maritbet girişmaritbet
Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt konut projeleri

Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt konut projeleri

Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt… İstanbul’un Batı Yakası’nda üç semtin yıldızı parlıyor. Bölgede birbiri ardına on binlerce konutu kapsayan yeni projeler hayata geçiriliyor. Fiyat yelpazesinin genişliği hemen hemen her gelir grubuna ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

 

Kaynak: Bülent Yoldaş - Dilek Taş / Sabah Emlak

İstanbul'un batı ucundaki semtlerden Bahçeşehir, Esenyurt ve Beylikdüzü emlak piyasasında İstanbul'un en hareketli bölgeleri arasında yer alıyor. Konut üreticilerinin birbiri ardına yeni projelere start verdiği bu bölgelerde arz fazlalığı ve yaşanan yoğun rekabet, ev sahibi olma hayali kuranların lehine avantaja dönüşüyor. Bir yandan inşaat şirketleri kâr marjlarını minimum seviyede tutup, fiyatları aşağı çekerken, birbirinden cazip kampanyalarda tüketicinin ilgisini çekiyor. Bölgedeki bu gelişim bir yandan da Beylikdüzü ve Esenyurt'ta hızlı bir kentsel dönüşüm süreci yaşanıyor.
 


Bahçeşehir ve Ispartakule yeni projelerle öne çıkıyor

10 binin üzerinde konutun inşaatı devam ettiği Bahçeşehir ve yeni gelişen Ispartakule, ev sahibi olmak isteyenlerin yeni çekim merkezi haline geliyor.

Bahçeşehir ve Ispartakule bölgeleri, yoğun konut arzı ve yoğun rekabete rağmen konut üreticilerinin ilgi odağında yer alıyor. Bunda şüphe yokki, İstanbul merkezinde nitelikli, imarlı en önemlisi de ucuz arsa stoğunun bulunmayışı. Bugün satılabilir fiyatlı konutlar üretibilecek, merkeze göre daha ucuz maliyetli arsaların bulunduğu bölgelerden biri de İstanbul'un Batı aksında yer alan Bahçeşehir ve Ispartakule.

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki gelişen konut bölgelerinin başında gelen Bahçeşehir ve Ispartakule adeta başlı başına bir kent görünümünde. 1990'lı yılların başında Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak Emlak Bankası tarafından projelendirilen Bahçeşehir, bugün 25 binin üzerinde konut bulunuyor ve nüfusuda 35 binin üzerine çıkmış durumda. 2005 ve 2008 yılları arsında TOKİ ve Emlak GYO'nun hasılat paylaşımı projeleriyle adeta şantiye dönen Bahçeşehir'de halen yaklaşık 9 bin konutun inşaatına devam ediliyor. Devam eden bu projelerdeki konutların büyük bir kısmının 2010'un son çeyreği ile 2012'nin ilk çeyreği arasındaki zaman diliminde sahiplerine teslim edilecek.

TEM BAĞLANTI YOLU AVANTAJ
Bahçeşehir'de halen 10 binin üzerinde konut inşaatına devam ediliyor. Kimi inşaat firmalarının da yeni projeler hazırlığı içinde olduğu biliniyor.

Son zamanlarda İstanbul'un gözde çekim merkezlerinin başında yer alan Bahçeşehir ve çevresi, yeşil alan yoğunluğu, şehir merkezine göre temiz havası, şehir stresinden uzaklığı ile öne çıkıyor. Şehre uzaklığı ve bir zamanlar trafik çilesi Bahçeşehir için dezavantaj olarak öne çıkmış olsa da, Ispartakule'de yapılan TEM bağlantı yolu ve gişelerle birlikte Bahçeşehir'e ulaşım büyük ölçüde rahatlamış görünüyor.

Ciddi bir planlama sürecinden geçmiş olan Bahçeşehir, tamamlanmış altyapısıyla da dikkat çekiyor. Bahçeşehirliler yeni bağlandıkları Başakşehir Belediyesi'nin bu konuda şanslı olduğunu belirterek, belediyeye çok fazla alt yapı işi düşmeyeceğini belirtiyorlar.

