maritbet girişmaritbet
Haftanın gelişmeleri yine Emlak Bülteni'nde!

Haftanın gelişmeleri yine Emlak Bülteni'nde!

Her hafta emlak ve gayrimenkul dünyasında neler olduğunu öğrenmek için Emlak Bülteni'mizi takip edebilirsiniz

1- Emlak Konut GYO, 2015 yılı satış hedeflerini açıkladı. 2014'ü 10 bin bağımsız bölüm satışı ile kapatacak olan Emlak Konut, 2015 yılında da 6,5 milyar TL civarında ciro elde etmeyi planlıyor. 

Emlak Konut GYO'nun 2015 yılı satış hedefi öngörüleri açıklandı. GYO'nun tahminlerinin gerçekleşmesi durumunda 2015 yılsonu itibarı ile toplamda;  yaklaşık 6,76 milyar TL değerinde, 12.016 adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceği düşünülüyor. 

2- İstanbul'un konut fiyatlarında yaşanan önlenemez yükseliş her geçen gün devam ediyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre satılık konut fiyatları bir önceki seneye kıyasla en çok İstanbul'da artış gösterdi. 

Reidin ve GYODER'in hazırladığı emlak endekslerinin 2014 Kasım ayı raporunda; Türkiye genelindeki konut satışlarının fiyat artışı incelendi. İstanbul bir önceki aya göre yüzde 1,15, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 17,10 oranında artış yaşadı. 

3- Erkeğin yatırım aracı olarak gördüğü evi, kadın yuva olarak değerlendiriyor. Türk kadınının konut tercihini neye göre belirlediği ortaya çıktı. İşte sonuçlar...

Türkiye pazarına girmesiyle sektörde hızla ilerleyen Amerikalı gayrimenkul devi Keller Williams, Türk kadınının konut tercihindeki profilini çıkardı. Bu çarpıcı tespitlere göre, erkeklerin yatırım aracı olarak gördüğü konutu, kadınlar ‘yuva' olarak değerlendiriyor. 

Hayallerindeki evi bulan kadınlar, fiyat konusunda eşlerine göre daha esnek olabiliyor. Çalışan kadın kendi ve eşinin işlerine yakın lokasyonları tercih ederken, ev kadını ise evde mutfağın ya da odaların büyüklüğü gibi evin iç özelliklerine daha çok önem veriyor. Türkiye'de özellikle büyük şehirlerdeki kadınlar, şehir içindeki projeleri tercih ederken, Amerikalı kadınlar Türk kadının aksine şehir merkezinden uzak, doğayla iç içe müstakil evde yaşamak istiyor. 

4- Türkiye'nin her geçen gün yükselen ekonomik itibarına bir destekte Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan geldi. YDA İnşaat'ın piyasaya sürdüğü 200 milyon liralık tahvil ile ilk kez Türk lirası uluslararası arenada güven sağlarken, tahvillerin yüzde 20'sini oluşturan 40 milyon liralık kısmına bankanın kendisi yatırım yaptı.

Temmuz ayında gerçekleştirdiği ilk tahvil ihracında arzın üzerinde yoğun talep alarak 2 yıl vadeli 100 milyon TL tutarında başarılı bir satış gerçekleştiren YDA; ikinci ihracında da  önceki ihracının 2 katı tutarında ve daha uzun vadede finansman sağladı.

Pek çok ilkin bir arada yaşandığı ihraca uluslararası finans kuruluşu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 40 milyon TL tutarda yatırım yaptı. Türkiye'nin büyük çaplı altyapı projelerinin öz kaynak finansmanında örnek bir işbirliği modelinin başarıldığı bu ihraçta, EBRD Türkiye'de ortak olmadığı bir reel sektör şirketinin TL cinsinden çıkardığı tahvil ihracına yönelik ilk kez yatırım yaptı.

5- Sinpaş 40. yaşında, 40 yıl önce yola koyulduğu başkentte Ankara projelerindeki son durumu ve yeni hedeflerini açıkladı. Son 5 yılda 12.000 konut satışı ve 7 milyarı aşan ciro ile dikkatleri üzerine çeken Sinpaş, Ankara'nın 430 bin yeni konut ihtiyacına da yanıt verecek!

Temelleri 1974'te Ankara'da atılan Sinpaş, 2013 yılında hedeflerin üzerinde 1,2 milyar TL değerinde konut satışı gerçekleştirdi. Bu büyümede Ankara'daki Altınoran ve İncek projelerinin büyük payı bulunuyor. 

Ankara'nın yeni bir merkezi ve yeni ikonu olma yolunda ilerleyen Altınoran, 2 bin 647 konuttan oluşuyor. İncek'teki Sinpaş projesi ise Ankara'nın ilk plajlı 1200 metrekarelik devasa yüzme havuzu ve Zen Kulübü başkente yenilik getiriyor.

6- Dumankaya, D Planı'nı açıkladı. Ev almayı planlayanlar için Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı güvenceler bütününü sunan Dumankaya, D Planı ile 

Ev alırken veya otururken her şeyin yolunda gitmesi için Dumankaya'da mutlaka bir D Planı vardır. Peki bu D planı nedir?

Her aşamada mutlu ev sahipleri ilkesini bir adım daha öteye taşımak amacıyla hayata geçirilen “D Planı” hem finansal hem de yaşam kalitesi ihtiyaçlarına cevap veriyor ve “Eskisini getir, yenisini götür”, “Kira garantisi”, “İade garantisi”, “Ev güncelleme” gibi başlıklardan oluşuyor.

7- 2014'ün 11 ayında ev alan 2 bin 400 vatandaşın şikayetleri incelendi. İnceleme kapsamında ev alanların en çok inşaat firmalarından şikayet ettiği görüldü. 

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, bu yılın 11 ayında ev alan 2 bin 400 vatandaşın şikayetlerini incelediklerini belirterek, "Araştırmamıza göre, konut alanlar en çok inşaat firmalarını şikayet ediyor. Bunu sırasıyla banyo/duş, ısı sistemleri, emlak ofisi ve PVC izliyor" dedi. 

8- Turkmall'un yatırımı ile Maslak'ta hayata geçen, UNIQ İstanbul açıldı. UNIQ İstanbul'un konser, müzikal, sergi, kongre, eğitim, toplantı, seminer, alışveriş ve yeme-içme gibi pek çok aktivite ile İstanbul modern hayatının yeni merkezi olması hedefleniyor. 

İstanbul'un dünya metropolleri ile yarışan kültür-sanat ve eğlence hayatına yeni nesil mekanlar, yeni konseptler ve yeni projeler getirecek olan UNIQ İstanbul, Maslak'ta açıldı.

Uniq İstanbul ayrıca “Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam” sergisine ev sahipliği yapıyor. Yoğun ilgi gören sergide, Muhteşem Yüzyıl dizisinin büyüleyici atmosferini yansıtan tüm dekor, kostüm ve aksesuarlar görsel bir şölen zenginliğinde ziyaretçilere sunuluyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!
  • 20.11.2017 17:50

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!

Emlaktasondakika.com yepyeni bir programla daha karşınızda... Ev almak ve yatırı ...

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 20.05.2017 16:21

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!

Suudi Arabistan Cidde Ticaret Odası Başkanı Ziad Bassam, 11. Gayrimenkul Fuarı'n ...

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!
  • 20.04.2017 13:18

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!

Emlaktasondakika.com ekibi dün başlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'ndan an be an ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!
  • 20.03.2017 16:26

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün e ...