maritbet girişmaritbet
Bursa Göçmen Konutları’ndaki gaziler tapularını alıyor

Bursa Göçmen Konutları’ndaki gaziler tapularını alıyor

Bursa’da TOKİ'nin 2001 yılında şehit yakını ve gazilere tahsis ettiği 20 konutun tapuları verilmeye başlanıyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bursa'da 14 yıl önce şehit yakını ve gazilere tahsis edilen 20 konutla ilgili sorunun çözüldüğü ve hak sahiplerine cüzi bir ön ödeme karşılığında tapularının teslim edileceği bildirildi. 

Merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'ndeki "Göçmen Konutları" adlı sitenin yöneticisi gazi Adem Harput, gazetecilere yaptığı açıklamada, konutlarıyla ilgili tapu sorununun çözüldüğünü söyledi. 

TOKİ Başkanı Ergün Turan'a teşekkür eden Harput, "Devletimiz sağ olsun, bizlerin yanında oldu ve her imkanını seferber etti. Özelikle Göçmen Konutları Koordinatörü Yasin Acun'a da çok teşekkür ederiz. Bu hususta iki defa Ankara'dan kalktı geldi, bizlerin sorunlarını dinledi ve bizleri memnun edecek şekilde kararlar verip gitti" diye konuştu. 

Harput, aylık bir "pazar parası" miktarınca ödemeyle evlerinin tapularını alacaklarını anlattı. 

Ödeme planına ilişkin bilgi veren Harput, "Aylık 73,74 liraya 240 ay faizsiz ödeme çıkarıldı. Bu da bizim için çok memnun edici. Allah bin kere razı olsun, devletimize zeval vermesin" dedi. 

Harput, hak sahiplerinin konutlarla ilgili sözleşmeleri imzaladığını ve tapularını cüzi bir ön ödeme karşılığında alacaklarını sözlerine ekledi. 

Hak sahiplerinden gazi Mustafa Kan ise konutlarla ilgili bir şikayeti olmadığını ifade etti. 

Sağlanan imkanlardan büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayan Kan, "Kimse kendine göre bir hesap kitap içinde olmasın. Zaman içinde bir sorun olsa da o sorun giderildi" ifadesini kullandı. 

Şehit yakını Hamide Aybek de "TOKİ'den Allah razı olsun. Ellerinden ne gelirse yaptılar, tapu da veriyorlar" görüşünü dile getirdi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Göçmen Konutları’ndaki gaziler tapularını alıyor
  • 13.04.2015 17:30

Bursa Göçmen Konutları’ndaki gaziler tapularını alıyor

Bursa’da TOKİ'nin 2001 yılında şehit yakını ve gazilere tahsis ettiği 20 konutun ...