maritbet girişmaritbet
Bolu turizmini ikiye katlayacak dev proje!

Bolu turizmini ikiye katlayacak dev proje!

250 milyon Dolarlık bir yatırımla inşa edilen, Türkiye'nin ilk tatil kasabası, Narven Termal Kasaba, termal turizmin en büyük yatırımı olacak

Hisseli gayrimenkul sistemi ile misafirlerini ağırlayacak olan Narven Termal Kasaba, 450 bin metrekare alanda, 7200 yatak kapasitesi ile  Bolu turizmini iki katına çıkaracak…

Şifaları suları ve yemyeşil doğası ile Türkiye'nin cennet köşesi Bolu'da hayata geçecek Narven Termal Kasaba, misafirlerini 3 nesil 4 mevsim ağırlamak için hazırlanıyor... Bolu'ya gönül vermiş, Türkiye ekonomisine katma değer sağlayan, "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" listesinde ilk 100 içinde yer alan Erpiliç, Rehber Yeminli Mali Müşavirlik, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik A.Ş., Nalçacılar A.Ş. 'nin yatırımı Narven Termal Kasaba'nın tanıtım toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi. Narven Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek ve Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda projenin detayları ayrıntısıyla aktarıldı. Toplantıda konuşan Narven Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, "Biz Türkiye'de doğa ve termal turizm ile ilgili ciddi bir eksiğin farkına vararak bu projeye başladık. Ve hızlı yol aldık. 2014 Ocak ayında inşaata başlamamıza rağmen birinci etabın büyük bölümünün kaba inşaatını tamamladık. Biliyorsunuz özellikle son dönemde trend doğaya dönük tatil... İnsanlar artık güneş, deniz, kum tatilinden farklı olarak her mevsim tatil yapacakları alternatif lokasyonlar arıyorlar... İşte Narven bu arayışa cevap verecek bir sağlık ve tatil kasabası..." dedi. 

Narven gerek sunduğu termal hizmetler ve sosyal imkânları, gerekse mimarisi ve doğası ile Türkiye turizmine, 4 mevsim potansiyel oluşturulmasına yönelik yepyeni bir anlayış getirecek. Narven Termal Kasaba, 450.000 m² alana inşa edilen, çevreye ve doğal yaşama karşı son derece saygılı mimarisi ile Bolu'yu bir "cazibe merkezi" haline getirecek. Proje kapsamında, kasaba meydanı, villaları, rezidansı, oteli, fizik tedavi ve rehabilitasyon üniteleri ve kongre merkezi ile Narven Termal Kasaba, bir turizm yatırımından fazlasını sunuyor…. Misafirlerini 1'er haftalık zaman dilimlerinde hisseli gayrimenkul sistemi ile ağırlayacak olan Narven, 1250 adet daire, 150 adet rezidans daire ve 230 otel odası ile toplamda 7200 yatak kapasitesine sahip olacak. Mimari projesi 2 etap olarak hazırlanan Narven'in ilk etabının ilk bölümü 2015 yılı Aralık ayında misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

Narven, Bolu turizm kapasitesini ikiye katlayacak

Adını Bolu'da yetişen ulu ağaçtan alan Narven coğrafi konumu, şifalı suları, sunduğu kusursuz tatil hizmeti, konforlu ev ve odaları ile yerli yabancı olmak üzere yılda yaklaşık 300 bin kişiyi ağırlamayı planlıyor. Proje kapsamında yer alan 1+1, 2+1, 3+1 daireler ve villalar misafirlerine ailece kusursuz tatil yaşatabilmek adına her ayrıntısı ince detayına kadar özenle planlandı. Modern ve geleneksel mimarinin birleştiği çizgideki evler benzerlerinden daha geniş ve ferah...

