maritbet girişmaritbet
Bursa'da Endülüs Park dönemi başlıyor!

Bursa'da Endülüs Park dönemi başlıyor!

Endülüs Park AVM ve Rezidans proje açık AVM ve farklı konut tiplerinden oluşmakta.

İsmini aldığı Endülüs'ün yüzyıllarca sanata ilham veren izinden giderek farklılıkların zenginliği ve tabiatın verdiği huzur ve yaşama sevincinin bir enerjiye dönüştüğü bambaşka bir ortam sunuyor Endülüs Park…
Endülüs Park AVM ve Rezidans 95.500 metrekarelik bir inşaat alanında; tamamı akıllı ev konseptine sahip rezidansların yanı sıra moda başta olmak üzere, aksesuar, kozmetik, oyuncak, teknoloji ve ev tekstili gibi farklı alanlardaki dünya markalarını tematik mağazacılık anlayışı ile Eylül 2015 tarihinde Bursalıların hizmetine girecek…

Endülüs Park rezidansında yer alan 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve aynı metrekarelerin dublex tip 250 konutun tamamı gerçek akıllı ev projesi olarak hayata geçirilecek. 

Lokasyon avantajı ile bir adım ötede olan Endülüs Park, İDO, BUDO, Yüksek Hızlı Tren (YHT), Metro istasyonlarına geniş ulaşım ağına sahiptir. 

BURSA'NIN İLK AÇIK AVM'Sİ İLE ALIŞVERİŞ RENKLENİYOR

Kentin ilk açık alışveriş merkezi olan Endülüs Park AVM, üstü açılabilir özelliği ile alışveriş yapanları gün ışığıyla buluşturarak temiz hava ile teması sürdürülebilir kılacak. Kapalı ortamların yarattığı birçok dezavantajı, avantaja çeviren bu sistem aslında güvenlik ve temizliğin dikkate alındığı geleneksel açık hava alışveriş geleneğinin modernize edilmiş hali…
Alışveriş mağazalarının yanı sıra spor, oyun ve eğlence alanlarından dünya mutfağının seçkin örneklerini sunan kafe ve restoranlara kadar geniş bir yelpazede doğa temasını içeren tasarımı ile bir yaşam alanı Endülüs Park… 
Türkiye'deki tüm alışveriş merkezlerinin üzerine geçmesi hedeflenen Endülüs Park AVM'nin üstü açılabilir, bir temaya sahip ve geniş bir alanda iki kattan oluşuyor.

BURSA'DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR, İSTANBUL BURSA'YA GELİYOR

Endülüs Park AVM, İstanbul'dan Bursa'ya Mudanya üzerinden deniz ulaşımı ile tarih ya da dağ turizmi için gelenler için yol üzerindeki alışveriş merkezi olma özelliği taşıyor. 
Bursa'da ilk kez yer alacak olan dünya markaları ile Endülüs Park AVM; alışveriş için İstanbul'u tercih eden Bursalılar için İstanbul'u Bursa'ya getirmiş olacak. Alışıla gelen fast-food katının öngörülmediği AVM'nin ön kısmında Bursa'da hatta Türkiye'de ilk kez yer alacak dünyaca ünlü restoran ve kafelerde Bursalılar gerçek Küba, Meksika ya da Gürcü mutfağını tadabilecek. 

MARKA KARMASI OLUŞTURULUYOR

Endülüs Park AVM'nin özel markalardan oluşan kombinasyonlarla 101 mağazada marka karması oluşturuluyor.

Amiral gemisi olan markaların yanı sıra Bursa'da olup konsept nedeniyle yer değişikliği tercih eden markalar da var. Marka konumlamasında sektörel olarak homojen bir dağılım sağlanıyor. Örneğin erkek mağazaları yan yana olmaktansa bayan markalarının yanında olmayı tercih ediyor. Çok da uzaklaşmadan alışveriş zamanını daha iyi değerlendirme fırsatı sunuyor bu tüketiciye. 

TEMALI BİR YAŞAM MERKEZİ

Endülüs Park, sadece mermer zeminden oluşan, kışın sıcak, yazın serin betondan bir yapı değil! Yeşillik içinde yer alan havuzları, geniş florasındaki bitkileri, bol oksijenli temiz hava ortamı ile mevsim tadında bir doğal ortam sunuyor. Açıkhava konseptinin uygulanabilir olmasında iklim önem arz ediyor. Örneğin Akdeniz'de bu konsept bir dezavantajken ılıman iklime sahip olması nedeniyle Bursa bu açıdan elverişli bir kent. Yağmurlu, rüzgârlı ve soğuk günlerde de alışveriş merkezinin üstü kapatılabilir konumda.

