maritbet girişmaritbet
KURTKÖY YAKIN PLAN

KURTKÖY YAKIN PLAN

İstanbul Anadolu yakasının en fazla markalı konut projelerine ev sahipliği yapan Kurtköy, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dış hatlara açılmasıyla yeni ivme yakaladı. Bölgede fiyatlar yükselirken, yatırımlar da hız kesmeden sürüyor

İstanbul Anadolu yakasının en fazla markalı konut projelerine ev sahipliği yapan Kurtköy, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın dış hatlara açılmasıyla yeni ivme yakaladı. Bölgede fiyatlar yükselirken, yatırımlar da hız kesmeden sürüyor

İstanbul Anadolu yakasının en yeni yerleşim yerlerinden biri olan Kurtköy bu özelliğini markalı konut projelerine borçlu. Son yıllarda çok sayıda markalı projeye ev sahipliği yapan bölge Anadolu yakasının da en fazla projesine ev sahipliği yapıyor. Birbiri ardına inşaatların başladığı bölge özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı'nın dış hatlar terminalinin hizmete girmesiyle başka bir boyut kazandı. Bu terminalle tam bir havaalanı özelliğine bürünen Sabiha Gökçen Kurtköy'ü de yükseltmeye başladı. Bölgede son yıllarda hızla yükselen gayrimenkul fiyatları bu artışı bir süre daha devam ettirecek gibi görünüyor. Çünkü hala gelişimini sürdüren bölgede yatırımlar da devam ediyor. Okullar, hastaneler, AVM'ler ve farklı ulaşım olanaklarına sahip bölgede boş arsa bulunmasına rağmen satılık arsa ise yok denecek kadar az. Bu da bölgenin daha fazla gelişme potansiyeli taşıdığını net bir şekilde gösteriyor.

 7 ADIMDA PİYASANIN NABZI 

Kurtköy'de 2010 yılından beri faaliyet gösteren Arthur Miller Gayrimenkul'den Kandemir Çulfa, bölgedeki yatırım fırsatlarını, fiyatları ve yeni projeleri analiz ederek gayrimenkul alıcılarına ayrıntılı bilgileri aktardı

 KONJÖNKTÖR 

Banka kredi faizlerinin yükselmesinden dolayı emlak piyasası tedirgin durumda. Kredi kullanmak isteyen müşteriler faizlerin yükselmesinden dolayı sadece beklenti ve gezme safhasıyla geçiriyor bu evreyi.

 YENİ YATIRIMLAR 

Kurtköy hareketli bir bölge. Hareketlilik bakımından Beylikdüzü'nden sonra ikinci bölge Kurtköy bölgesi diyebiliriz. Ancak yeni projeler satış konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Fiyat eski projelerle mukayese edildiğinde fiyat farkı çok açık.

 KİRALIKLARDA DURUM 

Kiralarda 5 ay içinde yüzde 25 oranında artış var. 1999 deprem öncesi yapılan konutlarda 500 lira ile 600 lira arasında, deprem sonrası yapılanlarda ise 800 ile 1200 lira arasında değişiyor.

 SATILIKLARDA DURUM 

Piyasa şu an yavaş seyrediyor. Talep var ama eski hızında değil. Fiyatlar 90 bin lira ile 520 bin dolar arasında değişiyor.

 ALICI PROFİLİ 

Kurtköy'de en pahalı bölge yeni projelerin olduğu Viaport civarıdır. Villalar grubunun yer aldığı Çamlık Mahallesi ve Yenişehir revaçta. Bölgede eski projelere orta sınıf ve orta sınıfın biraz altındaki kişiler rağbet ediyor.  5 yıllık proje kapsamı içinde olan yapıları ise genellikle orta halli ve üstü tercih ediyor. Bölgede üst grup alıcı azınlıkta.

 TİCARİLERDE DURUM 

Yeni yerleşim olan bölgeler; Yenişehir, Çamlık ve Viaport civarı dediğimiz Harmandere muhitinde ticari konut açığı çok fazla. Konutlar site olarak inşa edildiğinden dolayı, sitelerde ticari konut yapımı müsaade arz etmiyor ve dolayısıyla ticari konut açığı çok büyük.

