maritbet girişmaritbet
İstanbloom Zincirlikuyu projesinde AKG Gazbeton kullanılıyor!

İstanbloom Zincirlikuyu projesinde AKG Gazbeton kullanılıyor!

Çevre dostu üretim özelliği, A1 sınıfı yanmaz malzeme olması ve deprem emniyeti sağlamasıyla birçok projenin öncelikli tercihi olan AKG Gazbeton ürünleri Zincirlikuyu’da yükselen İstanbloom projesinde kullanılıyor

Çevre dostu üretim özelliği,  A1 sınıfı yanmaz malzeme olması ve deprem emniyeti sağlamasıyla birçok projenin  öncelikli tercihi olan AKG Gazbeton ürünleri Zincirlikuyu'da yükselen İstanbloom projesinde kullanılıyor.

İnşaat projelerine değer katan ürünleriyle dikkat çeken AKG Gazbeton, prestijli projeler tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Çevre dostu üretim özelliğinin yanı sıra hafifliğiyle deprem direncini arttıran ve yangın emniyeti ile hayat kurtaran yapı malzemesi olma özelliklerine sahip AKG Gazbeton ürünleri, Zincirlikuyu'da yükselen İstanbloom projesinin de ilk tercihi oldu.

Zincirlikuyu'da 14 bin 760 metrekarelik arsa üzerinde konumlanan İstanbloom projesinde, yüksek yalıtım özelliğiyle ısıl konfor sağlayan AKG Gazbeton duvar blokları kullanılıyor. 46 kattan oluşan projede tamamı akıllı 170 daire ve A sınıfı ofisler yer alacak.

ABD'li Çevre Dostu Binalar Derneği tarafından verilen LEED sertifikasına sahip proje, enerji tasarrufunu maksimum seviyede tutan çevreci özellikleriyle de dikkat çekiyor. AKG Gazbeton'un çevreci ürünleriyle inşa edilen proje,  çatı ve dış cephede kullanılan malzemelerle güneş ışınları emisyonundan korunuyor. Bina içinde temiz hava sirkülasyonu sağlamak için kendi iklimlendirme sistemini yaratan ve özel sensörleri ile sürekli oksijen sağlayan projenin özel depolarında birikecek yağmur sularıyla da yeşil alanlarının canlandırılması hedefleniyor.

AKG Gazbeton Hakkında

Gazbeton sektöründe Türkiye'deki en geniş ürün yelpazesine sahip firmaların başında yer alan AKG Gazbeton, blok ve donatılı ürünler olmak üzere iki ana ürün çatısı altında üretim yapmaktadır. Blok ürün grubu olarak; düz duvar blokları, geçmeli duvar blokları, hafif asmolen bloklar, U bloklar ve yalıtım plakaları üreten AKG Gazbeton, donatılı ürün grubu olarak ise; duvar panelleri, çatı ve döşeme panelleri, lento ve söveler üretmektedir. 2005 yılı başında CE belgesi alan ilk duvar malzemesi üreticisi olan AKG Gazbeton İzmir Tesisleri'nde 410.000 metreküp/yıl, Kırıkkale tesislerinde 550.000 metreküp/yıl gazbeton üretilmektedir. AKG Gazbeton, 2011 sonunda üretime başlayan Çorlu Fabrikası ile Türkiye'nin en büyük gazbeton üreticisidir. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yirmiden fazla ülkeye ihracat yapan AKG Gazbeton, ilave yatırımlarıyla yılda toplam 1.585.000 metreküp gazbeton üretecektir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!
  • 19.01.2015 16:46

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı ve Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman ...

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 19.01.2015 11:13

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman, İstanbloom projesiyle birlikte Voda ...

Yasemin Esin ve Özlem Berber, İstanbloom'u anlattı!
  • 08.01.2015 17:38

Yasemin Esin ve Özlem Berber, İstanbloom'u anlattı!

Anova Gayrimenkul'ün kurucuları Yasemin Esin ve Özlem Berber, emlaktasondakika.c ...

İstanbloom projesine havadan bakın!
  • 19.01.2013 17:41

İstanbloom projesine havadan bakın!

Esin Yapı'nın farklı mimarisiyle dikkat çeken projesi İstanbloom'un helikopter g ...

ISTANBLOOM
  • 25.10.2011 15:26

ISTANBLOOM

ABD’deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından verilen LEED sertifakasına sahip ...

Serenay Sarıkaya, İstanbloom'dan ev aldı!
  • 20.06.2016 12:06

Serenay Sarıkaya, İstanbloom'dan ev aldı!

Kerem Bürsin'le yaşadığı aşkla gündeme gelen Serenay Sarıkaya, Zincirlikuyu'daki ...