maritbet girişmaritbet
Herkes İstanbul'un bu bölgesinde yatırıma koşuyor

Herkes İstanbul'un bu bölgesinde yatırıma koşuyor

Gaziosmanpaşa, özellikle kentsel dönüşüm projesiyle birlikte yatırımın ilk adresi oldu

İstanbul'un en önemli merkezlerinden olan Gaziosmanpaşa son zamanlarda büyük bir hareketlilik içerisinde. Şehrin en kalabalık ikinci nüfusuna sahip olan ilçesinde özellikle kentsel dönüşüm projeleri hız kazanmış durumda.

Türk ekonomisinin lokomotifi gayrimenkul ve inşaat sektörünün kalbi İstanbul oldu. Şehirde yeni yerleşim yerleri hızla geliştirilirken merkezi bölgelerdeki kentsel dönüşüm çalışmaları da sektörü canlı tutuyor. 

İstanbul'un en önemli kentsel dönüşüm merkezlerinden birisi olan Gaziosmanpaşa'da çalışmalar hızla devam ederken özel şirketlerin imzasını taşıyan projeler yatırımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Şehrin en eski yerleşim yerlerinden olan bölge ana merkezlere olan yakın konumuyla da ön plana çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi imzalı metro yatırımları da bölgenin değerini uçuracak.

Gaziosmanpaşa bölgesine komşu Eyüp Yeşilpınar bölgesinde hayata geçirilen Vialand projesi sadece bulunduğu semte değil İstanbul'a değer katıyor. Dünyaca ünlü oyuncaklarıyla yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği proje, dünyaca ünlü markaların yer aldığı AVM bölümüyle de ziyaretçi akınına uğruyor.

En büyük dönüşüm İhlas'tan

İstanbul'un en önemli dönüşüm bölgelerinden Gaziosmanpaşa'nın en büyük projesine İhlas Yapı imza atacak. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği proje Karayolları ve Yenimahalle'yi kapsıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne bağlı Gaziosmanpaşa İnşaat ile gerekli sözleşmeleri daha önce imzalayan İhlas Yapı toplamda 988 bin metrekarelik dev bir alanda dönüşüm yapacak. İlk etapta teslim edilecek olan 350 bin metrekare alanda 4 bin 500 konut ve ticari alanlar geliştirilecek. İhlas Yapı buradan 1 milyar 860 milyon dolarlık ciro hedefliyor. 

Belediyenin dönüşüm konutları

Gaziosmanpaşa'da belediye tarafından inşa ettirilen Sarıgöl Kent Konutları dönüşüm projesi de yer almakta. İnşaat ve satışların tüm hızıyla devam ettiği projede teslimler 2014 sonunda yapılacak. 20 bin metrekare arsa üzerinde yükselen ve 725 daire bulunan proje geniş yeşil alanlarıyla da ön plana çıkıyor. Sarıgöl Kent Konutları'nın yüzde 90'ından fazlası satılmış durumda.

Bakırcı Yapı'dan dev proje geliyor

Gayrimenkul sektörünün önemli firmalarından Bakırcı Yapı, Gaziosmanpaşa bölgesinin en önemli projelerinden birisine imza atmayı planlıyor. 916 konutun yer alacağı projede ayrıca 52 ofis ve 54 dükkan bulunacak. 8 bloğun bulunacağı dev projede 15 adet 1+0 daire, 146 adet 1+1 daire, 469 adet 2+1 daire, 254 adet 3+1 daire ve 32 adet 4+1 daire yer alacak.

27 bin 270 metrekare arsa üzerinde inşa edilecek olan projenin kapalı inşaat alanı 191 bin 309 metrekare, kapalı konut inşaat alanı 92 bin 848 metrekare, otopark alanı 52 bin 813 metrekare olarak belirlendi.

1,5 milyar liralık dev yatırım

Via Properties&Gürsoy ortaklığında inşa edilmekte olan Viaport Venezia projesi 1,5 milyar liralık yatırım değeriyle dikkat çekiyor. İtalyan konseptiyle dikkat çeken projede Venedik Sarayları, Venedik Ofisleri ve ticari birimler bulunuyor. 82 bin metrekare arsa üzerinde yükselecek olan projede yaşam Mayıs 2015'te başlayacak.

Vialand'in yanı başında yükseliyor

Atik&Akın, Enga, Yimta İnşaat ve Gopaş'ın ortaklığında 20 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen Essenora projesinde satışlar ve inşaat devam ediyor. 2016 yılı içerisinde teslim edilmesi planlanan projede toplam 732 daire bulunuyor. Vialand'in hemen yanındaki 20 bin metrekarelik arsada yükselen proje sosyal donatı alanlarıyla da ön plana çıkıyor.

Sur Yapı'nın yeni imzası Gaziosmanpaşa'ya

Gaziosmanpaşa TEM bölgesinde hayata geçirilen Sur Yapı projesinde lansman öncesi avantajlı fiyatlarla satışlar devam ediyor. Yüzde 10 indirimle satışa çıkan projede yüzde 50 peşinat verip kalan bölümü 48 ayda sıfır faizle tamamlama fırsatı sunuluyor. Yapımı devam eden 250 yataklı Gaziosmanpaşa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne çok yakın bir bölgede yükselecek olan projede yaşam Temmuz 2016'da başlayacak.

Artaş İnşaat'ın ikinci lüks projesi

Daha önce Avrupa Konutları Tem projesiyle bölgenin çehresini değiştiren Artaş İnşaat, projenin tam karşısında Emlak Konut GYO'nun satışa çıkardığı arsa üzerinde Avrupa Konutları Tem 2'yi inşa ediyor. 2015 yılının Şubat ayında tamamlanacak olan Tem 2 projesinde 414 daire ve 34 ticari birim bulunuyor. Konumu ve kalitesiyle ön plana çıkan proje 17 bin metrekarelik arsa üzerinde hayat buluyor. Proje satışa sunulduğu günlerde 3 saatte 300 konut satışıyla rekor kırmıştı.
 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hasan Tahsin Usta 'Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı
  • 23.02.2018 17:33

Hasan Tahsin Usta 'Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel ...

Hasan Tahsin Usta, GOP'taki kentsel dönüşmü anlattı!
  • 16.11.2017 15:24

Hasan Tahsin Usta, GOP'taki kentsel dönüşmü anlattı!

Süleyman Ekşi İnşaat tarafından inşa edilen Ahes Misal İstanbul'un lansmanına ka ...

Hasan Tahsin Usta, GOP Plevne'nin temel atma töreninde konuştu
  • 30.03.2017 10:55

Hasan Tahsin Usta, GOP Plevne'nin temel atma töreninde konuştu

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüş ...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!
  • 02.05.2015 09:49

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bölgede kentsel dönüşümde hiçb ...

Gaziosmanpaşa'da dönüşümün master planı son seviyede!
  • 09.02.2015 12:20

Gaziosmanpaşa'da dönüşümün master planı son seviyede!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 6. Kentsel Dönüşüm Bürosu'nun ...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm ne durumda?
  • 04.02.2015 17:28

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm ne durumda?

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül, kentsel dönüşüm bürosunun ...