maritbet girişmaritbet
Güneş enerjisi ile 1 milyon lira elde etmek mümkün!

Güneş enerjisi ile 1 milyon lira elde etmek mümkün!

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, güneş enerjisi yatırımı ile yıllık 1 milyon liraya yakın gelir elde edileceğini anlattı.

Ankara'da daha çok konut sektörü ile ilgili yaptığı açıkamalarda bulunana Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, enerji sektöründe de faaliyetlerini sürdürüyor. 

Girişimcilerin güneş enerji sistemlerine yapacağı yatırımlar ile kazanlı çıkacaklarını belirten Efe Bezci, kendisinin de 23 yaşından beri enerji sektörü üzerine araştırmalar ve yatırımlar yaptığını aradan geçen 5 yılda elde ettiği güzel sonuçları genç arkadaşları ile paylaştığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Ülkemiz güneş bereketi açısından çok sayıda gelişmiş ülkeden daha zengin. Genç işadamlarına 20 dönüm güneşi iyi boş tarlaya 1 milyon dolarla yapılan 1 megavatlık güneş enerjisi yatırımında yılda 285 bin dolar yani yaklaşık 1 milyon lira net gelir elde edebileceklerini söylediğimde ilgileri hızlı şekilde bu alana kayıyor. Ama ekonomisi çok hızlı gelişen ve dünyada ilk 10'a girmeyi hedefleyen bir ülkeyiz. Bu durumda enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için özellikle genç işadamlarını bu alana çekmeye her zamankinden fazla gereksinim duyuyoruz.”

“Türkiye, tam bir “güneş” ülkesi”

Minimum tahribatla, doğaya zarar vermeden üretimi sağlanan güneş enerji sistemlerinin geleceğin enerjisi olduğunu söyleyen Bezci, “Türkiye'nin ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2640 saat olarak hesaplanıyor. Bu da günlük 7,2 saate tekabül ediyor. Verileri bölgesel olarak daralttığımızda, yalnızca İç Anadolu Bölgesi'nin yıllık güneşlenme süresi 2628 saat. Girişimcilerin güneş enerji sistemlerine yapacağı yatırımların zekice ve kazançlı bir hamle olacağı kesin” dedi.

“Artık gökyüzüne bakmanın vakti” 

Bezci, son yıllarda dünyada panel fiyatlarının arz fazlası nedeniyle ucuzladığının da altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'de güneş enerji sistemleri kurmaya elverişli tam olarak 4 bin 600 kilometrekarelik bir alan var. Ayrıca güneş enerjisinden yılda 380 milyar kW elektrik üretebilecek potansiyele sahibiz. Artık kafamızı topraktan biraz kaldırıp gökyüzüne bakmanın vakti. Güneş sadece bir günde, topraktan elde ettiklerimizin kat ve kat fazlasını bize sunabilecek güçte bir enerji sağlıyor. Ben bu yönde özellikle genç girişimcilere her türlü desteği vermeye hazırım. Gelin ülkemizi hep birlikte daha aydınlığa kavuşturalım.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı
  • 21.05.2022 16:06

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde prestijli konut projeleri ü ...

Efe Bezci ve Çağla Baykam sözlendi
  • 25.04.2018 11:48

Efe Bezci ve Çağla Baykam sözlendi

BESA Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, sektör lideri Kam Ankara Beton Sana ...

'2018 yabancıya gayrimenkul satışında rekor yılı olmalı'
  • 14.03.2018 10:39

'2018 yabancıya gayrimenkul satışında rekor yılı olmalı'

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bu yılın yabancıya gayrimenkul satışın ...

Firmalar artık prestijli ofisleri tercih ediyor
  • 16.02.2018 10:55

Firmalar artık prestijli ofisleri tercih ediyor

Konut satış istatistiklerine bakıldığında Ankara'da 2025’e kadar en az 10 bin of ...

Kent İncek ve Kule EVO'da 1+1 ve 2+1'lere yoğun ilgi!
  • 16.10.2017 13:47

Kent İncek ve Kule EVO'da 1+1 ve 2+1'lere yoğun ilgi!

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, çalışmaya başlayan üniversite mezunlar ...

İşadamları sosyal mekanlara yakın ofisleri tercih ediyor
  • 27.09.2017 17:26

İşadamları sosyal mekanlara yakın ofisleri tercih ediyor

Büyük kentlerde birbiri ardına yükselen iş merkezlerine ilgiyi prestijli komşula ...