maritbet girişmaritbet
Konut fiyatları 2016'da nasıl seyreder?

Konut fiyatları 2016'da nasıl seyreder?

Mebuskent’in yatırımcısı Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, 2016 yılı konut piyasası için değerlendirmelerde bulundu.

Mebuskent'in yatırımcısı Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, Mart-Nisan gibi konut fiyatlarında artışların hızlanacağını belirterek, “Alımı ertelemiş vatandaşlar önümüzdeki iki üç ayı iyi değerlendirmeli. Alım için uygun zaman. Şimdi alanlar karlı çıkacak” dedi.   

2016'da sektörde canlanma başladı 

Başkentin en prestijli projelerinden Mebuskent'in yatırımcısı Kürşat Ayhan, Mart, Nisan aylarından itibaren konut fiyatlarında artışların hızlanacağını, önümüzdeki iki-üç ayın alım için uygun zaman olduğunu bildirdi.
Ankara'nın yeni gözde yaşam bölgesi Karacakaya'da Mebuskent'i hayata geçiren Aymor Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, “Konut fiyatları 2016'da nasıl seyreder?” sorusunu yanıtladı. Ayhan, iki kez seçime gidilmesi, dövizde aşırı yükseliş, büyümenin yavaşlaması gibi faktörlerle hem siyasi, hem ekonomik belirsizliği artırdığı 2015 yılında, konut yatırımcısının da beklemeye geçtiğini, inşaat sektörünün zor bir yıl geçirdiğini hatırlattı. 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası sandıktan çıkan tek parti hükümeti ile istikrarın tekrar sağlandığını vurgulayan Ayhan, yeni hükümetin Eylem Planı kapsamında birer birer uygulamaya koyduğu ekonomiyi canlandırıcı önlemlerin de etkisiyle 2016'da sektörde canlanmanın başladığına işaret etti. Ayhan, gayrimenkul fiyatlarının şu an dipte olduğunu, ancak inşaat yatırımcılarının, piyasadaki durgunluktan dolayı şu zamana kadar fiyatlara yansıtamadıkları maliyet artışlarını, talepteki canlanma paralelinde Mart, Nisan aylarından itibaren giderek artan bir şekilde yansıtmaya başlayacağını dile getirdi. Önümüzdeki dönemde gayrimenkul fiyatlarındaki artışların hızlanacağını ifade eden Ayhan, “Alım için şimdi uygun zaman. Alım talebini ertelemiş vatandaşlar önümüzdeki iki üç ayı iyi değerlendirmeli. Şimdi alanlar karlı çıkacak” dedi.  

Mebuskent'te hayat başlıyor

Çakırlar'daki 388 dönümlük bir alanda kurulan Mebuskent, Başkent'in yeni gözde yaşam merkezlerinden... “Şehir içinde koca bir şehir” konseptiyle Mart 2013'te inşasına başlanan Mebuskent'te konutların bu yıl içinde teslimi ile hayat başlayacak. Mebuskent, 4-5 bin kişilik bir nüfus barındıracak. 332 villa ve 10 bloktan oluşan Mebuskent'te, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. Zengin yeşil alanlar ve zengin sosyal imkânlarla üst düzey bir yaşam kalitesi sunan Mebuskent, doğa ile iç içe spor, sosyal faaliyetler, yaygın bisiklet kullanımı ve komşuluk ilişkileri ile canlı bir sosyal hayat vaat ediyor. Şehrin gürültüsü ve kirliliğinden uzaklaşıp yeşile dokunarak yaşamak isteyenlere doğayla iç içe, bol oksijenli bir ortam sunan Mebuskent, halen yüzde 87'ye ulaşan oranıyla Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi… Zengin bir botanik parkı niteliğindeki Mebuskent yerleşkesinde her türden toplam 23 bin ağaç bulunuyor ve aile başına 25 ağaç düşüyor. 86 bin metrekareye yayılmış yeşil alan içinde 13.650 metrekarelik golf sahası, 5.000 metrekarelik AVM, 2.000 metrekare alana sahip spor kompleksleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, 11 oyun parkı ve evcil hayvanlar parkı yer alıyor, ayrıca kreş ve okul bulunuyor. Mebuskent'te çocuklar için oyun alanları; her yaştaki kişiler için spor imkânı; özel gün, toplantı ve diğer sosyal etkinlikler için özel mekânlar mevcut. Sakinlerine 7/24 kesintisiz güvenlik hizmeti verecek Mebuskent, bulunduğu lokasyondaki gelişmiş ulaşım imkânları dolayısıyla Ankara'yı bir uçtan diğer uca bağlayan güzergâhlara sadece 25 dakikalık mesafede yer alıyor. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Mebuskent inşaatından görüntüler
  • 30.12.2013 10:09

Ankara Mebuskent inşaatından görüntüler

Aymor Grup tarafından inşa edilen Mebuskent inşaatından kareler ...

Ankara Mebuskent örnek dairesi
  • 30.12.2013 09:30

Ankara Mebuskent örnek dairesi

Aymor Grup tarafından inşa edilen Mebuskent projesinden örnek daire kareleri ...

Ankara Mebuskent projesinden görüntüler
  • 30.12.2013 09:25

Ankara Mebuskent projesinden görüntüler

Aymor Grup tarafından inşa edilen Mebuskent projesinden kareler ...

Kürşat Ayhan: İnşaat, lokomotif olmaya devam ediyor
  • 27.10.2017 11:26

Kürşat Ayhan: İnşaat, lokomotif olmaya devam ediyor

Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, Eylül’de konut satışlarında yaş ...

Mebuskent'te 'yüzde 5 peşin, hemen taşın' kampanyası!
  • 12.10.2017 12:54

Mebuskent'te 'yüzde 5 peşin, hemen taşın' kampanyası!

Mebuskent projesini hayata geçiren Aymor Grup, kalan az sayıdaki daire ve villa ...

Mebuskent AVM, yıl sonunda açılıyor
  • 11.09.2017 12:00

Mebuskent AVM, yıl sonunda açılıyor

Ankara’nın yeni cazibe merkezi Batıkent Karacakaya bölgesinde kurulan Mebuskent ...