maritbet girişmaritbet
Bir villa nasıl olmalı? İşte yanıtı...

Bir villa nasıl olmalı? İşte yanıtı...

Yalçınlar Group, bir villanın 100 metrekareden büyük olması gerektiğini ve fiyatın 900 bin dolar seviyesinden başlaması gerektiğini açıkladı.

Batı standartlarında lüks villa projelerini hayata geçiren Yalçınlar Group, 1.250 potansiyel alıcı ile bire bir gerçekleştirdiği anket çalışması doğrultusunda lüks villadan beklentileri belirledi. Belirlenen kriterler doğrultusunda lüks bir villanın salonu 100 m2'den büyük olmalı, villanın mutfağı yaşam alanı olarak dizayn edilmeli ve 40 ile 60 m2 büyüklüğünde olmalı, minimum 4-5 yatak odasına sahip olmalı ve yatak odalarında banyo ve geniş gömme dolaplı olmalı. Lüks villanın satış fiyatı ise 900 bin ile 1 milyon 200 bin dolar aralığında değişmeli.

Yalçınlar Group, 1.250 potansiyel alıcıyla yaptığı görüşmeler sonucunde elde ettiği verilerle yaşam alanlarının net büyüklüklerinden bahçelerin genişliğine, mutfak büyüklerinden zemin kaplamalarına, ısıtma sisteminden fiyat talebine kadar lüks bir villadan beklenen her ayrıntıyı belirledi. "500 metrekarelik bir villa hangi özelliklere sahip olmalı?" anketinden çıkan sonuçlar, lüks segmentte nasıl bir villa hayal edildiğini ortaya koydu. 

Lüks beklentiler netleşti

Yalçınlar Group'un detaylı anket çalışmasına göre lüks bir villanın salonu 100 m2'den büyük olmalı ve salon salomanje tarzında projelendirilerek günlük yaşam alanına sahip olmalı. Salonun konumu ise bahçe ve yüzme havuzunun bulunduğu kotta yer almalı, aydınlık ve manzaralı olmalı. Ayrıca yüksek tavanlı olması talep edilen salonda şömine de bulunmalı. 

Mutfakta da yaşam alanı yer almalı, 45 ile 60 m2 aralığında büyüklüğe sahip olması gereken mutfak alanı bahçe katında yer almalı. Çok sayıda dolabı olan, kilerli, ada mutfaklı tasarlanması istenilen mutfaklar, ankastre beyaz eşyalarıyla teslim edilmeli. Yemek odası ise mutfaktan kolay servis yapılabilecek şekilde konumlanmalı, kalabalık misafirleri ağırlayabilmeli ve bahçe katında yer almalı.

4-5 yatak odası talep ediliyor

Lüks bir villada 4-5 yatak odası beklentiler arasında bulunuyor. Her odada banyo olması ve geniş gömme dolaplar olması da isteniyor. Bahçe katından yüksekte olması talep edilen yatak odalarının yanı sıra hizmetli odası da bulunmalı, ayrıca bahçe içinde iki kişilik müştemilat binası da yer almalı. Ayrıca çamaşır odası, ütü odası, bakıcı odası, depo alanı, sauna ve gerekirse asansör de talep ediliyor. Yatak odalarının salon katında olmaması istenirken, konum olarak ikinci kat tercih ediliyor.

Villanın girişi gösterişli olmalı

Villa girişinin araba ile villa önüne kadar ulaşılabilecek şekilde tasarlanması da beklentiler arasında yer alıyor. Villa kapısından gösterişli bir giriş istenirken, villa girişinin yüksek tavanlı galerili boşluğa açılması ve üst kat merdivenlerinin doğrudan salona ulaşması talep ediliyor. Zeminlerde ise doğal mermer ya da lamine parke tercih edilirken, banyo zeminlerinin sadece mermerle döşenmesi tercih ediliyor. Isıtma sistemi tercihinde yerden ısıtma öne çıkarken, klima ve şömine de talepler arasında bulunuyor.

1.500-2 bin metrekare bahçe talebi

Lüks segmentte villa alıcıları bahçenin 1.500-2.000 m2 büyüklüğünde olması talep ediyor. Bahçe girişinin 5-6 araç kapasiteli garaja sahip olması, ayrıca özel garajı ve müştemilatı olması, yüzme havuzu ve geniş bir terasa sahip olması ve 10 ton kapasiteli su deposunun bulunması da beklentiler arasında yer alıyor.

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, lüks adı altında satışa sunulan villaların aslında lüks segmentin taleplerinin çok gerisinde kaldığını dile getirerek, Türkiye'de lüks olarak talep edilen standartların neredeyse malikane konforuna yaklaştığına vurgu yapıyor.    

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hakan Yalçın Gölmahal Villaları'nı anlatıyor!
  • 09.07.2012 17:36

Hakan Yalçın Gölmahal Villaları'nı anlatıyor!

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı hakan Yalçın, Gölmahal Villaları'nın özel ...

Demet Akalın’dan Pelican Hill'e salvolar!
  • 12.03.2016 10:18

Demet Akalın’dan Pelican Hill'e salvolar!

Hadımköy'de oturmaya başladıktan sonra şantiye isyanı tweetleriyle gündeme gelen ...

Bir villa nasıl olmalı? İşte yanıtı...
  • 07.03.2016 10:55

Bir villa nasıl olmalı? İşte yanıtı...

Yalçınlar Group, bir villanın 100 metrekareden büyük olması gerektiğini ve fiyat ...

BatıMahal villaları kendini 15 yılda amorti ediyor
  • 29.02.2016 10:36

BatıMahal villaları kendini 15 yılda amorti ediyor

Yalçınlar Group tarafından Büyükçekmece Göl Vadisi'nde hayata geçirilen BatıMaha ...

Batı Mahal villalarında mutfak keyfi uzayacak!
  • 28.12.2015 15:47

Batı Mahal villalarında mutfak keyfi uzayacak!

Villa yaşamından farklı beklentileri olanlara cevap veren Batı Mahal villaları, ...

Batı Mahal villaları, suyu ve sesi geçirmiyor!
  • 14.10.2015 11:55

Batı Mahal villaları, suyu ve sesi geçirmiyor!

Batı Mahal villaları standartların ötesinde ısı, ses ve su izolasyonu ile sakinl ...