maritbet girişmaritbet
Kuveytli dev yatırımcıdan Türkiye'ye yatırım planı!

Kuveytli dev yatırımcıdan Türkiye'ye yatırım planı!

CNR Emlak Fuarı’na katılan Al Duaij ailesinin son kuşak temsilcisi CEO Mohammad Al Duaij, Trabzon, Bodrum ve Bursa’ya yatırım yapacaklarını belirtti.

CEO Mohammad Al Duaij, CNR Emlak Fuarı'na katılarak, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Al Duaij, fuara katılan firmalardan aldığı bilgiler doğrultusunda Bodrum, Trabzon ve Bursa'ya yatırım yapmayı düşündüğünü dile getirdi.

Fuarda, kentsel dönüşüm projelerini de ziyaret eden Al Duaij, 2017 yılının ocak ayında Marmara Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile bir araya gelerek, Beyoğlu bölgesinde hayata geçirilebilecek kentsel dönüşüm projeleri hakkında görüşme yapma teklifinde bulundu.

Türkiye'ye konut almaya geldiklerini belirten birçok yabancı yatırımcı, “Projelerin hepsi çok güzel. Bu da yatırım kararımızda bizi etkiliyor. Gördüğümüz birçok projeyi beğendik. Hepsi birbirinden güzel olunca karar vermekte zorlanıyoruz. Ama Türkiye'den konut almadan gitmeyeceğiz” dedi.

Konut satışlarını artırmak ve yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekmek amacıyla düzenlenen ‘CNR Emlak -Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı' Körfez ülkelerinden gelen Arap yatırımcılar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcıların ilgi odağı oldu. Kuveyt merkezli ve dünya çapında yatırımları bulunan Alea Global'in kurucuları ünlü Al Duaij ailesinin son kuşak temsilcisi CEO Mohammad Al Duaij, 20 Kasım tarihine kadar devam edecek CNR Emlak Fuarı'na katılarak, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Al Duaij, fuara katılan firmalardan aldığı bilgiler doğrultusunda Bodrum, Trabzon ve Bursa'ya yatırım yapmayı düşündüğünü dile getirdi.

Fuar, Türkiye'ye yapılacak konut yatırımlarının önünü açacak

Türkiye'deki emlak piyasasına inandığını ifade eden Al Duaij, “Türkiye'ye geçtiğimiz yıllarda tarım alanında yatırımlarımız olmuştu. Şu an için Türkiye'de herhangi bir yatırımımız yok. CNR Emlak Fuarı, 2017 yılında gayrimenkul alanında Türkiye'de yapacağımız yatırımların kapılarını araladı” dedi. Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini ziyaret eden Mohammad Al Duaij, Osmangazi Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Ali Uzsezer'den proje ve Bursa şehri hakkında bilgi aldı. Uzsezer, daha önce Bursa'da hiç bulunmayan Al Duaij'ye, Bursa ve çevresine Körfez ülkelerinin büyük talep gösterdiğini anlatarak, şu bilgileri verdi: “Bursa, Körfez ülkelerinden gelen Arap yatırımcılar için cazibe merkezi haline dönüştü. Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen Araplar, Bursa'nın yeşilliğini, kaplıcalarını ve Ulu Cami'yi seviyor.” Bursa ilinden etkilenen Al Duaij, Bursa'da müteahhitlik yapabileceğini söyledi.

Trabzon ve Bodrum'a yatırım planı

Mohammad Al Duaij, Ofton'un Elysium Miramar Bodrum projesiyle de ilgilendi. Al Duaij 2017 yılında bir başka yatırım yapılabilir yer olarak Bodrum'u düşündüğünü dile getirdi. Trabzon'un en büyük yapı şirketi AKS Grup ile görüşen Al Duaij, Trabzon'u da yatırım yapmayı planladığı iller arasında değerlendirdi.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm için bir araya gelme teklifi

Mohammad Al Duaij'in dikkatini çeken bir başka stantta Marmara Yapı oldu. Beylikdüzü Eski Belediye Başkanı ve Marmara Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, Al Duaij'e, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın CNR Emlak Fuarı'nda kendilerini ziyaret ettiğinin bilgisini verdi. Orakçı, Misbahcan'ın, “Tarihi Galata ve Okmeydanı başta olmak üzere Beyoğlu bölgesini gelin birlikte inşa edelim teklifinde bulunduğunu, bölgeyi özellikle Arap yatırımcılara açacakları” yönündeki açıklamalarını Mohammad Al Duaij'ye aktardı. Bunun üzerine Al Duaij, Orakçı'ya, 2017 yılının ocak ayında Misbahcan'la bir araya gelme teklifinde bulundu. Mohammad Al Duaij, kentsel dönüşüm fikrinin etkileyici olduğunu ve Türkiye'de Beyoğlu gibi bir bölgede kentsel dönüşüm projenin içinde yer almanın iyi bir yatırım olacağını söyledi.

