maritbet girişmaritbet
Emlak Konut vadeyi uzatıyor, faizi düşürüyor!

Emlak Konut vadeyi uzatıyor, faizi düşürüyor!

Patronlar, Emlak Konut GYO'nun başlatacağı 240 ay vade ile faizleri 0,70'in altına düşürecek yeni kampanya hakkında ne düşünüyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2016'da 1 milyon 567 bin taşınmazın satıldığını açıklarken, inşaat sektörü 2017'de bu rakamın üstüne çıkmak için elinden geleni yapmaya hazırlanıyor. Emlak Konut GYO, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra başlattığı konut seferberliği ile sektörde yeni sayfa açmış, satışların bir anda yukarı seyretmesini sağlamıştı. Dev GYO bu kez konut seferberliğinde başka bir boyut açıyor. 

Konutta ödeme vadesini 120 aydan 240 aya çıkaracak ve faizleri 0,70'in altına düşürecek kampanyanyı Emlak Konut'un yakında açıklaması bekleniyor. Henüz detayları belli olmasada yüksek sesle konuşulmaya başlanan bu kampanya konut sektörünü heyecanlandırdı.

Hem konutların satışını hızlandıracak, hemde bir çok kişiyi ev sahibi yapacak bu kampanya hakkında patronlar neler düşünüyor sizler için konuştuk...

İntaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Koray Kurt;

koray kurt

Bizim bu konu ile alakalı 23 Ocak Pazartesi günü bir yönetim kurulu toplantımız olacak. Detayları tam bilmemekle birlikte 20 yıllık vadenin vatandaşa alım gücü açısında büyük bir avantaj sağlanacağı kesin, ancak yapımcı firmaları nasıl etkiler bu konuları iyice araştırmak lazım. Peşinatın ne kadar olacağını bilmiyoruz. Kesinleştiğinde detaylı bir strateji planı oluşturacağız elbette. Bu şekilde satış yapılır tabii firmalarına geri dönüşü nasıl olur değerlendirmek gerekir.

Açşıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu;

yaşar aşçıoğlu

Devletin asli görevi vatandaşını yaşayabileceği konfor, güvenli yapılar sağlamak ve yaşamını güvenli şekilde idame ettirmesini sağlamaktır. Bu noktada tabii ki devlet arsası olan, bedava olan bir yeri ucuza vermek durumundadır. Yapılacak olan kampanyayı doğru buluyorum ama asla yeterli bulmuyorum. Çünkü İstanbul'un Türkiye'nin konforlu yapı anlamında yüzde 80-90'nının bugünkü Türk insanına yakışmadığını düşünüyorum. Özel sektöründe etkisiyle tabii ki, Türk insanının yapı anlayışına uymayan konutlarda yaşama zorunda bırakıldığını görüyorum. Bu noktada özel sektörü de teşvik edecek yatırımlar gelmelidir. Özel sektörün desteklenmesi konutları vatandaşın ulaşabileceği rakama getirecektir. Bunlar vergileri, harçların düşürülmesiyle olur. Belediye harçlarının düşürülmesi lazım. Devletin ucuz arazi üretip sektöre sunması lazım. Rekabet fiyatu ucuzlatır bu noktada ancak bu rekabet için devletin ortam sağlaması önemli. Eğer ülkemizin vatandaşları daha konforlu, daha güvenli yapıda oturabilecekse burada bizim çıkarımız teferruattır. 

Cihan İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Bengi Hışır;

Özellikle orta gelir grubuna çok fayda sağlayacak. Zeten üst segmente yatırımlık olarak satış yapıldı. Uzun zamandan beri orta segmente satış gerçekleştirme planı yapılıyordu. 20 yıl vade olacak olması fiyatları düşürmeyecek ama taksit tutarlarını düşürecek. Markalı konut projelerini daha erişilebilir kılacak. Emlak konutun büyük kampanyalarından biri daha sektöre can ve fayda sağlayacak. Bu kampanyaya biz de katkıda bulunacağız. 

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ;

Emlak Konut, ev taksitlerini 240 aya çıkarma kararı ev alacaklara büyük kolaylık getirecek. Tarihi kampanyandan  sonra çok büyük bir kampanya olacak. Emlak Konutun da bu konuda emek verdiği bir kampanya olacak. Elini taşın altına tamamen koyduğunu gösteriyor. Ana maksadının satış olmadığını düşünürsek piyasalara heyecan ve canlılık getirecek. Lokomotif doğru giderse arkasındaki sektörler de çok olumlu gidecek. 

YP İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya;

Emlak Konut GYO'nun yeni kampanyası 'Tarihi Kampanya' gibi büyük ses getirecek. Kampanya ile lokasyona ve dairelerin segmentine göre değişken bir değerlendirme olacak. Herkese hitap edecek bir sistem kurulacak. 30-40 müteahhidin verdiği düşünce ile komisyon kuruldu. Şu an detaylar aöıklanmadan çok bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak ev alacaklar için ödeme kolaylığı sağlanmış olacak. 

Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akkuş;

Abdulkadir Akkuş

Dünyada hiç bir ülkenin aynı anda yaşamayacağı pek çok zorluğu 2016 yılında yaşayan, 2017 yılı başlangıcında da olumsuzlukların tortusunu üzerinden atmaya çalışan konut sektörü tüm dünyaya örnek olacak şekilde ayakta duruyor. Temmuz ayında milli seferberlik kampanyaları ile nasıl kenetlenebildiğini, nasıl heyecan yarattığını ortaya koyan konut sektörü, yeni bir seferberlik hareketine başlıyor. Başbakan Yardımcısı sayın Mehmet Şimşek, ekonomiyi "yüksek direnç" kelimeleriyle özetlemişti. Ekonominin lokomotifi olan konut ve inşaat sektörü işte bu yüksek direncin ilacını içinde barındırıyor. İnanıyoruz ki, Emlak Konut'un öncülük edeceği ve pek çok  firmanın da gönüllü olarak katılacağı 20 yıl vadede faizlerin yüzde 0.70'in indirilmesine ilişkin, alımları teşvik edecek olan kampanya, referandum belirsizliği ortadan kalktığında hızla toparlanacak olan Türk ekonomisinde canlanmanın fitilini ateşleyecektir. 

Zeynep Karabağ - Emine Pile / Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!
  • 15.06.2022 17:08

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım arsası ihale yöntemiyle satışa aç ...