maritbet girişmaritbet
Konut projelerinde yaşam kalitesi artıyor!

Konut projelerinde yaşam kalitesi artıyor!

İnşaat sektörünün son yıllarda "yaşam kalitesi" kavramının üzerine gittiğini anlatan Apec Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahar Obdan, "Hemen her projede aslında benzer sosyal alanlar var" dedi

İnşaat sektörünün son yıllarda "yaşam kalitesi" kavramının üzerine gittiğini anlatan Apec Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahar Obdan, "Hemen her projede aslında benzer sosyal alanlar var. Fitness centerlar, spa alanları, açık kapalı havuzlar, sauna buhar odalı, tenis kortları, basketbol sahaları, pinpon odaları. En iyi kalitedeki bir spor salonunda bulabileceğiniz her imkan özellikle büyük projelerin hepsinde orta ölçeklilerin de çoğunluğunda var" dedi.

Yaptıkları çalışmaların önemine dikkat çeken Bahar Obdan, şunları anlattı: "3 bin konutlu bir projede sunulan imkanlar, 300 konutlu projelerde de metrekare farklılığıyla sunuluyor. Örneğin, biz Sakura Park projesinde 75 villa yapıyoruz. Bu ölçekte bir projede dahi bu imkanlar fazlasıyla var. Ancak tüm projeler için önemli olan, alanların fonksiyonu ve metrekaresi."

Orman ve deniz Sakura Park'ta buluştu

Sakura Park projesinin önemine dikkat çeken Bahar Obdan, şu bilgileri verdi: "Tüm dünyanın artık hızla uyguladığı hafif çelik sistemiyle, mimari tasarımdan uygulamaya kadar tamamıyla şirketimiz Apec Yapı tarafından gerçekleştirilmiş bir proje. Projenin en büyük özelliği doğası. Bir tarafta orman bir tarafta deniz manzarasıyla sadece konak tipi evlerimizde değil dairelerimizde de müstakil bir hayat yaşayabileceğiniz Sakura Park, sadece 74 ailenin olduğu butik bir proje."

 Kaliteli hizmet

Sosyal alanları yaratırken en önemli konulardan bir tanesinin de kaliteli hizmet anlayışı olduğunu belirten Bahar Obdan, "Projenin kendisinde olduğu gibi projeyi yaşatacak hizmet kalitesini arttırmak ve garantisini verebilmek önemli" dedi.

Orman ve deniz Sakura Park'ta buluştu

Sakura Park projesinin önemine dikkat çeken Bahar Obdan, şu bilgileri verdi: "Tüm dünyanın artık hızla uyguladığı hafif çelik sistemiyle, mimari tasarımdan uygulamaya kadar tamamıyla şirketimiz Apec Yapı tarafından gerçekleştirilmiş bir proje. Projenin en büyük özelliği doğası. Bir tarafta orman bir tarafta deniz manzarasıyla sadece konak tipi evlerimizde değil dairelerimizde de müstakil bir hayat yaşayabileceğiniz Sakura Park, sadece 74 ailenin olduğu butik bir proje."

İSTANBUL LOUNGE'TA SATRANÇ ALANI DA VAR

Türkiye'de konut projelerinde sosyal alanların öneminin arttığını dile getiren Eroğlu Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Aybars Kızılsencer, "İstanbul Lounge projesinde toplam 3 bin 50 metrekare alan üzerine kurulu iki adet sosyal tesis bulunuyor. Bunun yanı sıra proje genelinde 56 bin metrekarelik açık rekreasyon alam bulunuyor. Bu alanda çocuk parkı ve oyun alanları, kaykay pisti, açık yüzme havuzlan, su kaydırağı, mini golf, dev satranç alam, spor ve dinlenme alanları, yürüyüş parkuru ve yansıma havuzları yer alıyor" dedi.

Korsan gemisi var

Projenin kadın ve erkek sakinleri için eşit miktarda alanlar ayırdıklarım belirten Aybars Kızılsencer, şöyle konuştu: "İstanbul Lounge'da çocuklar da en az büyükler kadar imkanlara sahip. Dev satranç ve tırmanma halatları, korsan gemisi, su kaydırağı, mini-golf, kay-kay alanı, kapalı ve açık çocuk havuzu, kapalı çocuk kulübü ve anfi tiyatro ile çocuklar da keyif sürebilecek. Projemizin sosyal tesislerinde kafe, fitness salonu,  buhar banyosu, sauna, kapalı yüzme havuzları, kuaför yer alıyor."

 

İnternet hizmeti bulunuyor

Proje sakinlerinin evlerinin yanı sıra sosyal tesislerde de, fiber altyapı sayesinde hızlı internet bağlantısı kullanabildiğini belirten Aybars Kızılsencer, "Ayrıca 40 analog kanal ile birlikte sakinlerimiz, Digiturk ve D-Smart TV yayınlarına da erişim sağlayabiliyor. Daireler ve sosyal tesisler arasında yer alan interkom bağlantısının yanı sıra, sakinlerimize, kapalı havuz alanında nem alma santrali ve sosyal tesislerin tamamında taze hava sistemi ve soğutma sistemi ile konfor sunuyoruz" dedi.

İSTANBUL'DA KAPALI HAVUZA TALEP ARTTI

Konut projelerinde sosyal tesisler için yüzde 2 ve yüzde 6 arasında alan ayırdıklarını belirten Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Alptekin Başarır, "Son dönem projelerde özellikle kapalı havuza talebin olduğunu görüyoruz. İstanbul şartlarında açık havuzlar 2-2.5 ay kullanılabildiği için bilinçli müşterilerimiz özellikle kapalı havuzu talep etmeye başladı" dedi.