Şık mobilyalar ve beyaz eşyalar ile misafirlere sunulan daireler banyosundan akan termal su ile şifalı evlere dönüşüyor. Projeye değer katan bir diğer önemli özellik ise fiziksel engelli konuklar için hazırlanan "engelsiz daireler"... Engelsiz daireler tekerlekli sandalye kullanan misafirlerin kolaylıkla kullanacağı özel banyolar, geniş kapılar, alçak mutfak tezgahları ve uygun bir dekorasyonla tamamlanıyor.

Tatil yaparken bir yandan da Bolu'nun şifalı sularından yararlanabilmek için sosyal tesislerde kadın ve erkek ayrı olarak planlanan termal havuzlar, termal Türk hamamı, SPA ve Wellnes Merkezi'nde kneipp terapi havuzları, tuz odası, rasul terapi (çamur), vichy , herbal sauna, aroma terapili buhar odaları, relax room, macera duşları, cilt bakımı, masaj odaları, kar çeşmesi bulunuyor. Narven'de termal sularla şifa bulduktan sonra misafirler evlerine rahatça gidebilsin diye kapalı sokaklar yer alıyor. 

Evcil hayvan otelinden, sinemaya kadar her detay düşünülmüş...

Narven Kasaba Meydanında mini klinik, ana meydan, çarşı, merkez, rezidansları, Kasaba Camii, merkez termal&spa ve havuz üniteleri, çocuk eğlence parkı ve amfi tiyatro bulunuyor. Bolu'nun doğal mirası Yedigöller Narven'de temsili olarak yaşatılıyor ve proje içinde aynı adlarıyla 7 adet suni gölet oluşturuluyor. Çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edecekleri özel oyun alanlarının yanı sıra yine küçüklerin çok seveceği bir de hayvanat bahçesi düşünülmüş. Misafirlerin sıkılmadan vakit geçirebilmesi ve eğlenebilmesi için Narven Kasaba Meydanı'nda kafeler, sinema salonu, tiyatro, binicilik, paintball, hobi odaları, go-kart, bowling salonu ve daha birçok sosyal alan bulunuyor. Evcil hayvan besleyen misafirlerini de unutmayan Narven'de bir de Evcil Hayvan Oteli yer alıyor. 

NARVEN, hem Hisseli Gayrimenkul sisteminin hem de konaklama turizminin birlikte işletildiği bir konsepte sahip... Günübirlik misafirler için hizmete açılacak 230 odalı otelin yanı sıra kongre turizmine hizmet edecek kongre merkezi de Narven'in çok yönlü hizmetinin bir parçası... 

Bolu'nun doğal zenginliklerinin tam ortasında kurulan Narven ; Gölcük'e 10 km, Yedigöller'e 48 km, Kartalkaya Kayak Merkezi'ne 26 km, SünnetGölü'ne 86 km ve Akçakoca'ya 82 km mesafede. Ankara - İstanbul E-5 karayolu üzerinde, Ankara' ya 1,5 saat (190 km) ve İstanbul'a 2,5 saat (230 km) yakınlıkta olan Narven'in çevre illere yakınlığı da ayrı bir öneme sahip.. .

5 yıl sonunda 25 bin adet tapu satışı hedefleniyor... 

Yatırımcıları Erpiliç, Rehber Yeminli Mali Müşavirlik, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik A.Ş. ve Nalçacılar A.Ş. 'nin 250 milyon Dolar bütçeyle tamamlamayı hedeflediği dev sağlık kasabası Narven, şu ana kadar 37 milyon 500 bin TL yatırım gerçekleştirdi.

