maritbet girişmaritbet
Beyaz İnşaat'tan Topkapı'ya yeni hediye; Beyaz Park

Beyaz İnşaat'tan Topkapı'ya yeni hediye; Beyaz Park

Arsa hariç 100 milyon lira yatırım değerine sahip olan Beyaz Park'ta lansman dönemine özel fiyatlar 395 bin liradan başlıyor.

Beyaz İnşaat'ın İstanbul Topkapı bölgesinde hayata geçirdiği Beyaz Park projesinde satışlar başladı. Ön talep döneminde yüzde 15 rezervasyon alınan proje arsa hariç 100 milyon lira yatırımla yükseliyor. Sanayi dönüşümü kapsamında öne çıkan Topkapı bölgesi, yatırımcıların gözdesi konumunda. Yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği bölge, önümüzdeki dönemde de sıkça gündeme gelecek. 

Yüksek prim beklentisi

Daire fiyatlarının 395 bin liradan başladığı Beyaz Park, şehrin merkezi noktasındaki konumuyla alıcılara büyük avantajlar sağlıyor. Metrekare birim fiyatlarının 5 bin lira ile 6 bin 500 lira arasında değiştiği projede rakamların teslim tarihi olan Aralık 2017'de 8 bin liranın üzerine çıkması bekleniyor.

Topkapı'nın son halkası

Akşam Gazetesi ile SKY Türk medya kuruluşlarının eski hizmet binası arsası üzerinde yükselecek olan projede ilk etap arsası Beyaz İnşaat'a ait. İkinci etapta Çukurova Grubu'yla kat karşılığı anlaşması imzalayan firma, yine proje sınırlarındaki Eczacıbaşı'na ait Atlı Zincir Fabrikası'nın alanını da satın aldı.

Bölgeye değer katacak ticari alanlar var

86 bin metrekarelik inşaat büyüklüğüne sahip olan dev projede arsa büyüklüğü 15 bin metrekare olarak belirlendi. Bölgenin butik konseptli projesi Beyaz Park'ta ticari alan büyüklüğü 4 bin metrekare olarak belirlendi.

Dev projede 1200 kişi yaşayacak

Tamamlandığında 1200 kişinin yaşayacağı Beyaz Park'ta Sabri Paşayiğit ve RSG İç Mimarlık'ın imzası bulunmakta. Topkapı bölgesini çok iyi bilen Beyaz İnşaat, bölgenin yeni halkası Beyaz Park'ın lansmanını Grand Hyatt Taksim'de düzenledi.

2009'da 1800 liraydı bugün 4 bin

Toplantı esnasında önemli açıklamalarda bulunan Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz “Topkapı'da yatırımlarımıza 2009 yılında başladık. O dönemde metrekare rakamları 1800 lira seviyelerindeydi. Son olarak rakamlar 4 bin lira civarında” diye konuştu.

Büyük inşaatlar sorun olacak

Projenin kentsel dönüşüm kapsamında inşa edildiğini ve bu nedenle yüzde 1 KDV avantajının bulunduğunu dile getiren Muammer Beyaz “Konut yatırımlarında 2.5 emsalin üzerine çıkılıyor. Fikirtepe'de dönüşüm kapsamında 4.17 emsal verildi. Esenyurt bölgesinde 4-5 emsaller var. Bu kadar büyük inşaatların önümüzdeki dönemlerde problem oluşturacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni projeler yolda

Toplamda 300 milyon lira ciro hedefiyle yola çıkan Beyaz İnşaat, önümüzdeki dönemde Florya'daki 11 bin metrekarelik arsasında proje üretecek. Zeytinburnu Merkezefendi lokasyonunda yeni bir otel yatırımı yapacak olan firma Büyükdere Caddesi'ndeki Levent Hastanesi'nin yerine önemli bir yatırım yapmayı hedefliyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caner Beyaz, Beyaz Park Topkapı'yı anlatıyor!
  • 17.02.2021 09:00

Caner Beyaz, Beyaz Park Topkapı'yı anlatıyor!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Caner Beyaz, emlaktasondakika.com'a verdiği öz ...

Beyaz Park Topkapı'nın tanıtım filmi yayında!
  • 18.11.2015 11:11

Beyaz Park Topkapı'nın tanıtım filmi yayında!

İnşaat sektörünün deneyimli firmaları arasında yer alan Beyaz İnşaat'ın hayata g ...

Beyaz Park Topkapı'nın basın lansmanı yapıldı
  • 14.11.2015 15:54

Beyaz Park Topkapı'nın basın lansmanı yapıldı

Topkapı'da Beyaz İnşaat tarafından inşa edilen Beyaz Park projesinin tanıtım top ...

Beyaz Park Topkapı, yüksek prim getirecek
  • 14.11.2015 11:49

Beyaz Park Topkapı, yüksek prim getirecek

Beyaz İnşaat'ın patronları Muammer Beyaz ve Nizamattin Beyaz, Emlaktasondakika.c ...

Konutta kaçırılmayacak fırsatlar Beyaz Park Topkapı'da!
  • 21.04.2021 16:37

Konutta kaçırılmayacak fırsatlar Beyaz Park Topkapı'da!

Beyaz İnşaat'ın Beyaz Park Topkapı projesinde yüzde 15 indirim, yüzde 0,99 vade ...

Topkapı’nın En Avantajlı Konut Projesi Hangisi?
  • 09.04.2021 16:26

Topkapı’nın En Avantajlı Konut Projesi Hangisi?

Beyaz İnşaat kalite ve güvencesiyle hayata geçirilen Beyaz Park Topkapı'da hemen ...