12 milyon lira yatırım

Sosyal tesis yatırımlarının bugünkü değerinin 12 milyon lira olduğunu anlatan Alptekin Başarır, şunları söyledi: "En çok tercih edilen sosyal alanlar arasında fitness merkezi ve açık spor alanları, açık ve kapalı havuzlar, sauna ve hamam, kafe ve restoran olarak sıralayabiliriz. Bu alanlar konut sahiplerinin vazgeçilmezi oluyor ve projelerin değerini arttırıyor."

Önce lokasyon geliyor

Projelerde yatırım tutarının önemli bir bölümünü sosyal alanlara ayırdıklarım vurgulayan Alptekin Başarır, şöyle konuştu: "Sosyal tesislerdeki donatıların normal inşaat maliyetinin üzerinde olduğunu düşünürsek yüzde 3 ve yüzde 6 arasında olduğunu söyleyebiliriz. Bizim hitap ettiğimiz müşteri portföyünün lokasyondan sonra projelerde sosyal imkanlara önem verdiğini görüyoruz."

Teknolojiyi yakından takip ediyoruz

Tüm projelerinde teknolojik gelişmeleri yalandan takıp etikleri dile getiren Alptekin Başarır, şunları anlattı: "Açık ve kapalı spor alanları, açık ve kapalı havuzlar, hamam, sauna ve masaj, kafe ve restoran, gezi ve rekreasyon alanları çok büyük önem kazandı. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalara talep daha da artacak. Biz de bu alandaki yatırımlara devam ediyoruz."

PEYSAJ VE SOSYAL TESİS YATIRIMI ÖNEMLİ

LEVENT Life 1 ve İmaj Garden Zekeriyaköy, İmaj Greenlife Zekeriyaköy projelerindeki spor komplekslerini anlatan İmaj İnşaat Genel Müdürü Hasan Aras, şöyle konuştu: "Tesislerin kapasitesi, her bir projenin kendine ait ve toplam kullanıcı sayısı oranında hesaplanmış yeterli ölçektedir. Levent Life 1 projemiz 6 bin 300 metrekarelik inşaat alam üzerinde inşa edilen ve içinde fitness, kapalı havuz, sauna, buhar odası, masaj odası ve dinlenme alanları gibi 530 metrekarelik sosyal alana sahip. İmaj Garden Zekeriyaköy projesinin yüzde 70'ini peyzaj alanı oluşturuyor ve 600 metrekarelik sosyal alan bulunuyor. İmaj Greenlife Zekeriyaköy projesinin yüzde 67'sini peyzaj alam oluşturuyor ve 880 metrekarelik sosyal alan yer alıyor."

Cep sineması da bulunuyor

Sosyal projelerin günümüzde kaçınılmaz bir şart olduğunu dile getiren

Hasan Aras, şunları anlattı: "Bu nedenle de alışverişten spora, yaşanılan alanların her türlü ihtiyaca karşılık vermesi gerekiyor ve bu da talep ediliyor zaten. Açık yüzme havuzu, mini aquapark, sauna ve buhar odası, yürüyüş parkuru ve fitness merkezi, karaoke salonu, oyun odası, 20 kişilik özel cep sinema, mini golf, mini futbol sahası, basketbol ve tenis sahaları olarak sosyal alanlarımızı planladık."

Tesislere yapılan yatırım

Peyzaj ve sosyal yaşam alanlarına yapılan yatırımları da anlatan Hasan Aras, şu bilgileri verdi: "2011 yılında tamamladığımız Levent Life 1 projemiz için 750 bin dolarlık yatırım yaptık. 2012 senesi içinde hayata geçireceğimiz İmaj Garden Zekeriyaköy, İmaj Greenlife Zekeriyaköy ve Levent Life 2 projelerimiz için ise yaklaşık 4 milyon 650 bin dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz."

Projelerde teknoloji öne çıkıyor

Projelerde son teknolojiyi kullandıklarını belirten Hasan Aras, şu değerlendirmeyi yaptı: "Konfor açısından önemli olan spor aletleri, spa ekipmanları ve havuz temizliği gibi konularda son teknolojiye sahip cihazların kullanılmasına önem veriyoruz. Projelerimizin genel olarak teslimat süresini ortalama 18 ay olarak ön gördüğümüzden, projenin bitişine doğru tesislerin teknolojisine karar veriyoruz. Son dönemde bu alandaki teknolojiler de çok hızlı gelişip farklılaştığından seçtiğimiz teknolojinin zaman aşımına uğramamasına özen gösteriyoruz."

Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

Makedonya’da Türk yatırımları
  • 17.03.2012 19:25

Makedonya’da Türk yatırımları

Makedonya’da binlerce konutluk projeyi Türk inşaat şirketleri üstlendi. ...

SİNPAŞ YAPI LIVA İSTANBUL
  • 06.10.2011 14:42

SİNPAŞ YAPI LIVA İSTANBUL

37 yıldır geleceğin ihtiyaçlarına uyum sağlayabilecek, yüksek standartlarda birç ...

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?
  • 05.09.2011 14:39

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?

İstanbul'un birçok bölgesi markalı projelerin ilgi odağı haline geldi. İşte hava ...

Konut sektöründe fiyatlar yükseldi, peşinat oranı arttı!
  • 15.06.2021 11:37

Konut sektöründe fiyatlar yükseldi, peşinat oranı arttı!

Fiyatların geçen yıla göre %5.47 arttığı markalı konutlarda peşinat kullanım ora ...

İşte megakent İstanbul’un en pahalı daireleri!
  • 26.11.2020 14:11

İşte megakent İstanbul’un en pahalı daireleri!

İstanbul'da hayata geçirilen lüks konut projelerinde dairelerin fiyatı 220 milyo ...