maritbet girişmaritbet
Epique Island'da 'Yalınayak Lüks' konsepti!

Epique Island'da 'Yalınayak Lüks' konsepti!

Aksoy Holding’in dünyaca ünlü Güney Afrikalı mimarlık firması SAOTA ile hayata geçirdiği Epique Island 'Yalınayak Lüks' konsepti ile buluşuyor.

Epique Island “Yalınayak Lüks” yaşam tarzı ile kapılarını 2017 yazında Bodrum Tilkicik Koyu'nda açmaya hazırlanıyor. Aksoy Holding'in dünyaca ünlü Güney Afrikalı mimarlık firması SAOTA ile hayata geçirdiği Epique Island; 75 lüks villa, 150 tekne bağlama kapasiteli marina, 50 suitten oluşan butik otel, plajlar, havuz ve restoranlardan oluşuyor.

Yalın bir hayata bekliyor

Bodrum'un en güzel noktalarından Tilkicik Koyu'na inşa edilen Epique Island, “Yalınayak Lüks” konseptiyle yalın bir hayatı konforla buluşturuyor. Villa, marina ve butik otelden oluşan projenin mimarisi, doğaya saygılı ve yenilikçi çözümlerle öne çıkan dünyaca ünlü Güney Afrikalı SAOTA'nın çalışmalarıyla hayat buluyor. Projenin mimari proje müellifliğini Boran Ekinci Mimarlık, iç mimarlığını Güney Afrikalı ARRCC, iç mimari projelendirmesini HAS+KOEN Mimarlık, peyzaj mimarlığını ise Deniz Arslan üstleniyor.

Yarımadanın özel konumu ve coğrafi özellikleri göz önünde tutularak 3 ana tipte ayrılan 10 farklı seçenek ile tasarlanan villaların her biri panoramik manzara sunan bahçelere sahip olacak şekilde yer alıyor. Doğanın etkileyici görünümüne hakim 75 lüks villa, özel konumlandırılmaları sayesinde mahremiyet duygusunu koruyor. Aksoy Holding'in gayrimenkul sektöründeki çağdaş ve yenilikçi projesi Epique Island, korunaklı sahili ve masmavi denizi ile Bodrum'da hayat buluyor.

Sürdürülebilir yaşam Epique Island'da

Zamanın ötesinde bir yaşam sunmak üzere hayata geçirilen projede, adanın dokusunun verdiği hissi korumak amacıyla doğal malzemeler, renk seçimleri ve özel peyzaj doğa ile bütünleşiyor. Projenin tüm detaylarında sürdürülebilirlik prensipleri öne çıkıyor. Villalardaki açılabilir büyük kapılar ve pencereler sayesinde iç mekanlarda doğal bir havalandırma sağlanırken, mimari tasarımın sunduğu geniş olanaklar sayesinde, iç mekan aydınlatmasında yapay ışığın kullanımı azaltılıyor. Villalardan bağımsız olarak oluşturulan avlu ve teras alanları Bodrum'un güzelliklerini her mevsim yaşama imkanı sunuyor. Üzerinde detaylı bir şekilde düşünülen elektronik ve mekanik sistemler ise ısıtma ve soğutma için gerekli olan enerji ihtiyacını minimize ediyor.

Bitki örtüsüne uygun projelendirme

Proje hayata geçirilirken, incelenen yarımadanın bitki örtüsü projenin geneline uygulanacak şekilde mimari tasarımda hayat buluyor. Villaların konumları topoğrafyaya göre belirlenirken, diğer alanlarda bitki örtüsüne uygun peyzaj çalışması gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında yüzde 80'i çorak olan adada yer alan çok az sayıdaki ağaç tek tek numaralandırılarak muhafaza edildikten sonra yeniden projeye dahil edilerek yaşama tutunuyor. Sahadan çıkan taşlar ise villaların etrafında yeniden kullanılarak doğaya geri kazandırılıyor.

Epique Island'da yaşam 2017'de başlıyor

Proje, tamamı deniz görünümüne hakim konumlarına göre 10 farklı tasarımla 75 lüks villa, 150 tekne bağlama kapasiteli marina, 50 süitten oluşan butik otel, plajlar, açık havuz ve deniz havuzu, çocuk kulübü, heliport, restoran ve barlar ile fitness ve yoga alanlarından oluşuyor. 126 dönüm arazi üzerine inşa edilen Epique Island konuklarını 2017'de ağırlamaya başlayacak. 2016 Ağustos ayı itibarıyla ise, hazırlanan model ev Epique Island deneyimi yaşatmak için misafirlerini bekliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

The Ritz-Carlton Residences'a talep yüzde 80 arttı
  • 23.02.2021 11:24

The Ritz-Carlton Residences'a talep yüzde 80 arttı

Aksoy Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Batu Aksoy, projelerine olan ilginin ...

Bodrum'daki projelere talep bir yılda yüzde 80 arttı
  • 03.02.2021 11:13

Bodrum'daki projelere talep bir yılda yüzde 80 arttı

Hayatımızda birçok alışkanlığı değiştiren pandemi, 2020 yılında izole yaşama ola ...

Erdal Aksoy, 500 milyon euroluk yatırım yapacak!
  • 23.09.2020 10:15

Erdal Aksoy, 500 milyon euroluk yatırım yapacak!

Aksoy Holding Kurucusu Erdal Aksoy, önümüzdeki 2 yıl içerisinde 500 milyon eurol ...

Aksoy Holding ve Marriott International’dan Bodrum’da iş birliği
  • 22.07.2020 10:22

Aksoy Holding ve Marriott International’dan Bodrum’da iş birliği

Aksoy Holding ve Marriott International'ın rezidans projesi, 2021’de faaliyete b ...

Epique Island'da 'Yalınayak Lüks' konsepti!
  • 19.08.2016 10:57

Epique Island'da 'Yalınayak Lüks' konsepti!

Aksoy Holding’in dünyaca ünlü Güney Afrikalı mimarlık firması SAOTA ile hayata g ...

Epique Island Bodrum’da metrekaresi 8 bin euro!
  • 21.03.2016 15:04

Epique Island Bodrum’da metrekaresi 8 bin euro!

Aksoy Holding'in yeni adası Epique Island projesinde satışlar başladı. Dev proje ...