maritbet girişmaritbet
GKS Yapı oyunu kentsel dönüşümden yana kullandı

GKS Yapı oyunu kentsel dönüşümden yana kullandı

Güneşli merkez olmak üzere Bağcılar’da peşpeşe projeler gerçekleştiren GKS Yapı, bölgenin dönüşümünde önemli bir rol üstleniyor.

İnşaat alanındaki tecrübesini kentsel dönüşüm alnında kullanmayı tercih eden GKS Yapı, İstanbul'un dönüşümüne aday olduğunu açıkladı. Pek çok bölgede onlarca bina inşa eden GKS Yapı, “İstanbul'un çekirdeği” diye tabir ettiği bölgelerde de dönüşümler yapmak istiyor.

“İşin zor tarafını tercih ettik” diyerek sözlerine başlayan GKS YapıYönetim Kurulu BaşkanıHasan Hüseyin Göksu; kentsel dönüşümü aynı zamanda sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ifade ediyor. Yaptığı konutları bu açıdan çok daha anlamalı ve değerli olarak nitelendiren Göksu, “Çünkü şehir içinde modern mimarinin ve mühendisliğin getirdiği tüm teknolojiyi imal ettiğimiz konutlara yansıtıyoruz.  Yeni ve nefes alınabilir konutlar üretiyoruz. Malzeme seçimindeki hassasiyetimiz gerek kalite gerek estetik acıdan hemen göze çarpıyor” diye konuşuyor.

İnşaat sektöründe 20 yılı geride bıraktıklarını ve 200 bin metrekare inşaat teslim ettiklerini söyleyen Göksu şu anda da 150 bin metrekare halen şantiyesi devam eden işler bulunurken, yaklaşık 150 bin metrekarelik inşaat alanı olan üç proje için görüşmelere devam ediyor. Toplamda bu rakam 500 bin metrekarelik inşaat alanına ulaşırken GKS Yapı bundan sonrada İstanbul'un merkezi noktalarında kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini söylüyor. 

GKS Yapı'nın kentsel dönüşüm merkezli çalışmaları şöyle:

1 - Göksupark Göztepe

Göksupark Göztepe'de 4 blokta 240 konut var. Yüzde 50 oranında kat karşılığı yapılıyor. 8 dönüm arsanın üzerinde 12 bina vardı. İnşaat alanı 24 bin metrekare. Diğer parseller alınarak dönüşüm yapıldı. Mahmutbey Metro İstasyonu'nun karşısında yer alıyor. Kapalı yüzme havuzu, kapalı otopark ve sosyal donatı alanlarına önem veren nefis bir aile sitesi oluşturuldu. Orada ayrıca komşuluk ilişkilerini güçlendirecek 300 metrekarelik bir salona yer verildi. Düğün, nişan, sünnet, cenaze ve özel günlerde toplanılacak bir salon oldu. Sırf bu salonun varlığı için daire alımı yapanlar bile oldu. Projenin yüzde 65'i yeşil alana ayrıldı. İleri mühendislik hizmetleri ile inşa ediliyor. Şu anda projenin yarısı satıldı. Lansman fiyatından metrekaresi 3 bin 750 - 4 bin lira civarında satışlar devam ediyor. Maliyetler yükseldiği için yakında fiyatı artıracak. Projenin temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Yıldız Teknik Üniversitesi rektörünün katıldığı bir törenle atıldı. Ocak 2015'te inşaat başladı. Teslimleri Ocak 2017 olarak planlanırken Sn Bakanımız Güllüce bu süreyi 18 aya indirdi. Biz de gerekeni yaparak sözümüzde duracağız. 

2 - Göksulife:

Göksulife Güneşli Merkez'de yer alıyor.  Arsası için 8 bina yıkıldı. Kat karşılığı yöntemi ile 100 konut ve dükkanlardan oluşan bir karma proje olacak. 3 bin metrekare arsa üzerine 15 bin metrekare inşaat alanı gerçekleştirilecek. Güneşli değeri sonradan anlaşılan bir yer. Konut alıcıları değerini yeni anlamaya başladı. Göksulife bölgedeki teknolojik, markalı ilk konut projesi. Tam Güneşli meydanda yer alıyor. Burada da konutların yüzde 50'si satılırken Haziran 2016'da teslim edileceği açıklandı. 

3 - Göksutower: 

Göksutower Güneşli'de yer alan 2 parselden oluştu. 2 bin metrekare üzerine 10 bin metrekare inşaat alanı gerçekleştirilecek. Tek blok üzerine yükselecek olan projede 65 konut ve 10 dükkan yer alacak.

4 - Ticari gayrimenkul projesi:

Taahhüt işi olarak gerçekleştiriliyor. Mahmutbey'de 100 bin metrekarelik iş alanı ve fabrika inşa ediliyor.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşüm ekonomiye cansuyu veriyor
  • 09.04.2015 17:40

Kentsel dönüşüm ekonomiye cansuyu veriyor

Ekonominin en önemli sektörü olan inşaatın ayakta durması için kentsel dönüşüm p ...

Kentsel dönüşüm ekonomiyi canlandırıyor
  • 09.04.2015 17:37

Kentsel dönüşüm ekonomiyi canlandırıyor

Bağcılar ve Güneşli bölgesinin en önde gelen inşaat firması GKS Yapı, kentsel dö ...

“Değerli olsun” dedi, kentsel dönüşüme yöneldi
  • 09.04.2015 17:31

“Değerli olsun” dedi, kentsel dönüşüme yöneldi

Bağcılar Güneşli bölgesini üs edinen GKS Yapı peş peşe gerçekleştirdiği projeler ...

GKS Yapı hangi kentsel dönüşüm projelerine imza atıyor?
  • 09.04.2015 17:24

GKS Yapı hangi kentsel dönüşüm projelerine imza atıyor?

Bu zamana kadar İstanbul’un merkez ilçelerinde pek çok konut projesi inşa eden G ...

GKS Yapı oyunu kentsel dönüşümden yana kullandı
  • 09.04.2015 17:18

GKS Yapı oyunu kentsel dönüşümden yana kullandı

Güneşli merkez olmak üzere Bağcılar’da peşpeşe projeler gerçekleştiren GKS Yapı, ...

GKS Yapı üç yılda 500 bin metrekareye ulaşacak
  • 09.04.2015 17:13

GKS Yapı üç yılda 500 bin metrekareye ulaşacak

Çeyrek yüzyıla yaklaşan inşaat ve konut tecrübesini kentsel dönüşüm alanında değ ...