Bölgede rekabet kızışıyor
Bahçeşehir ve çevresine olan ilginin artmasındaki etkenlerden birini de özellikle 3. Köprü çevreyolu güzergahının Ispartakule- Bahçeşehir-Esenyurt bölgesine çok yakın geçeceği söylentileri oluşturuyor. Hemen hemen tüm inşaat ve gayrimenkul geliştirme şirketinin farklı tiplerde ve kullanımlarda gayrimenkul projesinin bulunduğu Bahçeşehir ve çevresinde gelecekte ortaya bir arz fazlasının çıkması kaçınılmaz gibi görünüyor. Son dönemde kentsel dönüşüm projelerindeki artışa paralel olarak geliştirilen kent içi projelerin, Bahçeşehir gibi çevre bölgelerden kent merkezine tersine göçü tetikleyebileceği tespiti de yapılıyor.

İkinci el piyasası hareketli
Bahçeşehir'de faaliyet gösteren emlakçılar, uzun zamandan bu yana durgun olan ikinci el piyasasının hareketlindiğini dile getiriyor. [1]kinci el konut fiyatlarının yeni projelere kıyasla daha uygun fiyatla satıldığını dile getiren emlakçılar, banka kredi faizlerindeki düşüş eğiliminin de ikincil piyasanın hareketlenmesinde etkili olduğuna dikkat çekiyor.

En uygun kiralık Ispartakule'de
Kiralamalarda da bir hareketlilik göze çarpıyor. Bahçeşehir'de kira fiyatları 1+1 daire için 650 ile 750 TL, 2+1 daireler için 850 TL, bin 100 TL, 3+1 daire için bin ile 400 TL aralığında seyrediyor. Ispartakule'de ise 1+1 daireler için 500 ile 650 TL, 2+1 daireler 650 ile 700 TL, 3+1 daireler için 750 ile 800 TL, 4+1 daireler için ise 800 ile 950 TL aralığuında kira fiyatları isteniyor.

BAHÇEŞEHİR'DE ORTALAMA KİRA RAKAMLARI DAİRE TİPİ KİRA ARALIĞI
1+1 --> 650-700 TL
2+1 --> 850-1.100 TL
3+1 --> 1.000-1.400 TL

ISPARTAKULE'DE ORTALAMA KİRA RAKAMLARI DAİRE TİPİ KİRA ARALIĞI
1+1 --> 500-650 TL
2+1 --> 650-700 TL
3+1 --> 1.750-800 TL
4+1 --> 800-950 TL

Spradon'da 1000 lira öde, eve taşın
KUZU İnşaat Bahçeşehir'de toplam 5 projede farklı gelir gruplarına ve farklı daire taleplerine cevap veriyor. Spradon evleri, Spradaon Residence, Spradon Quartz, Spradon Kule ve Spradon Teras Evler projeleri geniş sosyal ve sportif olanaklarıyla dikkat çekiyor. Teslime hazır haldeki projeler için Kuzu Grup alışılmışın dışında bir satış kampanyası yürütüyor. Tüm Spradon projelerinde, bin TL kapora ödeniyor. Peşinat ise 1 yıl sonra başlayan 3 taksit halinde alınıyor. Ev bedelinin yüzde 30'u tutarındaki peşinatın 1/3'ü 2011 Kasımında, 1/3'ü 2012 Kasımındave kalan 1/3'ü de 2012 Kasımında faizsiz olarak alınıyor. taksitlerinde 3 ay ötelendiği ödeme sisteminde ödemeler Mart 2011'de başlıyor.


İhlas, Bizim Evler'i üçledi
İhlas İnşaat, Ispartakule'de Bizim Evler projesinin üçüncü etabı olan BizimEvler 3 projesinin satışına devam ediyor. Projede, 76 adet 1+1, 236 adet 2+1, 220 adet 3+1 ve144 adet 4+1 konut yer alıyor Bizim Evler-3 projesindeki dairelerin fiyatı 130 bin liradan başlıyor.

