maritbet girişmaritbet
İş GYO’nun Ege Perla ve İFM projelerine yoğun ilgi

İş GYO’nun Ege Perla ve İFM projelerine yoğun ilgi

İŞ GYO'nun İzmir Ege Perla projesi ile İstanbul Finans Merkezi projeleri 15. Perakende Günleri’nde sergilendi.

25-26 Kasım tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bu yıl 15. kez düzenlenen Perakende Günleri'ne katılan İş GYO, burada İzmir Ege Perla ve İFM projelerini sergiledi. 

Büyük bir gelişim potansiyeline sahip, kentsel dönüşüm kapsamında pek çok yatırımla yepyeni bir dönemin başladığı İzmir'de, İş GYO'nun 180 milyon dolar yatırım değeri olan Ege PERLA projesinin bugün itibariyle yüzde 70'lik bölümü satıldı. Kaba inşaatı %90 oranında tamamlanmış olan Ege Perla projesinde m2 fiyatları konutlarda yaklaşık olarak 3.159$, ofislerde ise 3.740$ şeklinde. 

İş GYO'nun Perakende Günleri'nde sergilediği bir diğer projesi ise İstanbul'un Ümraniye ilçesinde satın aldığı yaklaşık 5 bin metrekare arsa üzerinde geliştireceği 18 katlı, ofis ile ticari alanlardan oluşan İstanbul Finans Merkezi projesi.

2007-2013 yıllarını kapsayan Dokuzuncu Kalkınma Planında yer alan Finans Merkezi (İFM) projesi bölgesel ve küresel finans odağı olma yönünde hızla mesafe kat ediyor. Projenin öncelikleri arasında nitelikli işgücünün İstanbul'a çekilmesi, vergilendirme alanında yapılacak düzenlemelerle, ülkemizin rekabet gücünün artırılarak finansal işlemlerin Türkiye'de yapılmasının sağlanması yer alıyor.

İFM PROJESİ ÜLKEMİZ ADINA FIRSATLAR TANIYACAK

İş GYO'nun, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ndeki projesiyle yerel olduğu kadar uluslararası kimliğinin de altını çizmesi ve yeni finans merkezine değer katacağı belirtiliyor. 

Konuyu değerlendiren İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale ve İzmit Körfez geçişleri bölgenin gelişimine katkı sağlayarak, başta gayrimenkul olmak üzere tüm sektörleri olumlu yönde etkileyecek yatırımlardır. Yeni ulaşım aksları sayesinde artması beklenen turizm, gıda, lojistik, sanayi ve limancılık gibi pek çok sektör yatırımı doğrultusunda güvenle bildirmek isteriz ki, İzmir'in bölge içindeki değerli konumu ve inşaatı devam eden Ege PERLA projemizin yatırım değeri her geçen gün yükselmektedir. İstanbul Ataşehir'de gerçekleştireceğimiz İstanbul Finans Merkezi projemiz ise Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek uluslararası nitelikteki bir finans merkezi içerisinde yer alması ve yakın çevresinde düzenli yaşam alanlarının bulunması bakımından son derece değerlidir. İFM projesi ülkemiz ve İstanbul adına pek çok yenilik ve gelişmeye fırsat tanıyacaktır. İstanbul'un bölgesel ve küresel finans merkezi olması ülkemizde istihdamın ve uluslararası fon girişinin artmasına yardımcı olacak ve ekonomik büyümeye kayda değer bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak
  • 03.01.2023 11:04

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi (İFM), kapalı fu ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi kurulmasına ilişkin yasa teklifi Meclis'te!
  • 04.06.2022 10:34

İstanbul Finans Merkezi kurulmasına ilişkin yasa teklifi Meclis'te!

AK Parti, uzun süredir üzerinde çalıştığı İstanbul Finans Merkezi (İFM) kurulmas ...