maritbet girişmaritbet
“Değerli olsun” dedi, kentsel dönüşüme yöneldi

“Değerli olsun” dedi, kentsel dönüşüme yöneldi

Bağcılar Güneşli bölgesini üs edinen GKS Yapı peş peşe gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiriyor.

İnşaatta edindiği tecrübeyi “böylesi daha değerli” anlayışı ile kentsel dönüşüm alanında kullanmaya karar veren GKS Yapı, şu anda 500 bin metrekareyi bulan inşaat alanına hükmediyor. Firmanın bir sonraki hedefi İstanbul'un kentsel dönüşümüne aday olmak.

İstanbul haricinde farklı illerden de konut üretimi teklifler geldiğine işaret eden Göksu, “Biz 20 yıldan beri GOP, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar'ın yerlisi olduk. Herkesin tanıdığı ve güvendiği bir konumdayız. Gelen teklifleri kârlı gördüğümüz takdirde değerlendirmeye alıyoruz. Bundan sonra markalı konut kategorisinde hacmi daha yüksek projeler geliştireceğiz. Bunları gerçekleştirecek gücümüz, inancımız, finansımız, idealimiz ve teknik kadromuz var” şeklinde konuştu.

Dönüşümden önce deprem olmasın

Kentsel dönüşümün mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini belirterek sözlerine başlayan GKS YapıYönetim Kurulu BaşkanıHasan Hüseyin Göksu, deprem anında milli egemenliğin dahi tehlikeye gireceğini belirtti. İstanbul'un ansızın yaşayacağı bir depremin Türkiye'yi zor duruma düşüreceğini söyleyen Göksu, “Dönüşümün mantığı temelde çok güzel ve iyi. Fakat İstanbul'da deprem olasılığı her geçen gün yükseliyor. Böyle bir depremde Türkiye'nin milli egemenliği bile tehlikeye girebilir. Bu noktada devlet çok iyi düşündü. Kentsel dönüşümle beraber sosyal dönüşümünde beraber gelmesi ve birbirine uyumlu olması gerekir” dedi.

Bürokrasi hızlanmalı

Kentsel dönüşümde bürokrasinin yavaş işlediğine dikkat çeken Göksu, “Vatandaş ve müteahhit aslında kentsel dönüşüme hazırmış ve bir kıvılcım bekliyormuş. Hazır olmayan kurumlarmış. Ama onların da elini taşın altına koyması gerekiyor. Çünkü bürokratik engellerin aşılması zor oluyor. Örneğin kira desteği kesildiğinde vatandaş inşaat firmalarından istiyor. Biz işi bırakıp bu tür sorunlarla uğraşmaktan imalatı aksatır olduk. Burada işi bırakıp vatandaşın gönlünü almaya çalışıyoruz” diyor.

Çağırıcı Başkan'a teşekkürler

“Devletin burada gelir kaybı olduğu düşünülmesin” diye devam eden Göksu, “Bir tıkanma oldu. Rantsal dönüşüme bence geçilemedi. Aslında vatandaşın binasının yenilenmesi bile kazançtır. Bağlı bulunduğumuz Bağcılar Belediyesi'ne buradan teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm harcını talep etmediği gibi elinden gelen her türlü desteği sağladı. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizlere yol açıcı oldu” dedi.

İşlerini temiz teslim ediyorlar

Kendi yaptıkları işlerde her şeyin tamam olmasına özen gösterdiklerini belirten Göksu, “İnşaat tamamlandığında kirli bölge kalmasına izin vermiyorum. Bunun için kurduğum inşaat temizleme ekibim var. Bundan başka hukuki ve mali hiçbir eksiklik bırakmadan konut alanlara huzurla yaşayacakları bir evin anahtarını teslim ediyorum” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşüm ekonomiye cansuyu veriyor
  • 09.04.2015 17:40

Kentsel dönüşüm ekonomiye cansuyu veriyor

Ekonominin en önemli sektörü olan inşaatın ayakta durması için kentsel dönüşüm p ...

Kentsel dönüşüm ekonomiyi canlandırıyor
  • 09.04.2015 17:37

Kentsel dönüşüm ekonomiyi canlandırıyor

Bağcılar ve Güneşli bölgesinin en önde gelen inşaat firması GKS Yapı, kentsel dö ...

“Değerli olsun” dedi, kentsel dönüşüme yöneldi
  • 09.04.2015 17:31

“Değerli olsun” dedi, kentsel dönüşüme yöneldi

Bağcılar Güneşli bölgesini üs edinen GKS Yapı peş peşe gerçekleştirdiği projeler ...

GKS Yapı hangi kentsel dönüşüm projelerine imza atıyor?
  • 09.04.2015 17:24

GKS Yapı hangi kentsel dönüşüm projelerine imza atıyor?

Bu zamana kadar İstanbul’un merkez ilçelerinde pek çok konut projesi inşa eden G ...

GKS Yapı oyunu kentsel dönüşümden yana kullandı
  • 09.04.2015 17:18

GKS Yapı oyunu kentsel dönüşümden yana kullandı

Güneşli merkez olmak üzere Bağcılar’da peşpeşe projeler gerçekleştiren GKS Yapı, ...

GKS Yapı üç yılda 500 bin metrekareye ulaşacak
  • 09.04.2015 17:13

GKS Yapı üç yılda 500 bin metrekareye ulaşacak

Çeyrek yüzyıla yaklaşan inşaat ve konut tecrübesini kentsel dönüşüm alanında değ ...