ENDÜLÜS PARK'TAN GERÇEK “AKILLI” EVLER

Türkiye'de “akıllı ev” denilince akla ilk olarak aydınlatma, ısı, perde-panjur sistemlerinin uzaktan kontrolü gelse de bu algı yanlış değil ancak gerçek “akıllı ev” için yetersiz kalıyor. 
Endülüs Park'ta güvenlik ve konforun yanı sıra enerji tasarrufu ve zaman kazanımı; gerçek akıllı ev kavramının satırbaşlarını oluşturuyor.
Balat'ın ana lokasyonunda 95.500 metrekarelik inşaat alanına sahip olan Endülüs Park Rezidansında yer alan 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve aynı metrekarelerin dublex tip konutlarının tamamı gerçek akıllı ev projesi olarak hayata geçirilecek. 

ÖNCE GÜVENLİK

Akıllı ev sisteminin olmazsa olmazlardan olan güvenlik sistemi “unutmayan” bir mekanizmaya sahip olup konut sahibi evde olmadığında da gaz kaçağı, elektrik kontağı, su baskını gibi riskli durumlarda vanaları devre dışı bırakıyor. Evde bulunulmadığında gelen davetsiz kişiler kapı ziline bastıklarında dijital kayıt sistemi devreye girerek kimin geldiği izlenebiliyor. Böylece maddi, manevi zararların önüne geçilmesi sağlanıyor. Ayrıca çelik kapılarda parmak izi kontrol sistemi mevcut. Siz evde yokken misafiriniz geldiğinde uzaktan sistem ile evinizi misafirinize açma özelliğine de sahip bir sistem bu.

TEKNOLOJİK KONFOR

Modern hayata uyum sağlayan akıllı evlerde Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen ‘sesle kontrol' sistemi mevcut. Eve giriş ve çıkışlarda ev sahibi tarafından belirlenen herhangi tek bir ses komutu -“Ben geldim” gibi- ya da tek bir tuşla elektrik, su, aydınlatma ve iklimlendirme sistemleri anında devreden çıkarılabiliyor ya da devreye alınabiliyor. Evdeki her marka elektronik cihaz tek bir kumanda ile kontrol edilebiliyor. Üstelik dünyanın neresinde olunursa olunsun, telefon, bilgisayar veya tabletten evle kurulan bağlantı sayesinde tüm konutlar yönetilebiliyor. Tüm bu sistemler geliştirilen yazılım sayesinde aplikasyon olarak cep telefonlarına da yüklenebilme özelliğine sahip.

ENERJİ TASARRUFU

Endülüs Park akıllı ev konsepti elektrik tasarrufu sağlayarak en yüksek verim ve kaliteyle kullanım olanağına sahip. 

Daire girişlerinde konumlandırılan interkom ve otomasyon kontrol paneli yaşamı kolaylaştıran artılar sağlıyor. Bu panel; kısa mesaj gönderimi, yönetim ile iletişim kurma, yönetim anketlerinin yanıtlanması, duyuruların görüntülenmesi, market siparişi verme, güncel trafik bilgisi, vale, temizlik, elektrik ve tesisat hizmetlerinin talep edilmesi, İDO, BUDO, sinema, restaurant rezervasyonu ve acil durum bilgisi gönderebilme gibi birçok seçenek sunuyor. Diyafon sistemlerinin ister sabit bir noktada ister elde gezdirilebilir tablet ya da cep telefonuna yüklenmesi mümkün.
Enerji tasarrufu sağlayan akıllı evler, bütçeye destek olurken doğayı da koruyor. Bekleme (stand-by) konumuna geçebilen sistem sayesinde kullanılmayan priz ve elektrikli ev aletlerinin boşa enerji tüketiminin önüne geçiliyor. Kimsenin bulunmadığı ev ortamında tasarruflu konuma geçerken ısı kontrolü de aydınlatma da kontrol altına alınarak ayarlanıyor. Tasarruf doğalgaz ve elektrik faturalarına olumlu yönde yansıyor çünkü uzaktan petekleri, elektronik cihazları, klima ve ışıkları açıp kapatılabiliyor.

Balat'ın ana lokasyonunda 95.500 metrekarelik inşaat alanına sahip, müşterilerine akıllı ev konseptindeki rezidansları ile Eylül 2015 tarihinde buluşturacak olan Endülüs Park geleceğe yatırım olarak çıkıyor karşımıza.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Endülüs Park dönemi başlıyor!
  • 06.08.2015 10:08

Bursa'da Endülüs Park dönemi başlıyor!

Endülüs Park AVM ve Rezidans proje açık AVM ve farklı konut tiplerinden oluşmakt ...