Fuara katılan yabancı sektör profesyonellerinin Türkiye'ye yatırım için istekli oldukları gözlendi. Türkiye'ye konut almaya geldiklerini belirten birçok yabancı yatırımcı, “Projelerin hepsi çok güzel. Bu da yatırım kararımızda bizi etkiliyor. Gördüğümüz birçok projeyi beğendik. Hepsi birbirinden güzel olunca karar vermekte zorlanıyoruz. Ama Türkiye'den konut almadan gitmeyeceğiz” dedi. Kuveyt'ten 12 kişilik bir heyetle gelen Tanamee Genel Menajeri Ayman Alharmi Türkiye'ye büyük ölçekli yatırımlar yapmayı planladıklarını söyledi.

“Ruslar, Türkiye'de yazlık sahibi olmak istiyor”

Rusya'da 22 yıldır faaliyet yürüten Bestelite firmasının Uluslararası Satış Yöneticisi Natalia German; “Bestelite ajansını temsilen geliyorum. 22 yıldır bu pazarda bulunan bir şirketiz. Burada bulunma amacımız her iki ülke arasındaki gayrimenkul bağını geliştirmektir. Ruslar, Türkiye'de yazlık edinmek istiyorlar. Fuarda bize uygun firmalar ile iş birliği yapmak istiyoruz. Fethiye ve İstanbul revaçta olan bölgeler. Sadece Moskova'dan değil Petersburg ve başka şehirlerde de bağlantılarımız var. Türkiye, coğrafi konumu ve turistik bir ülke olması yanıyla dünyada cazibe merkezi haline geldi” diye konuştu.

Portekiz'den konut alana Golden Visa

Uluslararası lüx konut yatırım danışmanlarını temsilen Portekiz'den gelen Muguel Valadas da CNR Emlak Fuarı'na katılma nedenlerini şu sözleri ile anlattı: “Portekiz'den konut alana oturma izni veriyoruz. İnsanlar aldıkları gayrimenkulü eğer beş yıl ellerinden çıkartmazlarsa ‘Golden Visa' sahibi oluyorlar. Altıncı yılın sonunda ise Portekiz pasaportu alabiliyorlar. Bunun tanıtımı için Türkiye gibi emlak sektöründe söz sahibi olan bir ülkede bulunuyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Türkiye yatırım cazibesini koruyor'
  • 23.11.2017 15:39

'Türkiye yatırım cazibesini koruyor'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin desteğiyle CNR Expo Yeşilköy'de düzenl ...

'Gayrimenkul sektörünün önü açılacak'
  • 05.11.2015 14:03

'Gayrimenkul sektörünün önü açılacak'

Aben Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Doğru, Emlaktasondakika.com'a sektör hakkınd ...

Hasan Bursalıoğlu, S² ile sektörü anlattı
  • 12.09.2014 14:36

Hasan Bursalıoğlu, S² ile sektörü anlattı

CNR Emlak Fuarı 2014'te B-LAP Yönetici Ortağı Hasan Bursalıoğlu ile S² uygulamal ...

CNR Emlak Fuarı dev projeler göz doldurdu
  • 05.11.2015 08:52

CNR Emlak Fuarı dev projeler göz doldurdu

Gayrimenkul sektörünün yerli-yabancı yatırımcılarını buluşturan CNR Emlak Fuarı ...

Mist İnşaat, Optimist Residence projesini tanıtıyor
  • 20.11.2017 16:08

Mist İnşaat, Optimist Residence projesini tanıtıyor

Mist İnşaat, 23-26 Kasım tarihleri arasında CNR’da düzenlenecek olan 5. Gayrimen ...

Mehmet Özhaseki, CNR Emlak Zirvesi'nin açılışını yapacak
  • 17.11.2017 15:51

Mehmet Özhaseki, CNR Emlak Zirvesi'nin açılışını yapacak

2. CNR İstanbul Emlak Zirvesi ve 5. CNR Emlak Fuarı 23-26 Kasım tarihleri arasın ...