Toplantıda proje hakkında bilgi veren Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, “bugün Bolu'da Turizm İşletme Belgesi ile hizmet veren 22 tesis bulunuyor ve bu tesislerin toplam kapasitesi 3783…Biz Narven olarak bu kapasiteyi iki katına çıkararak 7200'e ulaştırmayı planlıyoruz. Narven tamamlandığında haftalık 1500 aile ağırlamayı hedefliyoruz. Bolu'da 2013 yılında 468 bin turist konaklarken Narven'de yıllık hedefimiz 2 milyon kişi... Ayrıca 800 kişiye istihdam sağlıyoruz.  Dolayısı ile yaklaşık 3.200 kişinin geçimine dolaylı katkıda bulunuyoruz. Ek olarak çevrede tarım ve hayvancılıkla geçinen halkın üretiminden faydalanarak onlara yeni bir geçim kaynağı da oluşturmuş olacağız. Yani hem gelen konuklara tamamen doğal ve çok özel lezzetler ile ağırlarken bölge halkının üretimini yerinde değerlendirerek ayrı bir ekonomik katma değer sağlamış olacağız. Bolu doğal güzellikleri, termal altyapısı ile olduğu kadar tarımsal üretimi ile de oldukça gelişmiş bir bölge. Bu açıdan bu değerleri de doğru kullanıyor olmanın keyfini yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. İklim avantajları nedeniyle özellikle romatizmal hastalıkların görüldüğü Kuzey Avrupa ve İskandinav ülkelerinde termal tesislere talebin oldukça yoğun olduğunu ifade eden Yıldız, “Türk halkının yanı sıra özellikle Avrupa ve Ortadoğu'dan da turist çekmeyi hedefliyoruz. Türkiye barındırdığı jeotermal su kaynakları ve iklimi ile bu ülkelerin dikkatini çekmelidir. Bolu diğer taraftan coğrafi yakınlık faktörü de göz önünde bulundurulduğunda Türkiye önemli bir termal destinasyon merkezi ” dedi.

Narven Termal Kasaba'nın ilk etabının birinci bölümü 2015 yılı Aralık ayında, ikinci bölümü ise 2016 yılında tamamlanmış olacak. 2016 yılı sonuna kadar 5500 tapu satışı hedefleyen Narven'in 2016 yılı sonu ciro hedefi ise 77 milyon TL... 2017 yılında 2. etap inşasına başlayacak Narven Termal Kasaba 2019'da tamamlanmış olacak... 5 yıl sonunda 25 bin adet satış ve 400 milyon gelir bekleyen Narven bölge ekonomisine de büyük ölçüde katkıda bulunacak. Yıllık ortalama 2 milyon kişiyi ağırlama hedefinde olan ve gerçek bir kasaba büyüklüğüne sahip olacak olan Narven, bölgede yaşayan 800 kişiyi istihdam edecek. Bolu ekonomisine 100 milyon TL'lik katkı sağlaması beklenen proje şehrin ekonomisini ve turizmini canlandırarak Bolu'yu cazibe merkezi haline getirecek.

Narven Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek "Türkiye jeotermal kaynaklar açısından dünya genelinde yedinci, Avrupa'da ise kaynak potansiyeli açısından birinci, kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sırada bulunmaktadır. Ancak ne yazık ki mevcut potansiyelden hem turizm açısından hem de halk sağlığı açısından yeterince yararlanılmamakta... Termal turizme hizmet veren nitelikli işletme sayısı oldukça az... Oysaki Türkiye turizmine yılın 12 ayı hizmet verebilecek tesisler turizm sektörüne önemli bir ivme kazandıracaktır. Narven'in bu konuda öncü olacağından hiç kuşkumuz yok... Projemiz sayesinde termal turizmin nitelikli ve beş yıldızlı hizmet anlayışına yönelik olumlu gelişmeler göstereceğine inanıyoruz. Tüm dünyada doğaya ve doğala dönüşün bu kadar popüler olduğu bir süreçte Türkiye'de böyle bir yatırımın gerçekleşmesi aslında sosyal bir sorumluluk. Biz tüm yatırımcılar olarak elimizi taşın altına koyuyoruz ve Türkiye turizmi için yeni bir alan oluşturuyoruz. Projemiz uluslar arası bir proje. Bu proje tamamlandığında termal turizmi ile ilgili farkındalığın artmasına büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Üstelik Türkiye deniz, güneş kum tatili için ne kadar alt yapıya sahipse aynı şekilde doğa ve termal tatili için de o kadar ciddi bir kaynağa ve potansiyele sahip. Bugüne kadar bu potansiyelin doğru değerlendirilmemesi de ciddi bir eksiklik. Biz bu anlamda yaptığımız projedeki hizmet alt yapımız ve büyüklüğümüz ile termal turizme büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Dünyada genel olarak bakıldığında sağlık odaklı seyahatler gittikçe artıyor. 2013 yılı verilerine bakıldığında sağlık odaklı seyahatler toplam seyahatlerin %40 ını oluşturuyor. Bu açıdan birçok otel sağlık odaklı deneyimler sunmaya çalışıyor. Daha fazla fitness, daha sağlıklı yeme içme ve uyku sunan otellerin sayısında ciddi bir artış var. Narven olarak biz tüm bu üst düzey sağlık ve konfor sunan hizmetleri doğanın tam ortasında en doğal haliyle sunuyoruz. " şeklinde konuştu. 

