maritbet girişmaritbet
Fortis İstanbul’un örnek dairesi dikkat çekiyor

Fortis İstanbul’un örnek dairesi dikkat çekiyor

İstanbul’un lokasyonu ile dikkat çeken bölgelerinden Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçirilen Fortis İstanbul örnek dairesiyle göz kamaştırıyor.

Yiğit Group tarafından Küçükçekmece'de hayata geçirilen Fortis İstanbul'un kaliteli ve konforlu yaşam felsefesi ile hazırlanan örnek dairesi, doğu ve batı kültürünü harmanlayan iç mimarisiyle dikkat çekiyor. 

Yiğit Group Yönetim Kurulu Üyesi ve İç Mimar Buket Yiğit, Fortis İstanbul'un örnek dairesini hazırlarken İstanbul'un karmaşasından uzak, sakin ve huzurlu mekânlar ortaya çıkarmak istediğini söyledi. Fortis İstanbul'da biri stüdyo, diğeri 1+1 olmak üzere iki örnek daire hazırladıklarının altını çizen Buket Yiğit, şunları söyledi:

“Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşam oldukça yoğun… Bu yoğunluk yaşam alanlarının daha küçülmesine, tercihlerin daha az odalı evlerden yana kullanılmasında etkili oluyor. Biz de şehrin yeni merkezi kabul edilen Fortis İstanbul'da dairelerimizi stüdyo, 1+1 ve 2+1 olarak planladık. Stüdyo daireleri daha çok yoğun şehir temposunda yaşamak zorunda olan bekâr insanlar, öğrenciler ve şehir dışında yaşayıp, İstanbul'a sık sık gelen iş insanları tercih ederken, 1+1 ve 2+1 daireler ise yeni evli çiftler ve tek çocuklu ailelerin tercihi oluyor.”

Fortis İstanbul yaşam alanları

Stüdyo daireye maskülen etki

Stüdyo dairelerin banyo hariç tüm ihtiyaçların bir arada olduğu ev tipi olduğuna dikkat çeken Buket Yiğit, örnek daireyi hazırlarken bir paravan ile yaşam alanı ile yatak odasını ayırdığını anlattı. Buket Yiğit, “Stüdyo dairemizin iç mimarisinde antrasit ve gri tonlarını kullanarak biraz maskülen bir etki oluşturduk. Canlı bir sarıyla ise genç dinamizmini vurgulamak istedik. Minimalist detaylar ve abartıdan uzak aksesuarlarla şık bir ortam sunarken, dekorasyonda kullandığımız aynalarla derinlik kazandık” dedi. 

Fortis İstanbul oturma odası

Örnek dairelerin mimarisinda rahatlık ve huzur ön planda 

Buket Yiğit, çalışan bekârlar ve yeni evli çiftleri düşünerek tasarladığı 1+1 daire için ise beyaz ve mavi tonlarını kullanmayı tercih ettiğini söyledi. İstanbul'un tüm karmaşasından ve trafiğinden uzak, sakin ve huzur veren bir mekân için mavi rengi tercih ettiğini ifade eden Buket Yiğit,  oniks mermerden yaptırdığı TV ünitesinin, mermerin ışığı geçirme özelliği nedeniyle yaşam alanına loş bir aydınlatma sağladığını vurguladı. Yatak odasında ise Arap yatırımcıları da düşünerek varak süslemeleri olan mobilyalar kullandığını belirten Yiğit, örnek dairelerin mimarisinde rahatlık ve huzuru ön planda tuttuğunu anlattı.

Fortis İstanbul yatak odası

Fortis İstanbul'un tüm dairelerinin iç dekorasyonunda lider markalarla çalıştıklarını ifade eden Buket Yiğit, tüm ankastre ürünlerini Siemens'ten seçtiklerini söyledi. Mutfak dolaplarında tek yüzü parlak İtalyan lake dolaplar ve Hafele askı aparatları kullanacaklarının altını çizen Yiğit, mutfak tezgâhında yanmaz, yapışmaz birinci sınıf laminant tezgah ve Franke evye tercih ettiklerini ifade etti. Buket Yiğit, banyo seramiklerinde Vitra'nın Icesmoke serisini seçtiklerini ve tüm banyo mobilyalarında Vitra, mutfak ve banyo armatürlerinde ise Artema markalı ürünler kullanacaklarını ifade etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yiğit Group, Fortis İstanbul'un basın lansmanını yaptı!
  • 18.04.2015 09:58

Yiğit Group, Fortis İstanbul'un basın lansmanını yaptı!

Basın Ekspres Yolu üzerinde Yiğit Group imzasıyla hayata geçirilen Fortis İstanb ...

Fortis İstanbul'u Önder Yiğit'ten dinleyin!
  • 18.04.2015 09:54

Fortis İstanbul'u Önder Yiğit'ten dinleyin!

Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit, Fortis İstanbul projesinin ...

Fortis İstanbul tanıtım filmi yayında!
  • 14.04.2015 10:00

Fortis İstanbul tanıtım filmi yayında!

Yiğit Group projesi olan Fortis İstanbul, 3 blokta 705 daireden oluşuyor. Basın ...

Fortis İstanbul Residence foto galerisi!
  • 14.04.2015 10:09

Fortis İstanbul Residence foto galerisi!

Basın Ekspres Yolu'nda yer alan Fortis İstanbul projesinin görsellerini sizin iç ...

Fortis İstanbul’un cadde dükkanları ve home ofisleri satılacak
  • 19.02.2018 12:01

Fortis İstanbul’un cadde dükkanları ve home ofisleri satılacak

Yiğit İDK Group tarafından hayata geçirilen Fortis İstanbul’un cadde dükkanları ...

'Projelerimizde çizgiselliğin merkezine insanı yerleştirdik'
  • 22.12.2017 10:27

'Projelerimizde çizgiselliğin merkezine insanı yerleştirdik'

Fortis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bilal İdikurt, Perakendede Inovasyon Forumu ...