maritbet girişmaritbet
İstanbul Avrupa Yakası'nda stüdyo daireler ne kadar?

İstanbul Avrupa Yakası'nda stüdyo daireler ne kadar?

Emlaktasondakika.com olarak Avrupa Yakası'ndaki stüdyo dairelerin fiyatlarını raporladık. 90 bin liraya da, 1,5 milyon liraya stüdyo bulmak mümkün.

Son yıllarda gayrimenkul ve inşaat sektörünün hızla gelişmesi, markalı konutların sayısında yükselişle birlikte farklı konut tiplerini de beraberinde getirdi. Bu süreçte stüdyo ve 1+1 daire kavramları hayatımıza girdi. İstanbul'da yeni konut yatırımlarına ev sahipliği yapan bölgelerdeki stüdyo konut sayısı, merkezi bölgelere göre daha fazla. Özellikle yatırım amacıyla konut almak isteyenlerin ilk tercihi olan stüdyo evler, büyük daire tiplerine göre daha hızlı kiraya verilebiliyor. Kağıthane, Esenyurt, Beylikdüzü, Maslak bölgeleri, stüdyo konut anlamında geniş seçenekleri bir arada sunuyor.

Emlaktasondakika.com olarak İstanbul Avrupa Yakası'ndaki stüdyo dairelerin piyasasını araştırdık. İşte sonuçlar…

Bağcılar

İstanbul'un en büyük ilçelerinden birisi olan Bağcılar'da yeni konut yapılaşması hızla sürüyor. Ayrıca kentsel dönüşümün de devam ettiği bölge, ev almak isteyenlerin ilk adresleri arasında yer alıyor. Özellikle Güneşli bölgesi, stüdyo dairelerin en fazla görüldüğü yerlerin başında geliyor. Bağcılar'a bağlı olan Güneşli, Atatürk Havalimanı'na yakınlığıyla önemli bir avantajı elinde bulunduruyor. Bölgenin hemen teslim markalı konutlarında stüdyoların fiyatları 210 bin lira seviyelerinden başlayıp 300 bin lira bandına kadar çıkıyor.

Bahçelievler

İstanbul'un en yoğun ilçelerinden birisi olan Bahçelievler'de hem markalı, hem de apartman tipi yapılarda stüdyo daire bulmak mümkün. Yenibosna, Siyavuşpaşa, Hürriyet Mahallesi bölgelerindeki normal tip apartmanlarda stüdyo evlerin fiyatları 100 bin lira ile 150 bin lira arasında değişiyor. Markalı konutlarda ise Istwest göze çarpıyor. Atatürk Havalimanı'na çok yakın bir konumda yer alan projede stüdyo evlerin fiyatları 300 bin lira seviyesine kadar çıkıyor.

Bakırköy

Megakentin en merkezi ilçelerinden birisi olan Bakırköy'de apartman tarzı konutlarda da stüdyo daire bulmak mümkün. Bölgedeki markalı projelerde en küçük daireler 1+1 olarak tasarlandı. Apartman tarzındaki yapılarda ise fiyatlar, yapının yaşına göre 150 bin lira seviyelerinden başlayıp 400 bin lira bandına kadar ulaşabiliyor.

Başakşehir

Özellikle Bahçeşehir bölgesinin de Başakşehir'e bağlı olması, bölgedeki stüdyo dairelerin sayısını artırıyor. Hemen teslim markalı konutlarda stüdyo dairelerin fiyatları 120 bin lira seviyelerinden başlıyor. Özellikle Stüdyo 24 projesinde cazip fiyatlarla hemen teslim stüdyoların ikinci el satışları sürüyor. Bölgenin en yüksek stüdyo fiyatları ise Mall of İstanbul'da bulunuyor. Bölgedeki stüdyo daire fiyatları 350 bin liraya kadar yükseliyor.

Bayrampaşa

Bayrampaşa bölgesi stüdyo daire tipiyle Özak Hayat Tepe projesinde tanıştı. Proje kapsamında ikinci elde satışı devam eden stüdyoların fiyatları 260 bin lirayla 300 bin lira arasında değişiyor. Bölgedeki apartman tarzı yapılarda stüdyo konutlara yer verilmiyor.

Beşiktaş

Hem apartman tarzı yapılar, hem de markalı projelerde stüdyo daire bulmak mümkün. Bölge geneline bakıldığında rakamlar ortalama 280-300 bin lira bandından başlıyor. Beşiktaş'ta stüdyo konut rakamlarını yukarı çeken en büyük etken Nidapark Beşiktaş projesi oldu. Fulya ve Maçka bölgesindeki apartman tarzı yeni yapılarda rakamlar 500 bin liraya kadar çıkıyor. Nidapark Beşiktaş'ta ikinci el stüdyo daireler 730 bin liradan müşterisini bekliyor.

Beylikdüzü

İstanbul'da stüdyo dairenin başkenti de denebilecek olan Beylikdüzü'nde markalı projeler, farklı yelpazelerde önemli seçenekler sunuyor. Bölgedeki stüdyo konutlar özellikle yatırımcı kitle tarafından büyük ilgi görüyor. Markalı konut projelerinde fiyatlar 90 bin lira bandından başlıyor ve 250 bin lira bandına kadar çıkıyor. Bölge çekirdek aileler ve öğrenciler tarafından kiralık konut anlamında ilgi görüyor. Beylikdüzü'nde stüdyo ve 1+1 tarzındaki konutlar, kiralama açısından sağladığı kolaylıklarla öne çıkıyor.