Eston, 5. etapta yeşile doyuracak
Bahçeşehir'de Eston Şehir projesinin 5. etabının inşaatına başlayan Eston Yapı, 7'si müstakil, 40'ı ise ikiz villa olmak üzere toplam 87 villa yapılacak. Vilların ortalama metrekare fiyatının 3 bin 250 TL olduğu projede 142 metrekare ikiz dubleks villaların yanı sıra, 203 metrekarelik 5+1 müstakil villalar yer alıyor.

Ispartakule 2'de fiyatlar 129 bin TL'den başlıyor
330 konutluk Ispartakule 2 projesinde fiyatlar 129 bin TL'den başlıyor. 25 bin 800 metrekare alan üzerinde kurulu Avrupa Konutları Ispartakule 2'nin yüzde 80'i yeşil alandan oluşuyor. Projede açık ve kapalı otoparklar ve 24 saat saat özel güvenlik hizmeti ile fitness merkezi, sauna, çocuk oyun alanları gibi sosyal yaşam projeleri yer alıyor.

 

Beylikdüzü Batı Yakası'nın başkenti olmaya aday

Hızlı gelişme potansiyeli ile çevresinde bir çekim merkezi oluşturan Beylikdüzü, planlı ve düzenli gelişimini sürdüyor. Bölge, ulaşımdaki eksikliklerini giderebilirse adeta bölgesel bir başkent olacak.

İstanbul'un genç ilçelerinden biri olan Beylikdüzü, yapılaşma açısından da genç bir merkez 1990'lı yılarda kooperatiflere tahsis edilen alanlarda yükselen blokların yerine şimdilerde özel sektörün peş peşe yaptığı projeler yükseliyor. Beylikdüzü planlama ve alt yapı çalışmaları tamamlanmış bir bölge olarak da dikkat çekiyor. Bu da Beylikdüzü'nün düzenli gelişmesine olanak sağlıyor.

Nitelikli ucuz konut projelerinden, villa projelerine kadar farklı çeşitlilikte projelerin hayata geçirildiği Beylikdüzü farklı gelir gruplarına alternatifler sunuyor.

10'DAN FAZLA AVM VAR
Beylikdüzü'nün Yakuplu bölgesi ise denize komşu olmasıyla hem şehir, hem sayfiye özelliği taşıyor. Beylikdüzü'nün dikkat çekeci özelliğinden biri de halıhazırda 10'un üzerinde irili ufaklı alışveriş merkezini sınırları içinde barındırıyor olması. Bölgede inşaatı devam eden alışverişmerkezleriyle birlikte bu sayının 20'nin üzerine çıkması bekleniyor. Beylikdüzü adeta etrafındaki 20 kilometre çapındaki alanın ortasında parlayan bir merkez. Beylikdüzü'nü merkez yapan bu özeliğini etrafındaki sanayi alanları, Atatürk Havalimanına yakınlığı, yapılması planlanan Silivri Havaalanı, Ambarlı Limanı da pekiştiriyor.

MARİNASI BİLE VAR
Beylikdüzü'nün en büyük dezavantajını ulaşım altyapısındaki eksiklik oluşturuyor. Bu eksikliğin mevcut, metrobüs, deniz ulaşımı ve raylı sistem çalışmalarıyla orta vadede çözüme kavuturulması öngörülüyor. Ulaşım sorununu çözmüş bir Beylikdüzü bugünkü gelişimi dikkate alındığında, daha da parlayacak gibi görünüyor.

İDO'nun planlarında Yakuplu'da bir Deniz Otobüsü iskelesinin yapılması öngörülüyor. Ayrıca aynı bölgede 500 yat kapasiteli marina inşaatı devam ediyor. Bir yıl sonrasında Avcılar'a kadar uzanan Metrobüs, Beylikdüzü'ne gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beylikdüzü Metro hattı ile ilgili etüd çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, E-5'in Haramidere ile TÜYAP arasında kalan kısmı yer altına alınarak bir karayolu Tüneli inşa edileceği ve bunun planlara alındığı da belirtiliyor.