 PRİM FIRSATLARI 

Son 5 yıl içerisinde bölge yüzde 90 pirim yaptı. 5 yıl sonrasının pirimi yine yüzde 90 seviyesine gelecektir diye düşünüyorum.

---------

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konut

Kurtköy'de üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut almak mı yoksa sıfır bir daireye sahip olmak mı daha mantıklı? Ya da bir markalı konuta yatırım yapmak mı daha avantajlı? Kandemir Çulfa'ya Kurtköy yatırım alternatiflerini de sorduk…

ESKİ KONUT

Eski binada daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

1999 depremi öncesinde yapıldıysa risk taşıyor. Ancak Kurtköy bölgesinin deprem raporlarına bakıldığında İstanbul'un en sağlam zeminlerinden biridir. Kaya zemindir. Dolayısıyla İstanbul'un diğer semtlerindeki eski binalarla mukayese edildiğinde o kadar risk taşımıyor. 10, 12 yıllık konutlara baktığımızda deprem yönetmeliğine uygun imar edildiğinden çok daha güvenlidirler. Eski binalarda sosyal ve sportif donatılar yok. Bu da dezavantajdır. Avantajı ise uygun fiyatıdır.

Alıcı ne kadara alabilir?

90 bin lira ile 130 bin lira arasında değişiyor.

Kira getirisi ne olur?

500 lira ile 600 lira arasında.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bu projelerde sosyal olanak olarak yüzme havuzları, fitness, spor sahası, toplantı salonu gibi sosyal faaliyetler vardır.  Yeni projeler 100, 200 daireyi kapsar. İstanbul'un eski semtlerinde ise bu şekildeki inşaatlarda daha fazla konut bulunur ve sosyal alanlar yetersiz kalabilir. Kurtköy'de 100 ile 200 konuta hitap eden projelerin sosyal olanakları avantajdır. Dezavantaj ise eski binayla aralarında yüzde 30 yüzde 40 fiyat fark olmasıdır.

Alıcı ne kadara alabilir?

220 bin lira ile 600 bin lira arasında alabilir.

Kira getirisi ne olur?

800 lira ile 1200 lira arasında.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Markalı konut almak şirketin güven vermesinden dolayı tercih sebebi olabilir. Çünkü markalı konut yapan ve markayı temsil edenlerin geçmişteki projelerinin güvenirliği, gelecekteki projelerine olan güveni de arttırır. Dezavantaj ise daha pahalı olmasıdır.

Alıcı ne kadara alabilir?

Sıfır konutlara göre yüzde 20 -30 daha pahalıdır. Dolar hesabına göre 220 bin dolarla 520 bin dolar arasında.

Kira getirisi ne olur?

1.200 lira ile 2.200 lira arasında.

---------

Bunlardan hangisini almak daha karlı olur? Neden?

Markalı konut almak daha karlı olur her zaman. Prim potansiyeli yüksektir.

Yatırım ya da oturum amaçlı olursa en karlısı hangisi olur? Neden?

Oturum amaçlı olarak markalı, yatırım amaçlı markasız konutlar ama yeni binaları almak daha mantıklı. Son 5 yılı kapsayan konutları almak daha iyi.

Markalı konutların projelendirilmesi de çok farklı. Pahalı konutun fiyat artışı ile normal konutun artışında farklılık oluyor.

--------------------

Dumankaya Cadde

Dumankaya İnşaat tarafından Kurtköy'de hayata geçirilen Dumankaya Cadde projesinde fiyatlar 167 bin liradan başlıyor. Projede aylık 1.649 liradan başlayan fiyatlarla konut alınabiliyor. 136 bin 23 metrekare alan üzerinde inşa edilen Dumankaya Cadde projesi 3 blokta 10 katlı olarak yükseliyor.

Adı: Dumankaya Cadde

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Dumankaya İnşaat

Teslim tarihi: 2013 Mayıs

Konut sayısı: 303 konut, 49 ticari alan

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1

Fiyatları: 167.000 – 456.000 TL.

