emlak danışmanı Sinan Kömürlü değerlendirdi.

ESKİ KONUT

Eski binada daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bölgeden eski bir konut almanın dezavantajı yok. Avantajı ise eski binalarda da artık iyileştirmeye gidilmesi. Bu arada en eski binanın bile 2000 yılında yapıldığını belirtmek gerekiyor.

Alıcı ne kadara alabilir?

140 metrekarelik 3+1 bir daire ise söz konusu olan 380 bin lira ile 450 bin lira arasındaki rakamlardan söz etmek olası.

Kira getirisi ne olur?

1+1 dairelerden örnek vermek gerekirse, 900 lira ile 3 bin lira arasında değişen fiyatlar söz konusu.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bölgede çok yaşlı konut olmadığı için büyük bir farklılık söz konusu değil. Genelde sıfır konutlar siteler içinde yer alıyorlar ve tüm sosyal olanaklara sahipler. Ayrıca, gelişen teknolojinin tüm unsurları hemen hemen yansıtılıyor. Dezavantajlarının olduğunu düşünmüyorum. Çünkü buralarda oturmuş sistem, kurallar var.

Alıcı ne kadara alabilir

Bölgede çok fazla satılık konut bulunmuyor. Bu nedenle fiyatların diğer bölgelere göre yüksek olduğu söylenebilir.

Kira getirisi ne olur?

Fiyat projeye göre değişiyor. 900 liraya da 1+1 var, 1.600 liraya da.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

En önemli avantajı, sunduğu hizmetler. Güvenlikten bahçe bakımına, sosyal tesislerden daha da lüks olanaklara kadar pek çok avantaj mevcut.

Alıcı ne kadara alabilir?

1+1 daireler 450 bin dolar, 2+1 daireler ise 600 bin dolardan başlıyor.

Kira getirisi ne olur?

1.600 lira ile 2 bin 400 lira arasında değişiyor.

ÜÇ YATIRIMDAN HANGİSİ DAHA KÂRLI

Bunlardan hangisini almak daha kârlı olur? Neden?

Binalar genel olarak çok eski olmadığı için eski ya da yeni konut olarak değil de hangi amaçla alındığına bakmak önemli. Satmak ya da kiralamak için alınıyorsa iş yerlerine yakın olanlar tercih edilebilir. Ulaşımın rahat olduğu daireler ya da plazalar da tercihte etken olabilir. Yatırım ya da oturum amaçlı alımlarda da markalı konut birçok açıdan fayda getirir.

 -----------------

LEVENT-MASLAK KONUT PROJELERİ

1.         SAPPHIRE RESIDENCE

Türkiye çapında iddialı projelerden biri olan Sapphire Residence, 261 metre yüksekliğiyle Rusya toprakları hariç Avrupa'nın en yüksek binası olarak nitelendiriliyor. 1+1'den 5+1'e kadar edğişen 187 rezidansın yer aldığı projede daire büyüklükleri ise oldukça iddialı.  En küçük dairenin 120 metrekare olduğu projede alanlar 750 metrekareye kadar uzanabiliyor. Lüks rezidans hizmetinin verildiği projede yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan bir sistem kullanıldı.

Adı: Sahpphire Residence

Yeri: 4. Levent

Yapımcı firma: Kiler GYO

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 187 rezidans

Satıştaki konut sayısı: 30

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1 ve 5+1

Konut fiyatları: 1.150.000-8.500.000 dolar

2.         LEVENT LOFT BAHÇE

Türkiye'nin loft tipindeki ilk projelerinden biri olarak nitelendirilen Levent Loft Bahçe, 22 kat olarak tasarlandı. 82 konut olarak planlanan projede daire çeşitliliği ise 16 gibi ididalı bir sayıda belirlendi. Dairelerin tümünün 1+1 ve 2+1 dairelerden oluştuğu projede her daire için kapalı otopark ve daire alanı, çok amaçlı kullanılabilen toplantı odaları, güneşlenme terası, kapalı havuz, SPA ve fitness salonu dikkat çeken unsurlar arasında.