Beylikdüzü Metrekare Satış Fiyatları
E+5 Çevresi: 900-1,500 TL
Yakuplu: 850-2000 TL
Yakuplu(Villa): 2.000-2.500 TL

Beylikdüzü Kira Değerleri
1+1 --> 500-600
2+1 --> 600-750
3+1 --> 700-1.000
4+1 --> 900-1.500

Innovia 3'te ev sahipleri ‘keyfe keder' ödeme yapacak
Yeşil İnşaat tarafından Beylikdüzü'nde hayata geçirilen Innovia porjesinin 3. etabı olan Innovia 3'de konut fiyatları 59 bin TL'den başlıyor. 14 bin konutluk Innovia projesinin 3 bin 350 projelik 3. etabında ‘keyfe keder' ödeme planı devreye girdi. Sıfır faiz imkanı ile ödeme imkanlarının sunulduğu projede teslim tarihleri ise Haziran 2012 olarak belirlendi.
INNOVİA 3
Daire sayısı: 3 bin 350
Daire seçenekleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1
Fiyatlar: 59 bin TL'den başlıyor
 


Fiyatlar 40 bin TL'den başlıyor
Her gün yeni bir konut projesi lansmanının yapıldığı Beylikdüzü'nde fiyatlar 39 bin 900 TL'den başlıyor. Bazı projelerde ev sahiplerine kira garantisi sunulurken bazılarında ise cazip ödeme avantajları dikkat çekiyor.

New Residence satışta İNŞAAT sektörüne üç yıl önce Şerifali'de yaptığı proje ile giren Mintek İnşaat Beylikdüzü'nde New Residence adı verilen 485 konutluk yeni projesine başladı. Projedeki stüdyo dairelerde fiyatlar 39 bin 900 TL'den başlıyor. 2+1 daireler ise 94 bin 400 TL'ye satılıyor.

NEW RESİDENCE
Daire sayısı: 485
Daire seçenekleri: 1+1, 2+1, 3+1
Fiyatlar: 39 bin 900 - 94 bin 400 TL
 


Avenue'da kira avantajı
Karden İnşaat tarafından Beylikdüzü'nde yapılan Avenue Residence'da 224 daire ve 27 dükkan bulunuyor. Projede fiyatlar 79 bin TL'den başlıyor. Sosyal olanakları ile dikkat çeken projede 1+1 , 2+1, 3+1 daire seçenekleri yer alıyor. Projede kira, aidat ve banka kredisi olanakları sunuluyor.

AVENUE RESİDENCE
Daire sayısı: 224 daire - 27 dükkan
Daire seçenekleri: 1+1, 2+1, 3+1
Fiyatlar: 79 bin TL'den başlıyor

 



Ayışığı Halting Place'de son 30 daire satışta
Demir İnşaat tarafından yapımına Ocak 2008 de başlanan Ayışığı Halting Place projesinde kalan son daireler 120 bin TL'den başlayan fiyatlara satılıyor. Beylikdüzü'nde hayata geçirilen 346 dairenin bulunduğu projede son 30 daire kaldı. Demir İnşaat'ın bir başka projesi olan Ayışığı Vadi Evleri ise 20 dönüm üzerinde 1+1'den 4+1'e kadar 6 blok 486 konuttan oluşuyor. Projenin 2012 aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor

AYIŞIĞI HALTİNG PLACE
Daire sayısı: 346
Daire seçenekleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1
Fiyatlar: 120 bin - 298 bin TL

Önay Garden 2012'de teslim
Beylikdüzü'nde inşa edilen Önay Garden Residence projesinde daire fiyatları 44 bin TL'den başlıyor. Projedeki 1+0 daireler 44 bin TL'ye, 1+1'ler 75 bin TL'ye, 2+1'ler ise 116 bin TL'ye satılıyor. Tamamı peşin ödemelerde yüzde 17 indirim uygulanan projede 24 aya kadar sıfır faiz uygulanıyor. 2012 yılında teslim edilecek proje 15 kattan oluşuyor Her katta 25 dairenin bulunduğu projede toplam 373 konut bulunuyor. Projedeki 1+0'lar 32-39 metrekare, 1+1'ler 50-77 metrekare, 2+1'ler ise 82-150 metrekare olarak tasarlandı.