Dumankaya Flex

Kurtköy'de konumlandırılan Dumankaya Flex projesi kapsamında yer alan konutların fiyatları 106 bin liradan başlıyor. 10 dönüm alan üzerinde yükselen Dumankaya Flex, 5 blokta toplam 376 home ofisten meydana geliyor. Büyüklükleri 40 ila 154 metrekare arasında değişen Dumankaya Flex projesinde stüdyo, 1 + 1 ve 2+1 seçenekleri bulunuyor.

 Adı:  Dumankaya Flex

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Dumankaya İnşaat

Teslim tarihi: 2013 Ağustos

Konut sayısı: 376

Konut tipleri: Home ofis, stüdyo, 1+1, 2+1

Fiyatları: 106.000 – 425.000 TL

Parklife Evleri

Cihan İnşaat tarafından Kurtköy'de hayata geçirilen Parklife Evleri'nde konutlar 133 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Toplam 16 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen Park Life Evleri, 10 katlı 5 blok ile 3 konaktan oluşurken, projede toplam 245 konut bulunuyor.

Projede; otopark, yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, süs havuzu, sauna, fitness center ve spor alanları yer alıyor.

Adı:  Parklife Evleri

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Cihan inşaat

Teslim tarihi: 2013 Ağustos

Konut sayısı: 245 adet

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1

Fiyatları: 133.000 – 609.000 TL

Still İstanbul Comfort

Yeşilyurt İnşaat tarafından Kurtköy'de inşa edilen Still İstanbul Comfort projesinde yer alan dairelerde fiyatlar 219 bin liradan başlıyor. 13 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen Still İstanbul Comfort, Aralık 2012'de sahiplerine teslim edilecek. Projenin sosyal yaşam alanlarında yüzme havuzu, fitness center, sauna, hamam, jakuzi, sinema, seyir terasları, hobi bahçeleri, otopark, spor tesisleri yer alıyor.

Adı: Still İstanbul Comfort

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Yeşilyurt inşaat

Teslim tarihi: 31 Aralık 2012

Konut sayısı: 175

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1

Fiyatları: 219.000  - 351.000 TL

Ayvacı Park

Ayvacı Yapı tarafından Kurtköy'de inşa edilen Ayvacı Park projesinde yer alan ve hemen teslim edilen konutların fiyatları 140 bin liradan başlıyor.

12 bin metrekare alan üzerine 10 katlı 4 blokta toplam 134 konuttan meydana gelen projede kapalı otopark, 4 süs havuzu, yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, futbol sahası, basketbol sahası, masa tenisi alanı, fitness salonu, sauna, buhar banyosu ve 24 saat özel güvenlik yer alıyor.

Adı: Ayvacı Park

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Ayvacı Yapı

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 134

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1

Fiyatları: 140.000 – 390.000 TL

 Miracle Residence 

Mön İnşaat tarafından Kurtköy'de inşa edilen Miracle Residence projesinde daireler 160 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. 35 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükselen Miracle Residence projesinin satılabilir alanı 10 bin metrekare, ticari alanı 15 bin metrekare, sosyal tesis alanı ile 3 bin metrekare olarak tasarlandı. Projenin konut teslimlerinin 2012 Şubat ayında yapılması planlanıyor.

Adı:  Miracle Residence

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Mön inşaat

Teslim tarihi: Şubat 2012

Konut sayısı: 124

Konut tipleri: Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1

Fiyatları: 160.000 – 550.000

Viaport Houses&Suites

Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden VIA/PORT'un da içinde bulunduğu The World of Via/Port kompleksinin son halkası olan konut projesi Houses & Suites'de fiyatlar 180 bin liradan başlıyor.

Projede 1+1, 2+1, ve 3+1 dubleksler bulunuyor. Viaport Houses & Suites'in teslimatının 2013 yılının sonunda yapılması planlanıyor.

Adı: Viaport Houses&Suites

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Bayraktar İnşaat

Teslim tarihi: 2013 sonu

Konut sayısı: 617

Konut tipleri: 1+1, 2+1 ve 3+1

Fiyatları:  180.000 – 705.000

Mini Royal

Anadolum İnşaat tarafından Kurtköy'de hayata geçirilen Mini Royal projesinde konutların fiyatları 74 bin 200 liradan başlıyor. 230 konuttan oluşan Mini Royal'de amfi tiyatro, snack bar, panoramik asansörler, kat bahçeleri fitness merkezi, basketbol ve voleybol sahaları, mini futbol alanı, spor salonu, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkuru, kapalı ve açık otoparklar yer alıyor.

