maritbet girişmaritbet
Gaziantep Şahinbey’deki Çamlıca Konutları’nın temeli atıldı!

Gaziantep Şahinbey’deki Çamlıca Konutları’nın temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Şehirlerimizi kaçak yapılardan, salaş yapılardan, gecekondulardan, depreme dayanıksız yapılardan ve mühendislik hizmeti almayan, modernlik bahşetmeyen yerleşim birimlerinden kurtarmamız lazım'' dedi

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Şehirlerimizi kaçak yapılardan, salaş yapılardan, gecekondulardan, depreme dayanıksız yapılardan ve mühendislik hizmeti almayan, modernlik bahşetmeyen yerleşim birimlerinden kurtarmamız lazım'' dedi.

Bakan Bayraktar, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Çamlıca Konutları'nın temel atma töreninde, son 10 yılda 560 bin konut rakamına ulaştıklarını, bunların 450 bin adedini de hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye'nin 250 noktasında devam ettiğini ifade eden Bayraktar, Şahinbey Belediyesi'nin de kentsel dönüşüm çalışmalarına önemli destek sağladığını dile getirdi.

Vatandaşların da kentsel dönüşüm çalışmalarına destek vermesini isteyen Bayraktar, bu çalışmaların elbirliğiyle yapılmasıyla şehirlerin güzelleşeceğini vurguladı.

Vatandaşların yüzde 90 oranında çalışmalara destek verdiğini aktaran Bayraktar, ''Demokrasiyle idare edilen ülkelerde, ileri demokrasilerde, vatandaşa rağmen bir projeyi yürütemezsin. Devlete rağmen de yürütemezsin. Vatandaş ayağı olacak, devlet ayağı olacak. Vatandaşın memnuniyeti olacak, rızası olacak, gönüllüğü olacak ki projeleri yürüteceğiz. Burada bunun örneklerini görüyoruz'' diye konuştu.

Bakan Bayraktar, Şahinbey Belediyesi'nin çalışmasını Türkiye'ye örnek gösterdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Buradan da Türkiye'ye seslenmek istiyorum, Şahinbey Belediyesi'nin yaptığını tüm belediyelerimizin yapması lazım. Yasalaştırdığımız kanun var, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' kanunu. Başka kanunlar da var. Birçok kanunla da kentsel dönüşüm yapılabiliyor. Ama bu yeni kanun çok daha güçlü. Belediyelerin elini güçlendirecek, vatandaşın işin içine daha fazla gireceği bir kanun. Kanun kapsamında yapılan çalışmalarda vatandaşımıza destek vereceğiz. Belediyelerimiz sizlere sonuna kadar yardım edecek. Gelin Türkiye'mizi, Türkiye'mizin tamamını, 81 vilayetimizi, 957 ilçemizi modern dünyada olduğu gibi modernleştirelim. Bunun için büyük bir seferberlik başlattık. Şehirlerimizi kaçak yapılardan, salaş yapılardan, gecekondulardan, depreme dayanıksız yapılardan ve mühendislik hizmeti almayan, modernlik bahşetmeyen yerleşim birimlerinden kurtarmamız lazım.''

''Dünya Türkiye'ye gıptayla bakıyor''

Bayraktar, göreve geldiklerinde vatandaştan toplanan vergilerin yüzde 86'sının yurt dışından alınan kredi faizlerine gittiğini, şimdi bu rakamı yüzde 16'ya kadar düşürdüklerini ifade etti. Bu paraların artık yatırıma aktarıldığını söyleyen Bayraktar, ''İktidara geldiğimizde hazinemizdeki mevduat 27 milyar dolardı. Şu anda 117 milyar dolar. Bunları artırabiliriz. Tüm dünya artık Türkiye'ye gıptayla bakıyor. Dünya Türkiye'yi artık örnek alıyor. Kalkınma yolunda vatandaşın huzurunu ve refahını artırma yolunda canla başla çalışıyoruz'' diye konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise yapılan sağlam ve sağlıklı yapılarla bundan sonra olabilecek depremlerde olası can kayıplarının önlenmiş olacağını vurguladı.

Şahinbey Belediyesi'nin önemli çalışmalarla kentsel dönüşüme destek verdiğini dile getiren Ata, vatandaşların insanca yaşayabilecekleri modern konutlara kavuştuğunu, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Türkiye'nin en büyük 5. ilçesinin (Şahinbey) daha önce yüzde 80'nin çarpık yapılaşmadan oluştuğunu söyledi.

Tahmazoğlu, çarpık kentleşmenin önlenmesi için 2 yıl içinde 200 milyon TL'lik kamulaştırma yaptıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ve diğer yetkililer, konutların temelini attı.

Temel atma töreninin ardından Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ''Dumlupınar Sosyal Tesisleri''nin açılışını da yapan Bakan Bayraktar, tesisi gezerek, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'ndan bilgi aldı.

Adem Yılmaz / Sevil Çelik-AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...