ÖNAY GARDEN RESİDANCE
Daire sayısı: 373
Daire seçenekleri: 1+0, 1+1, 2+1
Fiyatlar: 44 bin - 116 bin TL

Papatya Residence'da daire fiyatları 50 bin TL'den başlıyor
Düzlem Yapı tarafından Beylikdüzü'nde yapılan Papatya Residence 2 projesi iki blokta 2 bin 590 konuttan oluşuyor. Papatya Residence'de 53 ile 74 metrekare arasındaki stüdyo daireler ile 70 ile 101 metrekare aralığındaki 1+1 daireler ve 141 metrekarelik 2+1 daireler bulunuyor. Projenin A blok rezidansı 2011, B Blok rezidansı ise 2012 yılında teslim edilecek. Papatya Residence'daki stüdyo tipi dairelerin fiyatları 50 bin TL'den, 1+1 daireler ise 70 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Projede inşaat şirketi tarafından 36 aya varan vadelendirme de yapılıyor.

PAPATYA RESİDENCE
Daire sayısı: 2 bin 590
Daire seçenekleri: 1+1, 2+1
Fiyatlar: 50 bin - 70 bin TL

 

 

Esenyurt değişimin sembolü oluyor

Esentyurt'ta devam eden projelerde 45 bin TL'den başlayan fiyatlara konut sahibi olunabiliyor.

Çok değil 5-10 yıl öncesine kadar kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Esenyurt, son yıllarda hayata geçirilen büyük çaplı konut projeleriyle yeni bir yüze kavuştu. E-5 ve E-6 yollarının kesişme noktasında yer alan Esenyurt, havaalanı, Ambarlı Limanı gibi merkezlere yakınlığıyla konut projelerinin yanı sıra alışveriş merkezi, ofis ve otel yatırımcılarının da öncelikli yatırım adreslerinden biri haline geldi.

Esenyurt'ta Akkoza, Ak&N Towers, Torium AVM, Otoport AVM, Agena Park, Han Plus gibi projelerin inşaatları devam ederken, yeni projelerin de hazırlıklııkları sürüyor. Bölgede projeler çeşitlendikçe, projelerin hedef kitlesi de çeşitleniyor. Bölgede inşa edilen projelerde 45 bin liradan başlayan fiyatlarla hemen hemen her gelir grubuna yönelik daire bulmak mümkün.

MEGA KÖY'DEN MEGA KENTE
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da ilçenin İstanbul'un önde gelen marka bölgelerinden biri haline geldiğini söylüyor. Kadıoğlu İstanbul'da hızla önem kazanan, kentin yükselen yıldızı Esenyurt ilçesinin “kentsel dönüşüm” yerine “kentsel değişim” geçirerek, ilçe olarak “megaköy” den “mega-kent”e dönüştüğünü dile getirerek, deprem bölgesi olarak öngörülen bölgede birçok kaliteli, güvenilir konut projelerinin yer aldığını belirtiyor.

Solarkent'te önce otur sonra öde
Solarkent'ten daire alanlar yüzde 25 peşinat ve ilk taksiti teslim tarihi Nisan 2011'den sonra ödemeye başlayacak. Sıfır faizle 100 ay vade fırsatı da sunan projede fiyatlar 124 bin TL'den başlıyor. Aydınlı Grubun inşaat sektörüne giriş projesi olan Solarkent 30'ar katlı 4 blokta toplam 866 daireden oluşuyor. Projede peşinat ve ilk taksiti, resmi teslim tarihi olan Nisan 2011'de Mayıs 2011'de ödeyecek ve “0” faizle 100 ay vade imkanından yararlanacak.