Narven tatili yatırıma dönüştürme fırsatı oluşturuyor...

Hisseli gayrimenkul sistemi ile satış gerçekleştiren Narven'den hisse satın alıp tatil yapan misafirler aynı zamanda tatillerini yatırıma dönüştürme fırsatı da yakalıyor.  Hisseli Gayrimenkul sisteminde mülkiyet yani tapu söz konusu...  Bir gayrimenkulün sağladığı bütün hak ve sorumlulukları diğer normal gayrimenkullerde olduğu gibi tapu maliki adına sağlıyor. Hisse satın alan kişi tapusunu yani hissesini satmadığı sürece ömür boyu kendisi; vefat etmesi durumunda da mirasçıları bu hakka sahip oluyor. Hisseli Gayrimenkul üyeliği, Hisseli Gayrimenkul tapusu sayesinde devlet güvencesi altındadır. Satılabilir ve kiralanabilir olduğundan aynı zamanda hisseli gayrimenkul karlı bir yatırım aracı...Proje kapsamı, büyüklüğü, gelecek dönem içinde termal turizmde yaşanacak ivme bu yatırımın karlılığını da artırıyor. Narven Termal Kasaba'da daire fiyatları metrekare büyüklüklerine göre  7 bin TL ile  25 bin TL arasında değişiyor...

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Narven Termal Kasaba’nın tapu töreni yapıldı
  • 12.09.2015 14:19

Narven Termal Kasaba’nın tapu töreni yapıldı

Türkiye ve Bolu turizmine yeni bir soluk getirecek olan Narven Termal Kasaba tap ...

Narven Termal Kasabası'nda hisseli gayrimenkul sistemi!
  • 28.01.2015 12:35

Narven Termal Kasabası'nda hisseli gayrimenkul sistemi!

Narven A.Ş, İstanbul Avrupa Bölge Müdürlüğü’nü 27 Ocak Salı günü Merter’de hizme ...

Narven Termal Tatil Kasabası'nın İstanbul ofisi açılıyor
  • 26.01.2015 14:47

Narven Termal Tatil Kasabası'nın İstanbul ofisi açılıyor

Bolu'da 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Narven Termal Tatil Kasabas ...

Bolu'ya sağlık kasabası geliyor
  • 28.09.2014 12:59

Bolu'ya sağlık kasabası geliyor

Nalçacılar AŞ, Bolu'ya 250 milyon dolarlık yatırımla bir sağlık kasabası kuracak ...

Bolu turizmini ikiye katlayacak dev proje!
  • 16.09.2014 13:12

Bolu turizmini ikiye katlayacak dev proje!

250 milyon Dolarlık bir yatırımla inşa edilen, Türkiye'nin ilk tatil kasabası, ...

Karadeniz'e Narven ile 250 milyon dolarlık yatırım geliyor
  • 16.09.2014 10:35

Karadeniz'e Narven ile 250 milyon dolarlık yatırım geliyor

250 milyon dolarlık dev bir yatırımla inşa edilen, Türkiye'nin ilk tatil kasabas ...