maritbet girişmaritbet
Kartal zirveye kanat çırpıyor! İşte Kartal projeleri!

Kartal zirveye kanat çırpıyor! İşte Kartal projeleri!

Dönüşüm projesi yılan hikâyesine dönen Kartal, son olarak Başbakan'ın seçim beyannamesine girdi. İlçe, Anadolu'nun yeni merkezi olarak gösteriliyor

Dünyaca ünlü Mimar Zaha Hadid'in 5 yıl önce hazırladığı kentsel dönüşüm projesiyle Kartal'ın birkaç yıl içinde kabuk değiştireceği, sanayi yapılaşmasının kaldırılıp bölgeye yeni bir kültürel ve ticari kimlik kazandırılacağı açıklandı. Ancak geçen süreçte imar planlarının bir türlü son halini alamaması nedeniyle, Kartal'da dönüşüm başlayamadı. Pek çok dev şirket arsalarını değerlendirmek için bitmek bilmez bir bekleyişe girdi.
Kartal'da dönüşüm başlayamasa da bölgenin bundan böyle daha farklı "bir görünüm çizeceği, yapılan diğer projelerden ortaya çıktı. İlçede dünyanın en büyük adliye sarayının inşaatı devam ederken pek çok yatırımcı da bölgeye.
rağbet etti,.Ayrıca, Kadıköy-Kartal metro hattının da' yıl sonunda hizmete gireceği belirtildi. Son olarak ise Başbakan Erdoğan'ın seçim beyannamesinde Kartal, Anadolu yakasının yeni merkezi olarak öne çıktı.
 

Yeni gözde Kartal olacak

Konuta yatırım yapmak isteyenlerin öncelikli alternatifleri arasına giren Kartal, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesinde kendine yer buldu. 2023 planlamalarına göre, ilçenin Anadolu yakasının yeni merkezi haline getirilmesi planlanıyor

İstanbul Anadolu yakasının yeni gelişme aksı olarak konumlandırılan Kartal'daki 555 hektarlık alan için istanbul Büyükşehir Belediyesi (ÎBB) 5 yıl önce kentsel dönüşüm projesi yarışması açtı. Yarışmayı dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid kazandı ve hazırladığı ilginç projeyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Kartal'ın birkaç yıl içinde kabuk değiştireceği, sanayi yapüaşmasmın kaldırılıp bölgeye yeni bir kültürel ve ticari kimlik kazandırılacağı açıklandı. Metro hattının Kartal'a kadar uzayacağı haberi ve dünyanın en büyük adalet sarayının da ilçede inşa ediliyor olması ilgiyi artırdı. Bu işaretler konut yatırımı yapan şirketlerin Kartal'a yönelmesine yetti ve geride bıraktığımız dönemde pek çok projenin temeli atıldı ve bölge, yaşayacak bir ev almak ve konuta yatırım yapmak isteyenlerin en önemli alternatifleri arasına girdi.
Kartal, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesinde de kendine yer buldu. 2023 planlan çerçevesinde Anadolu yakasının yeni merkezi olarak açıklandı.

Kartal konut projeleri

EVORA
YATIRIMCI: Teknik Yapı

KONUT SAYISI: 432

KONUT TİPLERİ: 35.15-121.67 metrekare

FİYAT: 84 bin 500-299 bin 800 TL

TESLİM TARİHİ: Mayıs 2013 t
 

Upcity Resıdence

YATIRIMCI: Teknik Yapı

KONUT SAYISI: 281

KONUT TİPLERİ: 33-98 metrekare

FİYAT: 77 bin 300-237 bin 700 TL

TESLİM TARİHİ: Mayıs 2012

 

Uprise Elite

YATIRIMCI: Teknik Yapı

KONUT SAYISI: 705

KONUT TİPLERİ: 52.55-187.90 metrekare

FİYAT: 303 bin 500-562 bin 700 TL

TESLİM TARİHİ: Aralık 2010


Dumankaya Vizyon

YATIRIMCI: Dumankaya İnşaat

KONUT SAYISI: 350

KONUT TİPLERİ: 39-199 metrekare

FİYAT: 153 bin-451 bin TL

TESLİM TARİHİ: Nisan 2011

 

Dragos Royal Towers

YATIRIMCI: DAP Yapı

KONUT SAYISI: 212

KONUT TİPLERİ: 89-270 metrekare.
FİYAT: 708 bin TL

TESLİM TARİHİ: Haziran 2011

 

Aura Residence

YATIRIMCI: Propa İnşaat

KONUT SAYISI: 195

KONUT TİPLERİ: 48-127 metrekare

FİYAT: 139 bin-168 bin TL

TESLİM TARİHİ: Nisan 2012

 