Adı: Mini Royal

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Anadolum inşaat

Teslim tarihi: 2012 Haziran

Konut sayısı: 230

Konut tipleri: 1+0, 1+1, 2+1

Fiyatları: 74.200 – 125.000

Kentplus Newport

Emay İnşaat tarafından Kurtköy'de yapılan Kentplus Newport projesinde

Daire fiyatları 280 bin liradan başlıyor. 22 dönüm alan ve toplam 4 bloktan oluşan projede 436 konut yer alıyor. Projenin sosyal olanakları arasında kapalı ve açık otopark, açık yüzme havuzu, basketbol, voleybol ve tenis sahası, aktivite alanının yanı sıra oyun alanları ve parklar yer alıyor.

Adı: Kentplus Newport

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Emay inşaat

Teslim tarihi: 2012 sonu

Konut sayısı: 421 konut

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1

Fiyatları: 280.000 – 500.000 TL

City Life

Sky İnşaat tarafından Kurtköy'de inşa edilen City Life projesinde fiyatlar 100 bin 435 liradan başlıyor. City Life 17 bin metrekare alan üzerinde, 3 blokta zemin artı 5 ve zemin artı 7 katlı olarak yükseliyor. Toplam 169 konuttan oluşan City Life'ta kat bahçeleri, açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness ile aerobic salonu, vitamin bar, sauna, kreş, basketbol sahası, tenis kortu, çocuk alanları, yürüyüş ve koşu parkuru, kapalı ile açık otopark ile güvenlik bulunuyor.

Adı:  City Life

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: SKY İnşaat

Teslim tarihi: 1 Temmuz 2013

Konut sayısı: 169

Konut tipleri: Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1

Fiyatları: 100.435 – 311.750 TL

Elit Grand Palas

Delmar Yapı tarafından Kurtköy'de hayata geçirilen Elit Grand Palas projesinde yer alan dairelerin fiyatları 161 bin liradan başlıyor.  55 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde yükselen projesi 9 katlı bloklarda toplam 532 daireden meydana geliyor. 2014 yılında sahiplerine teslim edilmesi öngörülen projede açık - kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, buz pateni, bowling, bilardo, mini golf, tırmanma duvarı, Türk hamamı, spa, sağlık merkezi, lounge, kat bahçeleri, restoran ve kafe/bar yer alıyor.

Adı:  Elit Grand Palas

Yeri: Kurtköy

Yapımcı firma: Delmar Yapı

Teslim tarihi: 2014

Konut sayısı: 532

Konut tipleri: Stüdyo, 1+1, 2+1

Fiyatları: 161.000 TL'den başlıyor

Yavuz Karaman

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi
  • 03.10.2022 10:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören öncesinde metro hattının Kur ...

Dumankaya Bahçeşehir Flex Office görücüye çıktı!
  • 17.04.2015 10:04

Dumankaya Bahçeşehir Flex Office görücüye çıktı!

Bahçeşehir'in ilk home ofis projesi Flex, Dumankaya İnşaat tarafından düzenlenen ...

Still İstanbul Adoria Kurtköy görücüye çıktı!
  • 20.03.2015 17:48

Still İstanbul Adoria Kurtköy görücüye çıktı!

Yeşilyurt İnşaat, Still İstanbul Adoria projesini Les Ottomans Hotel'de düzenled ...

Viaport Houses&Suites projesinde yaşam başladı
  • 09.05.2014 11:20

Viaport Houses&Suites projesinde yaşam başladı

Mimarisi ve geniş yeşil alanlarıyla dikkat çeken Viaport Houses&Suites Evleri'nd ...

Ayport Residence projesinin tanıtım filmi yayında
  • 14.03.2014 14:10

Ayport Residence projesinin tanıtım filmi yayında

Aydınoğlu İnşaat'ın Ayport Residence projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.c ...

Silkroad Residence Kurtköy tanıtım filmi yayında
  • 02.01.2014 13:43

Silkroad Residence Kurtköy tanıtım filmi yayında

Kurtköy'de inşa edilmekte olan Silkroad Residence projesini yakından tanımak içi ...