SOLARKENT
Daire sayısı: 866
Daire seçenekleri: 1+1, 2+1, 3+1
Fiyatlar: 124 bin TL'den başlıyor

Star Towers'la kadınlara özel havuz
Tekstil sektöründe Redstar markası ile faaliyet gösteren Nedim Özbek'in yeni kurduğu RDS İnşaat ile Reform İnşaat ortaklığının ilk projesi olan Star Towers projesi 582 konuttan oluşuyor. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde daireler yer alacak. Dairelerin metrekare satış fiyatlarının bin 300 ile bin 600 TL arasında olduğu projede dairelerin fiyatları 134 bin TL ile 346 bin TL arasında değişiyor.

STAR TOWERS
Daire sayısı: 582
Daire seçenekleri: 2+1, 3+1, 4+1
Fiyatlar: 134 bin TL - 346 bin TL

Projelerle birlikte profil de değişiyor
Tekstil fabrikaları ve eski konut stoğu ile dikkat çeken Esenyurt'ta yeni projelerle birlikte bölgedeki yaşam profili de değişiyor. Ev ofislerden 5+2 dairelere kadar ev sahiplerine geniş seçeneklerin sunulduğu bölgede alışveriş ve iş merkezleri ise bölgenin sosyalliğini artıracak projeler arasında yer alıyor.

Ak&N Merkez'de metrekaresi 1000 TL
Özyurtlar İnşaat, tekstilci Nuri Akın'ın Esenyurt'ta sahip olduğu fabrika arazisinde Ak&N Merkez adıyla yeni bir konut projesine başlıyor. 1554 konut ve 200'e yakın ofise yer alacağı projedeki evler 2012'de teslim edilecek. Projedeki iş yerleri ise 12 ayda tamamlanacak. Çarşı ile konutları bütünleştiren bir konseptle hayata geçirilen projede dairelerin metrekare fiyatları 900 ile 1000 TL civarında olacak. Projenin satışlarına ise 8 Kasım'dan itibaren başlanacak.

AK&N MERKEZ
Daire sayısı: 1554
Daire seçenekleri: 1+1, 2+1, 3+1
Fiyatlar: Metrekare fiyatı 1000 TL

Han Plus'ta 94 bin TL'ye ev ofis satılıyor
Ukra Group tarafından Esenyurt'ta yapılan Han Plus projesi 16 katta 4 çarşı, 8 ofis ve 4 ev ofisten oluşuyor. Mimar Tatsuya Yamamoto'nun tasarladığı projenin inşaatına Ağustos 2008'de başlandı.2011 yılında teslim edilecek projedeki fiyatlar 94 bin TL'den başlıyor 265 bin TL'ye kadar çıkıyor. Hanplus Evleri'nde peşinatlar 23 bin 500 TL'den, aylık taksitler ise 925 TL'den başlıyor.

HAN PLUS
Daire sayısı: 800
Daire seçenekleri: Home office
Fiyatlar: 94 bin - 265 TL

Akkoza'da fiyatlar 130 bin TL'den başlıyor
Garanti Koza - Akiş ortaklığı ile Esenyurt'ta hayata geçirilen Akkoza Projesi'nin son etabı Koza Şehir projesinde 1+1'ler 130 bin TL ile 313 bin TL, 2+1'ler 240 bin TL ile 415 bin TL, 3+1'ler 360 bin TL ile 550 bin TL, 4+1'ler 480 bin TL ile 660 bin TL ve 5+2'ler 950 bin TL ile 1 milyon 350 bin TL arasında satılıyor. Metrekaresi 2 bin TL olan proje Mart 2012 yılında tamamlanacak.

AKKOZA-KOZAŞEHİR
Daire sayısı: 800
Daire seçenekleri: 1+1 ile 5+1 arası
Fiyatlar: 130 bin - 1 milyon 350 TL

TEM bağlantı noktalarına yakın
Tokal Grup'un Esenyurt'taki yeni projesi Agena Park E-5 ve TEM otoyoluna yakınlığıyla Esenyurt'un en değerli projeleri arasında yer alıyor. Esenyurt TEM bağlantı yolu ile Agena Park'ta dairelerin yanı sıra siteye ait mağazalar da yer alacak. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri ve uygun ödeme seçenekleriyle satışa sunuluyor. Projede açık ve kapalı otoparklar ile 24 saat güvenlik sistemi bulunuyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz