maritbet girişmaritbet
Caprice Gold mağdurları: Yalanlarına devam ediyor

Caprice Gold mağdurları: Yalanlarına devam ediyor

Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold adını verdiği devre mülkünden daire alıp mağdur olan yaklaşık 10 bin kişi bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Adı kağıt üzerinde kalan projelerle anılan Fadıl Akgündüz'ün İstanbul Bayrampaşa'da hayata geçirdiği 7 yıldızlı devre mülk projesi Caprice Gold, 5 yıldır tamamlanamadı. Projeden daire satın alan çok sayıda mağdur haklarını aramak için Caprice Yatırımcıları Derneği'ni kurdu. Dernek Başkanı Doğan Bakırcı, emlaktasondakika'ya önemli açıklamalarda bulundu.

DOĞAN BAKIRCI

Caprice Gold mağdurları cephesinde son durum nedir?  Yasal süreç hangi aşamada? 

315 kişi toplanarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından inceleme devam etmekte. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin raporu bekleniyor. Açıkçası beklemedeyiz şu an.  

Ne zaman projeye dahil oldunuz? 

Üç yıl kadar önce.

‘PROJENİN BİTİŞ TARİHİ 2014 OLACAKTI'

Neler vaat edilmişti?

Neler vaat edilmedi ki. Sözleşmede belirtildiği üzere herkesin yapmış olduğu tutara göre aylık kira ödemesi taahhüt edilmişti. Ayrıca Caprice Gold Oteli'nin bitirme tarihinin 2012 yılı olacağı belirtilmişti. Bu tarihten sonraki yapılan sözleşmelerde ise bitiş tarihi 2014 sonu olarak verilmişti. Verilen tarihlere uyulmamıştır. Ayrıca birçok yatırımcıların zamanında verilmesi gereken devre mülk tapuları da halen teslim edilmemiştir. Bu günlerde firmayı arayan yatırımcılara 2016 tarihi verilmekte.

Mağduriyet sadece Caprice Gold için mi söz konusu yoksa başka projelerde de sıkıntı var mı? 

Hepsi sıkıntılı, daha doğrusu Fadıl Akgündüz'ün doğru dürüst biten projesi yok. Jetpa, İmza, Caprice Gold, Helal Home Otel projesi. Hepsi yarım, hepsinin sonu mağduriyet.

‘REKLAMLARLA BİZİ ETKİLEDİ'

Daha önce de basında Akgündüz hakkında iddialar ortaya atılmıştı. Projeye dahil olurken bunlar aklınıza gelmedi mi? 

Tabii ki geldi. Ancak karşısında yaklaşık yüzde 70'i biten, somut olarak devam eden bir inşaatı görmek insanları etkiledi. Yani proje sahibi değil de proje etkiledi insanları. Bir de Fadıl Akgündüz bu projesinde farklı bir pazarlama stratejisi izledi. Yol kenarlarındaki billboardlardan tutun, gazete ve TV'lerde neredeyse her gün yayınlanan çok kârlı ve faizsiz bir yatırım olduğu lanse edilen reklamlarıyla insanların karşısına çıktı. Ayrıca basına yansıyan görüntülerde de görüleceği üzere tanınmış din adamları, işadamları, siyasetçiler, yerel yöneticiler, futbolcularla bunun pazarlamasını yapmıştı. Başka etkenler de var tabii. Bayrampaşa gibi bir yerde belediye başkanının da her fırsatta tapu dağıtım törenlerine katılması, projeyi takip ettiklerini, en kısa zamanda bitireceklerine olan kanaatlerini her fırsatta açıklamaları insanlarda güven duygusu oluşturdu. Bir de yatırım yapan insanlara tapularının hemen teslim edileceği garantisi, tapu alacak olmaları yatırımcıların alım yapmasında oldukça etkili olmuştur.

Şüphelenmediniz mi?

Hayır. Çünkü yanında bulunan tanınmış kişilerle yapılan yoğun algı operasyonu ve yukarıda söylediğim nedenlerle maalesef yatırımcılar mağdur edileceklerini akıllarına getirmediler. Getirmiş olsalar bile ortada somut bir otel binası var, hayali bir proje değil gözleriyle gördüler.

‘30 BİN KİŞİ MAĞDUR OLDU'

Caprice Yatırımcıları Derneği'ni nasıl kurdunuz? 

Mağdur olmuş birkaç yürekli arkadaşla beraber bu derneği kurduk. Fadıl Akgündüz'ün bizleri yani yatırımcıları daha uzun yıllar bekletmeye niyetli olduğu düşüncesinden ve de sonuç alınması için insanların mutlaka ve mutlaka bir araya gelmesi, organize edilmesi, sonucun ancak bu şekilde alınabileceği düşüncesinden hareketle derneğimizi oluşturduk. Kuruluş safhası maddi olarak çok sıkıntılı olsa da şu an resmi olarak Caprice Yatırımcıları Derneği olarak faaliyetimizi devam ettiriyoruz.

caprice gold mağdurları

Kaç mağdur var?

Kesin olmamakla beraber 10 bin yatırımcı var diye düşünüyoruz. Aileleriyle birlikte bu projeden 30 bin kişinin dolaylı olarak mağduriyet yaşadığını düşünüyoruz.

Mağdurların psikolojisi nasıl peki?

Çok kötü. Ailesi ve yuvası dağılan insanlar, hastalığa duçar olanlar, akıl hastası olup hastaneye yatırılanlar bile var. Buradan gelecek gelire güvenerek borçlananlar, kredi kullananlar bu borçlarının altında ezilmekte, hacizlerle ve borçlarla boğuşuyor. Takas yoluyla yatırım yapıp evini satarak kiraya çıkanlar var, onlar da kiralarını ödeyemez durumda. Gerçekten çok zor durumda herkes. Hatta gelirleri olmayıp, sakat çocuklarına gelir olsun diye evini satarak projeden alım yapan insanları gördük. Hepsi geçim sıkıntısı çekmekte. Halleri içler acısı.

‘SEÇİMLERDE ‘PROJEYE DEVAM EDECEĞİM' DEMİŞTİ'

Şirket herhangi bir açıklama yaptı mı? 

Hayır. Nisan 2014'ten bu yana resmi olarak şirketten hiçbir açıklama yok.

Akgündüz cephesinden haber alıyor musunuz? 

Hayır. Son seçimlerde milletvekili adayı olduğu dönemde yerel bir TV'de gördük. Seçimden sonra projeye kaldığı yerden devam edeceğim gibi bir açıklaması oldu. Seçim bitti ancak yine hiçbir açıklama yok.

tanju çolak fadıl akgündüz

Tanju Çolak'ın da mağdurlar arasında olduğu ortaya çıkmıştı. Kendisi size destek verdi mi?

Tanju bey de bu süreçte mağdur edilmiş olduğunu basın önünde açıklamıştı. Bizim kendisiyle görüşmelerimiz oldu. Sağ olsun ekranlarda mağdur olan insanlara destek verdi, sesimizi duyurmamızda etkisi oldu.  Mağdur edilmiş insanların sıkıntılarını her platformda dile getireceğini söyledi.

Bundan sonra ne yapmayı planlıyorsunuz?

Bizler Fadıl Akgündüz'ün Caprice Gold Oteli projesine yatırım yapan ve karşılığını alamayan yatırımcılar olarak hakkımızı sonuna kadar hukuksal yollardan arayacağız. Bundan ne pahasına olursa olsun ödün vermeyeceğiz. Dile kolay, Fadıl Akgündüz dolaylı olarak 20-30 bin kişiyi sadece bu projesiyle sıkıntıya soktu. Onların paralarını kullandı fakat karşılığını vermedi. Hatta Caprice Gold Oteli projesini yarım bıraktığı halde Home Otel projesinde olduğu gibi başka projelere devam etti. Bizler bu şahsın hiçbir bahanesini kabul etmiyoruz, bilerek bu projeyi bitirmediğini düşünüyoruz. Eğer bitirme gibi bir niyeti olsa ya kredi bulur, ya ortak bulur ya da yatırımcılarıyla bir araya gelir ve çözüm üretilmesi noktasında destek ister. Ancak hiçbirini yapmamakta bir buçuk yıldır yalanlarına devam etmektedir.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!
  • 14.07.2020 12:12

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan alınan son dakika bilgisine göre, Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında ...

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak
  • 13.07.2020 14:31

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak

Korona virüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları, Ağustos ayında ...

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor
  • 31.10.2018 17:20

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor

’Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün satışı yapılan ancak bugüne kadar temeli d ...

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı
  • 15.02.2018 14:52

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı

Devre mülk satışı yaptığı kişilerden para toplayıp projeleri tamamlamayan Fadıl ...

Fadıl Akgündüz’ün dolandırıcılık davasında son durum!
  • 05.07.2017 14:54

Fadıl Akgündüz’ün dolandırıcılık davasında son durum!

Maldivler Gayrimenkul projelerinde 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla, Akgündüz ...

Fadıl Akgündüz tahliye edildi
  • 29.03.2017 09:06

Fadıl Akgündüz tahliye edildi

Şirketinin adı sebebiyle Jet Fadıl olarak da bilinen iş adamı Fadıl Akgündüz, ce ...