Hukukçular Towers

YATIRIMCI: Kılıçoğlu Group-Delta Yapı

KONUT SAYISI: 208

KONUT TİPLERİ: 75-290 metrekare

FİYAT: 460 bin-2.2 milyon TL

TESLİM TARİHİ: Mayıs 2012

 

 

Dönüşüm için plan bekleniyor

Zaha Hadid'in projesiyle dönüşmek için yıllardır bekleyen Kartal'da, 1/5000'lik ve 1/1000'lik planlar onaylanırsa çalışmalar başlayacak. Ancak askıya çıkan planlara sürekli itiraz edilmesi süreci uzatıyor.
Aralarında Sabancı'dan Kibar Holding'e kadar pek çok şirketin bulunduğu arsa sahipleri de beklemede

Yıl sonuna doğru Kadıköy-Kartal metro hattının hizmete girmesi bekleniyor.
Bu gelişmeyle ulaşım konusunda önemli bir aşama kaydedecek olan Kartal, belki de kendisini en çok parlatacak proje için yıllardır plan bekliyor. Zaha Hadid'in hazırladığı kentsel dönüşüm projesi yıllardır uygulamaya konmuyor. Projenin önündeki engel plan sorunu. Gelinen son noktada, istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik planların revizesini ve Kartal Belediyesi'nin hazırladığı 1/1000'lik planları onaylaması bekleniyor. Alınan bilgilere göre, hazırlanan planın sınırları yaklaşık 3.5 milyon metrekareden oluşuyor. Bunun 2.9 milyon metrekaresi sanayi, 319 bin metrekaresi konut, 200 bin metrekaresi sahil dolgu alam ve 100 bin metrekaresi E5 Karayolu'ndan meydana geliyor. Sanayi alam toplamın içinde yüzde 81'i oluşturuyor.
Bunun yüzde 10'u kadastral yol olarak ayrılmış, yüzde 90'ı ise kamu ve özel mülkiyete ait. Bunun yüzde 71'i özel mülkiyet, yüzde 29'u kamunun.
 

ECZACIBAŞI'NDAN DOĞUŞ'A ONLARCA ŞİRKET ARSA

SAHİBİ İşte sorunların bir kısmı da burada devreye giriyor. Kimi mülk sahipleri plana itiraz ediyor; Kartal Belediyesi de halkın sesini dinliyor. Hal böyle olunca, aralarında Eczacıbaşı, Doğuş Gayrimenkul, Sabancı Grubu, Kibar Holding, Mutlu Akü, Siemens'in de bulunduğu onlarca arazi sahibi, sanayi alanlarını plan çerçevesinde değerlendirebilmek için yıllardır bekliyor.


10 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Projenin hayata geçirilmesiyle, 10 yıllık inşaat süresince 15 bin-20 bin kişilik işgücü oluşması bekleniyor. İnşaat sonrasında ise 150 bin kişilik çalışan nüfusa ulaşılması öngörülüyor.
Projeyle her yıl bin 500 kişiye istihdam şansı doğacağı düşünülüyor, inşaat, altyapı, sosyal donatı alanları gibi bütün kalemler düşünüldüğünde, Kartal'ın dönüşümünün 10 milyar dolara mal olması öngörülüyor.


Avantajlar
¦ Zamanlaması bir türlü kesinleşmede de kentsel dönüşüm projesi bölge için büyük nimet. Yeni ticari alanlar ve kültürel oluşumlar binlerce kişiyi istihdam edecek.
Bu da hem kira hem satış potansiyeli demek.
¦ Hükümetin 2023 planlan arasında Kartal'ın Anadolu yakasının yeni merkezi haline gelmesi yer alıyor.
¦ Metro, ile ulaşımın bu yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor.
¦ Sabiha Gökçen Havalimanı ve çevredeki özel üniversitelere yakın bir konumda.
¦ Denizden ulaşım için marina ve diğer yatırım projeleri üzerinde çalışılıyor.
 

Dezavantajlar
¦ İstanbul kent merkezine yaklaşık 25-30 kilometre uzaklıkta.
¦ Kartal'ın ticari bir merkez olması halinde konut fiyatlarının düşme ihtimali de var.
Çünkü iş alanı olan bir bölge yaşam için uygun hale getirilemezse ya da bu anlamda geç kalınırsa bir süreliğine sıkıntı yaşanabilir.
¦ Potansiyel olsa da konut yatırımına harcanan paranın geri dönüşü için kısa vadeli bakmamak gerekiyor.

Kaynak: Habertürk Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz