maritbet girişmaritbet
Fikret İnan Fi Yapı Sakarya için 100 arsa aldı!

Fikret İnan Fi Yapı Sakarya için 100 arsa aldı!

Fikret İnan: Araziyi 3 yıl önce 100 ayrı kişiyle anlaşarak, 7.5 milyon TL’ye satın almıştık. Proje çok kapsamlı olduğu için uzun bir çalışma oldu

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, “Proje için 500 milyon liralık yatırım planlıyoruz. Stüdyo dairelere ağırlık verdik. Sakarya'da 60 bin öğrenci okuyor. Öğrencilerin çoğunun sağlıklı ortamlarda kalmadığını tespit ettik. 35 metrekarelik stüdyo daireler 2 öğrencinin kalabileceği gibi mobilyalı olarak dizayn edilecek. Bu daireleri yatırımcılara satacağız. Fiyatı 39 bin TL olacak. Temmuz ya da ağustosta ilk kazmayı vuracağız. 30 ay sonra teslimler başlayacak” dedi.
6 farklı tip daire
Proje hakkında bilgi veren Fikret İnan, şunları söyledi: “Araziyi 3 yıl önce 100 ayrı kişiyle anlaşarak, 7.5 milyon TL'ye satın almıştık. Proje çok kapsamlı olduğu için uzun bir çalışma oldu. Projede stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipinde daire seçenekleri olacak. Her daire tipi için ayrı siteler oluşturulacak. 5+1 dairelerimizin bulunacağı site, Fiyapı'nın lüks konut markası Richa ismiyle satılacak. Projedeki daireler 35 metrekare ile 400 metrekare arasındaki büyüklüklerde tasarlandı. Toplamda 2 bin 500 tane daire olacak. Bölge insanlarının deprem konusunda hassas olduklarını bildiğimizden dolayı en yüksek binanın 6 katlı olmasına karar verdik. Projede fiyatlar 39 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişiyor.”
AVM ve otel de var
İnan, projenin içerisinde 24 bin metrekarelik bir AVM alanı olacağını belirterek, şöyle konuştu: “Alışveriş merkezinin içerisinde ofisler de olacak. 80 mağaza, 30 da ofis şeklinde planlıyoruz. Bunun dışında projenin içerisinde 222 odalık bir de otel yapacağız. Bunun 200'ü standart, 20'si süit, 2'si ise kral dairesi olacak. Bölgenin ticaret anlamında hareketli olması iş adamlarının bu bölgede konaklama ihtiyacını karşılayacaktır. Projeye yapacağız özel ilkokul ve lise ile de tam anlamıyla bir eğitim köyü haline getirmiş olacağız.”
Sakarya'dan sonra Anadolu'da Diyarbakır'a gideceklerini belirten İnan, “Diyarbakır'da büyük bir proje gerçekleştireceğiz. O bölgenin ilk karma projesini biz hayata geçireceğiz. Orada proje yapmamızın amacı aynı zamanda bir sosyal sorumluluğa da ön ayak olmak. Biz, oraya yatırım için gelmek isteyenlerin önünü açmak istiyoruz. Rol model görevi görebiliriz” dedi.

Esenyurt'ta 100 milyon dolar zarar ediyoruz

ESENYURT'ta devam eden projeleriyle ilgili yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunan Fikret İnan, şöyle konuştu: “Yaşanan sıkıntının Fiyapı ile ilgisi yok. Esenyurt Belediye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki bir olay. Muhattabımız Esenyurt Belediyesi. Fi Life projesini iptal etmek zorunda kaldık. 1048 daireden oluşan projede 900'ün üzerinde daireyi sattık. Şimdi sattığımız fiyatın yüzde 20 üstünde iade almaya başladık. Bir bölümünü şimdiden aldık. Bu şekilde zararımız 100 milyon doların üzerine çıkacak. Kamuoyunda sanki bu olaylar bizim bütçemizle ilgili sıkıntı varmış gibi algılandı. Elimizde bir çok arsamız ve yapacak işlerimiz var. Esenyurt Belediyesi ile sorunumuz çözülmezse hukuki yollara başvuracağız. Elbette devletin bir kurumu ile davalık olmayı istemeyiz ama imajımız çok zedeleniyor. Aciz duruma düşürüldük.”

Lüks markamızı kullanacağız

RICHA markası ile lüks konut üretmeye devam edeceklerini de dile getiren Fikret İnan, şöyle devam etti: “İstanbul, Ankara ve İzmir'de lüks konutlarımızı bu marka ile yapacağız. Ama şu anda bu alanda arz çok, talep az. Boşuna yapıp da satamamanın bir anlamı yok. Sakarya'daki projemizde 5+1'lerin bulunacağı site de Richa markası ile satılacak.”  

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikret İnan, Fi Yapı ile ilgili tüm merak edilenleri yanıtladı!
  • 17.09.2012 15:55

Fikret İnan, Fi Yapı ile ilgili tüm merak edilenleri yanıtladı!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, şirketin battığı yönündeki haberleri ...

Fi Yapı Sakarya’da boy gösterecek!
  • 30.04.2012 16:22

Fi Yapı Sakarya’da boy gösterecek!

Fiyapı Sakarya’da, içinde Üniversite,Otel, Alışveriş Merkezi ve 2500 konutun yer ...

Fikret İnan tahliye edildi
  • 24.11.2016 11:57

Fikret İnan tahliye edildi

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi ta ...

Mağdurlar Fi Yapı'nın TMSF'ye devredilmesini talep etti
  • 22.09.2016 10:17

Mağdurlar Fi Yapı'nın TMSF'ye devredilmesini talep etti

Fi Yapı'dan ev alarak mağdur olan birçok kişi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'n ...

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan tutuklandı
  • 28.08.2016 09:23

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan tutuklandı

FETÖ/PDY’ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ...

Fikret İnan teslim oldu
  • 22.08.2016 10:22

Fikret İnan teslim oldu

FETÖ soruşturması kapsamında adliyeden firar ettiği iddia edilen Fi Yapı'nın sah ...