maritbet girişmaritbet
Eylül ayında 11 milyar liralık 9 proje satışa çıktı!

Eylül ayında 11 milyar liralık 9 proje satışa çıktı!

Gayrimenkul sektörü, rüya gibi bir Eylül'ü geride bıraktı. Binlerce yeni konutun satışa sunulduğu Eylül 2016'da toplam rakam 11,7 milyar liraya ulaştı

Emlak ve gayrimenkul sektörü, adeta rüya gibi bir Eylül ayı geçirdi. İnşaat şirketleri, yeni projelerin lansman tarihlerini öne çekerek Türkiye'ye ve ekonomiye güvendiklerini bir kez daha gösterdi. Eylül ayı içerisinde 9 projede 11 milyar 761 milyon liralık 9 projede satışlar resmen başladı.

Eylül ayı içerisinde ilk toplantıyı Emlak Konut GYO gerçekleştirdi. Tarihi kampanyanın sonuçlarını açıklayan Emlak Konut GYO, Ağustos ayında 2 bin 547 bağımsız birim satışından 1 milyar 960 milyon lira gelir elde edildiğini bildirdi. Öte yandan Emlak Konut, dev kampanyayı 2016 sonuna kadar uzattığını da açıkladı.

12-15 Eylül 2016 tarihlerinde, Türk firmaların büyük ilgi gösterdiği Dubai Cityscape Fuarı yapıldı. Sektörün lokomotif firmalarının dev stantlarla katıldığı organizasyonda önemli görüşmeler yapıldı. Artaş İnşaat, Ataşehir'deki Avrupa Offices projesiyle dev organizasyonda yabancı yatırımcılardan büyük beğeni topladı. Kuzu Grup, Metal Yapı Konut, Büyükyalı İstanbul, Tahincioğlu, Dağ Mühendislik, Cihan İnşaat gibi önemli şirketler, maketleri ve stantlarıyla büyük ilgi gördü.

Dubai dönüşü sektörün biriken lansmanları peşi sıra gerçekleşmeye başladı. 21 Eylül 2016 günü Akman Holding, Toronto'daki projesini basına tanıttı. 600 milyon Kanada Doları yani yaklaşık 1 milyar 374 milyon lira yatırıma sahip proje, ülkedeki yatırımcılardan da ilgi gördü. Aynı gün Kemerville projesi görücüye çıktı. 8 milyon dolar yani yaklaşık 24 milyon lira yatırım büyüklüğüne sahip projede satışlar sürüyor.

23 Eylül 2016 günü, İstanbul'un en değerli projelerinden birisi olan Büyükyalı İstanbul görücüye çıktı. Dev projede 4 milyar 240 milyon liralık satış hedefleniyor. Akfen İnşaat ise Ankara'da İller Bankası arsası üzerinde inşa ettiği Bulvar Loft'un detaylarını basınla paylaştı.

26 Eylül 2016 günü Rotamavi Kartal'ın detayları açıklandı. APG İnşaat'ın markalı konut anlamındaki ilk yatırımı olan ve 120 milyon lira yatırım büyüklüğüyle dikkat çeken Rotamavi, konumu ve sunduğu eşsiz deniz manzarası imkanıyla lansman öncesi yatırımcılardan yoğun talep gördü.

27 Eylül'de tanıtılan Birevim, ilk kez ev alacaklar için önemli bir fırsat olacak. Firma, faizsiz ve ek maliyetsiz sistemiyle herkesi ev sahibi yapmayı hedefliyor. 27 Eylül'de lanse edilen Birevim, basın mensuplarından da ilgi gördü. Aynı gün içinde Başaran Holding'in Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında 700 milyon dolar yani yaklaşık 2.1 milyar lira yatırım büyüklüğüyle hayata geçirdiği 1500 konutluk Mina Towers projesi tanıtıldı. Emlaktasondakika.com'un haberine göre, 27 Eylül akşamı Zeytinburnu sahilde TOBB arsası üzerinde hayat bulan Yedi Mavi görücüye çıktı. Yedi Mavi'nin sadece konut bölümü 2 milyar liralık yatırım büyüklüğüne sahip.

28 Eylül'de Toya Gayrimenkul, 300 milyon liralık değere sahip Basın Ekspres Yolu üzerindeki yeni yatırımı Toya Next'i tanıttı. Lansman tanıtım toplantısını bir döneme damga vuran Kara şimşek KITT ile yapan Toya Next, konumuyla öne çıkıyor. Projenin reklamlarında da KITT oynayacak.

29 Eylül'de Tahincioğlu Gayrimenkul, Nidapark Kayaşehir projesini basınla paylaştı. Emlak Konut GYO arsası üzerinde inşa edilmekte olan proje Zümrüt, Yakut ve Elmas etaplarından meydana geliyor. Bu projeyle birlikte Palladium AVM'de ilk kez Kayaşehir'e giriş yapacak. Proje toplamında 1.1 milyar liralık satış hedefleniyor.

Eylül ayının son lansmanı, Varyap tarafından gerçekleştirildi. Daha önce Bodrum'da Elements projesini hayata geçiren Varyap, yeni projesi Yalıkavak'ı basına tanıttı. 150 milyon euro yani yaklaşık 503 milyon lira ciro büyüklüğüne sahip olan projede 60 rezidans konut bulunuyor. 

Emlak Konut GYO'nun detaylı satış raporu için tıklayın!

*Akfen Bulvar Loft, yatırım miktarını açıklamadı.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hayata açılan renkli kapı: Büyükyalı
  • 27.10.2021 16:29

Hayata açılan renkli kapı: Büyükyalı

Deniz semti Büyükyalı’da, İstanbul’u huzurla ve eğlenerek yaşamak mümkün. Şehrin ...

Hayata açılan renkli kapı: Büyükyalı
  • 27.10.2021 16:15

Hayata açılan renkli kapı: Büyükyalı

Şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek yerine; yaşamın tadını tarihi atmosferde ç ...

Büyükyalı, 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor
  • 21.10.2021 16:28

Büyükyalı, 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor

İstanbul’un eski semt ruhu Büyükyalı’da yeniden canlandı. ‘İyi Yaşam’ mottosunu ...

"Yıldızlı Evler'i fiyat avantajları ve ödeme kolaylıklarıyla sunuyoruz"
  • 10.10.2018 18:16

"Yıldızlı Evler'i fiyat avantajları ve ödeme kolaylıklarıyla sunuyoruz"

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “Yıldızlı Evler” olarak adlandırdığımız d ...

Büyükyalı İstanbul'un örnek daireleri görücüye çıktı!
  • 29.11.2016 14:50

Büyükyalı İstanbul'un örnek daireleri görücüye çıktı!

4 farklı tipte örnek daire hazırlanan Büyükyalı İstanbul, Kazlıçeşme Sahil Yolu ...

Yedi Mavi Zeytinburnu tanıtım filmi yayında!
  • 06.10.2016 16:49

Yedi Mavi Zeytinburnu tanıtım filmi yayında!

Zeytinburnu'nda TOBB arsası üzerine hayata geçirilen Yedi Mavi projesinin tanıtı ...