Beyoğlu

Kentsel dönüşüm sürecinin devam ettiği Beyoğlu bölgesinde stüdyo tarzında daire bulmak mümkün. Yapımına devam eden projeler dışında hemen teslim stüdyolarda rakamlar, konutun bulunduğu bölgeye göre farklılık gösteriyor. Kasımpaşa bölgesinde yer alan stüdyo konutların ortalama rakamlar 150 bin lira civarındayken, Galata bölgesinde deniz manzaralı evlerin fiyatı 360 bin dolara kadar çıkıyor. Bu da yaklaşık 1 milyon 300 bin lira seviyesine denk geliyor.

Esenyurt

Beylikdüzü'nden sonra İstanbul'da stüdyo konutun ikinci merkezi Esenyurt'ta markalı konutların sayısı her geçen gün artıyor. Tüm bunların yanında apartman tarzındaki yeni yapıalrda da stüdyo tipindeki konutlara yer veriliyor. Bölge geneline bakıldığında stüdyo dairelerin rakamları 95 bin lira seviyesinden başlıyor ve 300 bin lira seviyesine kadar yükseliyor. Esenyurt'ta stüdyo dairelerin kira getirisi de 1000 liranın üzerinde seyrediyor.

Eyüp

Göktürk bölgesini de sınırları içerisinde barındıran Eyüp'te fiyatlar, apartmanın yaşı ve konumuna göre farklılık gösteriyor. Göktürk dışında Eyüp bölgesinde stüdyo tarzındaki evlere genelde yer verilmiyor. Göktürk'e bakıldığında ise 300-350 bin lira bandından başlayıp 600 bin lira seviyesine kadar çıkıyor. Son dönemde Yavuz Selim Köprüsü'yle birlikte Göktürk'te konut fiyatları hızlı bir yükseliş yaşadı. Bölgedeki yapımı devam eden projelerde de stüdyo dairelere yer veriliyor.

Güngören

Bölge stüdyo daire kavramıyla Platform Merter projesiyle tanıştı. Bölge genelinde sayılı markalı projelerden birisi olan Platform'da stüdyo konutların satış rakamları 320 bin lira bandından başlayarak 370 bin lira seviyelerine kadar çıkıyor. Platform'da rakamların yüksek olmasındaki en büyük etken konum olarak göze çarpıyor.

Kağıthane

Kentsel dönüşümle birlikte yenilenen Kağıthane, hem konut hem de ofis yatırımlarına ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki apartman tarzı yeni yapılarda stüdyo dairelerin fiyatları 200 bin lira seviyelerinden başlıyor. Nef markasıyla birlikte konut rakamlarının yükseldiği Kağıthane'de fiyatlar 410 bin lira seviyesine kadar artış gösteriyor. Mecidiyeköy, Levent, Zincirlikuyu gibi MİA bölgelerine yakınlığı, Kağıthane'nin en büyük artısı olarak göze çarpıyor.

Küçükçekmece

Aslında İstanbul'da markalı konutun ilk parladığı bölgelerden birisi Küçükçekmece. Özellikle içerisinde yer alan Halkalı-Atakent mahalleleri, markalı konut anlamında Küçükçekmece bölgesine sınıf atlattı. Gayrimenkul sektörünün lokomotif firmaları, bölge genelinde binlerce konutun altına imzasını attı. Küçükçekmece bölgesindeki apartman tarzı konutlarda fiyatlar 130 bin lira bandından başlıyor. Mrkalı konut segmentine geçildiğinde ise fiyatların başlangıç seviyesi 160 bin lira olarak göze çarpıyor. Bölge genelinde stüdyo konutların fiyatları 350 bin liraya kadar yükseliyor.

Sarıyer

Maslak bölgesini kendi sınırları içerisinde barındıran Sarıyer bölgesinde stüdyo rakamların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin bölge sınırlarında yer alması, emlak fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Sarıyer genelinde stüdyo evler, ağırlıklı olarak markalı konutlarda yer alıyor. Bölge genelinde stüdyo dairelerin satış fiyatları 330 bin lira seviyesinden başlayıp 850 bin lira bandına kadar yükseliyor.

Şişli

İstanbul'un en pahalı stüdyo konutlarına sahip ilçelerin başında gelen Şişli'de hem apartman tarzı eski yapılarda, hem de markalı konutlarda bu tarz evler bulmak mümkün. Özellikle şehrin merkezinde yer alan Şişli, yatırımcıların da gözdesi konumunda. Dairelerin bulunduğu mahallelere göre fiyatlar değişiklik gösterirken böğle genelinde stüdyo rakamları 300 bin lira bandından başlayıp 1 milyon 400 bin liraya kadar yükseliyor. Özellikle Teşvikiye-Nişantaşı bölgesindeki konutlarda fiyatlar yüksek seviyelerde seyrediyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Avrupa Yakası'nda stüdyo daireler ne kadar?
  • 27.03.2017 15:51

İstanbul Avrupa Yakası'nda stüdyo daireler ne kadar?

Emlaktasondakika.com olarak Avrupa Yakası'ndaki stüdyo dairelerin fiyatlarını ra ...