Adı: Levent Loft Bahçe

Yeir: Levent

Yapımcı firma: Akfen GYO & Sağlam İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 82

Satıştaki konut sayısı: 10

Konut tipleri: 16 farklı tipte 1+1 ve 2+1

Konut fiyatları: 750.000-900.000 dolar

3.   GÖKYAPI BUSIDENCE

Yapımını Gökyapı İnşaat'ın üstlendiği proje, aslında bir ofis binası olarak geliştirildi. Ofis sayısının 40 olarak belirlendiği proje, alanları16 metrekare ile 45 metrekare arasında değişen bir, iki, üç ve dört kişilik hazır ofislerden oluşuyor. Teknolojik donanıma oldukça önem verilen projede parmak izi okuyucunun da aralarında olduğu pek çok unsur söz konusu. Son 25 ofisin vitrinde olduğu projede kiralar 450 dolar ile 1.000 dolar arasında değişiyor.

Adı: Gökyapı Busidence

Yeri: 4. Levent

Yapımcı firma: Gökyapı İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Ofis sayısı: 40

Satıştaki ofis sayısı: 25

Ofis tipleri: 16-45 metrekarelik hazır ofisler

Ofis fiyatları: 450-1.000 dolar

4.         LEVENT LIFE RESIDENCE

Levent'in bir başka iddialı projesi olan Levent Life Residence, 20 bin metrekare inşaat alanında 11 ve 15 katlı iki blok olarak tasarlandı. Daire tiplerinin stüdyodan penthouse kadar geniş bir aralıkta olduğu projede yer alan birim sayısı ise 227 konut ve 52 ofisten oluşuyor. Şu anda satışta olan konut sayısının beş, ofis sayısının ise 10 olduğu projede  Levent Life GYM, fitness salonu, buhar odası, sauna gibi alanların dışında kuru temizleme, araç kiralama ve vale servisi gibi kapsamlı bir sosyal yaşam alanı oluşturuldu.

Adı: Levent Life Residence

Yeri: Levent

Yapımcı firma: İmaj İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 227 konut, 52 ofis

Satıştaki konut ve ofis sayısı: 10 ofis, 5 konut

Konut tipleri: Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, loft, penthouse

Fiyatlar: 240.000-2.000.000 dolar

5.         MY HOME

My Home'un en önemli özelliklerinden biri akıllı ev otomasyon sistemiyle geliştirilmiş olması. Projenin dikkat çeken özelliklerinden biri de yüzde 30 oranında enerji tasarrufu sağlıyor oluşu. Toplam konut sayısının 786 olarak belirlendiği proje, 27 bin metrekarelik arsa üzerinde geliştirildi. Konut çeşitliliğinin 1+1'den 4+1 dublekse kadar uzandığı projede fiyat aralığı ise 408 bin ile 2 milyon 88 bin lira arasında değişiyor.

Adı: My Home

Yeri: Levent Maslak

Yapımcı firma: Ağaoğlu Şirketler Grubu

Teslim tarihi: Şubat 2014

Konut sayısı: 786

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 3,5+1, 4,5+1, 4+1 dubleks

Fiyatları: 408.000-2.088.000 TL

 

6.         42 MASLAK

42 katlı iki kuleden oluşan 42 Maslak, karma bir proje olarak geliştirildi. Konut bölümünün 442 balkonlu rezidans ve 16 towerpenthouse olarak geliştirildiği projede 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezi ve ofis diğer bölümleri oluşturuyor. 1'inci etap ofislerin Sonbahar 2013'te, rezidansların ise Haziran 2014'te teslim edilmesinin planlandığı projede oldukça kapsamlı bir sosyal yaşam alanı geliştirildi. Projede barlar, kulüpler, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve buhar odaları yer alıyor.

Adı: 42 Maslak

Yeri: Maslak

Yapımcı firma: Bay İnşaat

Teslim tarihi: 1.etap ofisler Sonbahar 2013

Rezidanslar Haziran 2014

Konut sayısı: 442 balkonlu rezidans, 16 towerpenthouse

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1 , stüdyo

Fiyatları: 375.000 dolar

Milliyet

Yavuz Karaman

Yorum Yaz