maritbet girişmaritbet
Ege Yapı Bağcılar’da 3750 daireli dev proje yapacak!

Ege Yapı Bağcılar’da 3750 daireli dev proje yapacak!

Egeyapı Group, Emlak Konut ile hasılat paylaşımı ile Bağcılar’da 167 dönüm üzerinde 3.750 rezidans, 200 odalı bir şehir oteli, ofisler, çarşı ile eğitim kompleksi bulunan yeni bir proje hazırlıyor

Egeyapı Group, Emlak Konut ile hasılat paylaşımı ile Bağcılar'da 167 dönüm üzerinde 3.750 rezidans, 200 odalı bir şehir oteli, ofisler, çarşı ile eğitim kompleksi bulunan yeni bir proje hazırlıyor. 700 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilecek proje, 5 bin kişiye iş yaratacak. 45-200 m2'lik dairelerin m2 fiyatının 2.300-2.500 liradan başlamasının planlandığı ve daha önce tanıtımı yapılmayan projenin arsasına konulan tabela ise şimdiden 130 kişinin aramasına neden oldu.

Konut sektöründe 35 yıldır faaliyet gösteren ve Orion Park, Şifasuyu Konakları ve İz Tower gibi pek çok projeye imza atan Egeyapı Group, TOKİ ve Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımıyla Bağcılar'da karma bir projeye imza atıyor. İlçede E-5 ile TEM Otoyolu'nun kesiştiği bölgede, Doğan Medya Center ile Dünya Gazetesi'nin karşısında ve İstoç Oto Center'ın yanındaki 167 dönüm üzerinde konumlandırılacak projede 3.750 rezidans, 200 odalı bir şehir oteli, ofisler, açık hava çarşısı, 100 bin metrekarelik yeşil alan, spor salonları ile kreş, anaokulu, ilköğretim ve liseyi kapsayacak bir eğitim kompleksinin yer alması planlanıyor.

800 bin m2'lik inşaat alanına sahip olan ve tamamlandığında 15 bin kişinin yaşayacak olmasıyla Türkiye'nin en büyük montanlı inşaat projeleri arasında yerini alacak projeye 700 milyon TL yatırım yapacaklarını açıklayan Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, projenin zemin etüdlerini yaptıklarını, Temmuz'da ruhsatı alarak Eylül ayında satışlara resmi olarak başlamayı planladıklarını kaydetti. 2014 sonunda tamamlanacak inşaatta 5 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını vurgulayan Kabadayı, “Proje bu yönüyle ekonomiye katkı sağlayacak. İnşaata yılın üçüncü çeyreğinde başlayıp 3-4 etap halinde sunacağımız projede ilk etabı 18 ayda teslim etmeyi öngörüyoruz” dedi.

3 ihalede fiyatı 13 kat arttı

Arsayı Eylül 2010'da Emlak Konut GYO'dan hasılat paylaşımı yoluyla aldıklarını açıklayan Kabadayı, “3 kez yapılan ve zorlu geçen ihale sürecinde fiyatı 13 kat artırarak ihaleyi 1 milyar 325 milyon TL toplam hasılat ve 424 milyon TL kurum payı taahhüt ederek kazandık. Son oturumda Dumankaya, Nurol ve Eryapı şirketleriyle rekabet ettik” diye konuştu. Bölgede nitelikli konut projelerine olan talebin yoğun olduğuna değinen Kabadayı, şöyle devam etti: “İki önemli araştırma şirketiyle çalışarak 1.500 kişinin katılımıyla bir anket düzenledik. Anket, bölge halkının evlerinin dış tasarımında görsellik istediğini, daha modern binalarda oturmayı tercih ettiğini ortaya çıkardı. İhaleyi kazandıktan sonra arsaya TOKİ tabelasını koyduk, ihaleyi kazanmamızın haricinde herhangi bir tanıtım olmamasına rağmen, sadece tabelayı görüp daire almak için kayıt yaptıran 130 kişi oldu.”

Projede 1+0'dan 5+1'e büyüklüğü 45 ile 200 m2 arasında değişecek dairelerin net olarak belirlenmemekle birlikte ortalama metrekare satış fiyatının minimum 2.300-2.500 lira olacağını sözlerine ekledi.

Şehir otelini işletmek için 2-3 zincirle görüşülüyor

50 katlı bir rezidans bloğu ile yüksek ve alçak katlı binalardan oluşacak projede yer alacak 200 odalı şehir oteli için 2-3 yabancı zincirle görüşülüyor. Projeyi tasarlayacak mimarlık şirketini dördü yabancı olmak üzere 7 şirketin katıldığı bir yarışmayla belirleyen şirket, mimar Bünyamin Derman'a ait DB Architects ile anlaştı. Projenin ismi de mimarlık şirketinin seçimi gibi bir yarışma ile belirlenecek. TEM otoyoluna 800 metre cephesi olan arsanın önünden günde yaklaşık 200 bin araç geçiyor. Basın Ekspres Yolu'na 2, Atatürk Havalimanı'na ise 10 dakika mesafede bulunan projenin çevresinde yürüme mesafesinde iki metro istasyonu açılacak. Bu hatlar inşaat ve planlama halinde olan Beşiktaş-Bağcılar ve Bakırköy-Bağcılar hatları olacak.

Toplam inşaat alanı 1 milyon m2ye çıkacak

Orion Park, Şifasuyu Konakları, Abdi İbrahim Merkez Ofis, Panorama Villaları, Valide Sultan Konakları gibi projeleri bitiren ve halen Shangri-La Oteli, İz Tower, İz Park ve İz Office gibi projelerin inşaatına devam eden Egeyapı Group'un İstanbul'da 5 ayrı projede toplam 200 bin metrekare inşaatı devam ediyor. Bağcılar'daki proje ile toplam inşaat alanını 1 milyon metrekareye çıkaran şirket, Beşiktaş sahilinde yatırımı Tanrıverdi Holding'e, işletmesi ise Shangri-La zincirine ait olan 7 yıldızlı otelin taahhütlüğünü yürütüyor. Şirket burada Top-Down sistemi ile ilk kez denizin 7 kat altına indi. Fatih ve Kartal'daki arsa sahipleriyle görüştüklerini belirten İnanç Kabadayı, şehir merkezindeki projelerle ilgilendiklerini söyledi.

Web: www.egeyapigroup.com.tr

Tel: 444 5 343

 

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz