maritbet girişmaritbet
DKY Kartal’ın yüzde 40’ını 1 haftada sattı!

DKY Kartal’ın yüzde 40’ını 1 haftada sattı!

DKY İnşaat, DKY Kartal projesi için arsanın çoğunluk hissesine sahip METRO PROPERTIES ile anlaşma imzalayarak, projenin yer aldığı parseli satın aldı

İçinde konut, ofis ile alışveriş alanları bulunan, bölgenin eşsiz projesi DKY Kartal'ı satışa çıkaran DKY İnşaat, bir haftada projenin yüzde 40'ını sattı ve proje arsasının çoğunluğuna sahip olan METRO PROPERTIES'in payını satın aldı. DKY inşaat, daha önce aynı arazinin FİBA Holding'e ait yüzde 38.36'lık payını da almıştı.

İki şirket arasında gerçekleştirilen satış anlaşmasına DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ve METRO PROPERTIES Asya Bölgesi Müdürü ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Bayer birlikte imza attılar. 

Satın alma ile ilgili konuşan Ali Dumankaya, “DKY Kartal projemiz de satışlar 1 haftada yüzde 40'a ulaştı. Devam eden satın alma görüşmelerinde mutabakata vardık ve 7 bin 500 metrekarelik Metro Toptancı Market dışında kalan arsa payının tamamının satın alımını gerçekleştirdik” dedi.

Sektöre kattıkları 1,5 konseptinin özellikle balkon özlemi çekenler tarafından çok ilgi gördüğünü aktaran Ali Dumankaya, “331 konutun 130'unu 1 haftada sattık. 6+1,5 ve 5+1,5 dairelerimiz lansman öncesi tükendi. Bu bölgede tüketicilerin tercihlerinin daha kullanışlı geniş evlere doğru kaydığını görüyoruz. Dairelerin hiçbir metrekaresinin boşa gitmemesi, evlerin tam anlamıyla kullanıcıya yönelmesi için çalıştık. Kapanabilir balkon fazladan bir yaşam alanı ve mükemmel bir manzara sunuyor. Bu amaçla DKY Kartal'ın yeni nesil evlerini “+1,5” olarak adlandırıyoruz.  Bu alan tüketicilerin çok ilgisini çekti. İyi bir satış performansı yakalamamızdaki temel nedenlerden biri bu” diye konuştu.

DKY Kartal Projesi içinde yer alan ofis bloğu ile ilgili çok fazla talep aldıklarını belirten Ali Dumankaya, “Projemizde 23 bin metrekare kapalı alana sahip ofis bloğu bulunuyor. Projeyi ilk görücüye çıkardığımızdan beri ofislerle ilgili yoğun talep alıyoruz. Haziran ayına bıraktığımız ofis bloğu satış planımızı öne çektik. Bu bloğa gelen talepler bile bu lokasyonun ne kadar değerli olduğunu bizlere gösteriyor” diye konuştu.

METRO PROPERTIES Asya Bölgesi Müdürü ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Bayer ise, DKY İnşaat ile gerçekleştirdikleri anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, DKY Kartal'ın METRO PROPERTIES'in mevcut lokasyonlarının yeniden geliştirilmesi kapsamında yapımına başlanan bir proje olduğunu söyledi.

Projenin, barındırdığı Metro Toptancı Market, rezidans, ofis ve ticari üniteler ile tüketicinin ihtiyaçlarına en uygun ve en verimli şekilde değerlendirildiğini belirten Gündüz Bayer, “Proje Türk ekonomisine getirdiği katkı açısından çok büyük önem taşıyor. METRO PROPERTIES olarak,  ileriye dönük, benzer karma kullanımlı projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerin geliştirilmesi için, DKY İnşaat gibi konusunda uzman firmalar ile ortaklık konusunda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DKY Ada Kartal projesi tanıtıldı!
  • 29.09.2017 15:52

DKY Ada Kartal projesi tanıtıldı!

DKY inşaat'ın Kartal'da hayata geçireceği yeni projesi DKY ADA'yı basına tanıttı ...

Ali Dumankaya 'Yabancılara 10 milyar dolarlık satış yapacağız'
  • 25.04.2015 20:35

Ali Dumankaya 'Yabancılara 10 milyar dolarlık satış yapacağız'

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 9. Gayrimenkul Fuarı'nda yabanc ...

DKY Kartal görücüye çıktı!
  • 26.03.2015 09:53

DKY Kartal görücüye çıktı!

DKY İnşaat'ın Kartal'da hayata geçirdiği DKY Kartal projesi basına tanıtıldı. ...

Ali Dumankaya DKY Kartal'ı anlatıyor!
  • 26.03.2015 09:51

Ali Dumankaya DKY Kartal'ı anlatıyor!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yeni görücüye çıkan DKY Kartal' ...

DKY Kartal projesinin tanıtım filmi!
  • 25.03.2015 14:58

DKY Kartal projesinin tanıtım filmi!

331 konutluk bir proje olan DKY Kartal projesinin tanıtım filmi yayında. ...

9. Gayrimenkul Fuarı'nda birçok firma boy gösterdi!
  • 25.04.2015 12:13

9. Gayrimenkul Fuarı'nda birçok firma boy gösterdi!

sektörün önemli buluşmaları arasında yer alan 9. Gayrimenkul Fuarı ve Türk-Arap ...