maritbet girişmaritbet
EgeYapı Batışehir projesi A Sınıfı Enerji Belgesi aldı!

EgeYapı Batışehir projesi A Sınıfı Enerji Belgesi aldı!

EGEYAPI Group’un İstanbul Bağcılar’da ‘Sürdürülebilir Yaşam’ sunan Avrupa’nın en büyük karma projesi Batışehir, ‘A Sınıfı Enerji Belgesi’ aldı. 100 bin metre açık ve yeşil alan bulunan Batışehir, yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacak

EGEYAPI Group'un İstanbul Bağcılar'da ‘Sürdürülebilir Yaşam' sunan Avrupa'nın en büyük karma projesi Batışehir, ‘A Sınıfı Enerji Belgesi' aldı. 100 bin metre açık ve yeşil alan bulunan Batışehir, yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacak.

EgeYapı Group tarafından İstanbul Bağcılar'da inşa edilen Avrupa'nın en büyük karma projesi Batışehir; tasarımı, lokasyonu, yeşil alanları ve sunduğu sosyal hizmetlerle sakinlerine eşsiz bir yaşam alanı sunuyor. Yaklaşık 100 bin metrekare açık ve yeşil alana sahip Batışehir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bina Enerji Performansı Yönetmeliği kriterlerine göre tüm konutları için “A Sınıfı Enerji Belgesi” aldı.

Bakanlığın kriterlerine göre 1 Ocak 2011 tarihinden sonra ruhsat alan binalar C Sınıfı Enerji Belgesi sahibi olarak sayılıyorlar. Batışehir, bu çerçevede C Sınıfı Enerji Belgesi sahibi binalara oranla yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayarak doğayı daha az kirletecek. Batışehir'de gölet ve yansıma havuzlarıyla iklim düzenlenecek, genel alanlardaki elektrik ‘fotovoltaik' panellerle desteklenecek, yağmur suyunu toplayan sistem ile su tasarrufu yapılacak. Bunun yanı sıra Batışehir'de konutlar, mimari açıdan tasarlanırken güneş ışığından maksimum fayda sağlanması amacıyla birbirlerini engellemeyecek şekilde konumlandırılıyorlar.

“Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan faydalanacağız”

Batışehir'in A Sınıfı Enerji Belgesi almasıyla çevreci yaklaşımlarını adım adım hayata geçireceklerini dile getiren EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, sürdürülebilir yaşam için tüm projede enerjiyi verimli kullanarak karbondioksit salınımlarını en aza indireceklerini, böylece Batışehir'in enerjisinin mümkün olan en verimli şekilde kullanmasını sağlayacaklarını söyledi. İnanç Kabadayı, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından mümkün olduğunda faydalanılması gerektiğini belirterek Batışehir'de bu konuda tüm imkanları kullanacaklarını ve A Sınıfı Enerji Belgesi'nin tüm gerekliliklerini yerine getireceklerini dile getirdi.

15 bin kişinin yaşayacağı sürdürülebilir dev proje

İçerisinde 3 bin 143 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, prestijli ofisler, Doğa Koleji, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, açık ve kapalı yürüyüş-koşu-gezi-parkurları spor salonları bulunacak Batışehir, tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek ve tasarımıyla Türkiye'nin en iddialı projelerinden biri olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnanç Kabadayı EgeYapı projelerini masaya yatırdı!
  • 01.02.2013 16:23

İnanç Kabadayı EgeYapı projelerini masaya yatırdı!

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı şirketin devam eden ve planl ...

Batışehir’in 3’üncü etabı satışa çıktı
  • 09.04.2012 10:52

Batışehir’in 3’üncü etabı satışa çıktı

İnanç Kabadayı ve Murat Kurum Batışehir’in satışa çıkan etabını anlatıyor ...

Serdar Bilgili, ortağı Michael Shvo ile mahkemelik oldu
  • 04.09.2020 10:46

Serdar Bilgili, ortağı Michael Shvo ile mahkemelik oldu

Serdar Bilgili, ABD'li emlak devi Michael Shvo ile ortaklığını bitirmek için mah ...

Kordon İstanbul projesinde 1+1 daireler 505 bin liradan başlıyor
  • 12.07.2017 17:43

Kordon İstanbul projesinde 1+1 daireler 505 bin liradan başlıyor

Ege Yapı Group imzası taşıyan Kordon İstanbul projesi Nisan 2019'da teslim edile ...

Kordon İstanbul 2,5 milyar TL'lik 8 projenin ilk halkası!
  • 28.04.2017 14:50

Kordon İstanbul 2,5 milyar TL'lik 8 projenin ilk halkası!

Ege Yapı, 820 milyon TL yatırımla inşasına başladığı Kordon İstanbul projesini s ...

Kordon İstanbul fiyat bilgileri açıklandı!
  • 27.04.2017 11:45

Kordon İstanbul fiyat bilgileri açıklandı!

Sadabad Deresi'nin yanındaki konumuyla ismini hak eden Kordon İstanbul, Ege Yapı ...