maritbet girişmaritbet
Aynı evin içinde stüdyo dairede yaşama hissi!

Aynı evin içinde stüdyo dairede yaşama hissi!

Farklı bir şehirde üniversite eğitimi alıp, mezun olduktan sonra ailesinin yanında yaşamaya başlayan gençler ayrı bir evde yaşama hayali kurar.

Başkent Ankara'nın gözde yerleşim yerlerinden Çayyolu'nun Beytepe ile bütünleştiği yerde hayata geçirilen Allora Beytepe konutları ise “evin içinde ev” kurgusuyla gençlere tek başına yaşama özgürlüğü sunarak, ailelerinden de kopmamalarını sağlıyor.

Özgürlüğüne düşkün gençlerin “kendine ait ev” hayalinin aileleri ürküttüğünü ifade eden MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, “Anne babalar ve çocukları arasındaki kuşak çatışması, özellikle ergenlik ve yeni gençlik döneminde çok yaşanır. Ailesinden uzakta, farklı şehirlerde öğrenim gören ve özgürlüğü tadan gençler ailelerinin yanına döndüğünde ise anlaşmazlıklar daha çok kendini gösterir. Bu sıkıntılı süreçte ayrı eve çıkmayı hayal eden gençler, maddi olarak bu sorumluluğun altına girmeye çekinirken aileler de çocuklarının farklı bir yerde yaşamasına pek de sıcak bakmaz. Çocuğunun yanında daha güvende olacağını bilen aileler, ayrı evde yaşama fikrine şiddetle karşı çıkar. Bu da araların bozulmasına neden olur” dedi.

ANKARA'DA HAYATA GEÇİRİLEN 2 BLOKLU ALLORA BEYTEPE

GENÇLER KENDİLERİNİ DAHA RAHAT HİSSEDECEK 

Gözüm, yaşanan olumsuzluklar sonucu kendini ailesinden soyutlamaya başlayan gençlerin dört duvardan ibaret odasında yaşamaya çalıştığını anımsatarak, şunları söyledi:
“Kendini odasına kapatan gençler bir süre sonra psikolojik olarak da sıkıntı yaşıyor. Çünkü o dört duvarın içinde kendine ait bir yaşam alanı bulamaz. Biz Türk aile yapısından ilham alarak hayata geçirdiğimiz Allora Beytepe projemizde, aileyi bir arada tutarak tüm bireylerin kendine ait yaşam alanları olmasına özen gösterdik. Tüm kurgumuzda ailenin her üyesinin kendiyle bütünleştireceği, özgür olabileceği alanlar belirledik. Bu noktada da geniş ve ferah genç odalarımızda banyoya yer verdik. Aynı zamanda büyük bir balkon da odada mevcut. Gençler burayı hobi ya da spor odası olarak da kullanabilir. Gençlerimiz aynı evin içinde stüdyo dairede yaşama hissine ulaşarak, kendilerini çok daha rahat hissedecekler.”

Bu kurgunun yalnızca gençler için değil, konut sahiplerinin yalnız kalmış anne babaları için de kendilerini rahat hissedebilecekleri bir detay olduğunu ifade eden Gözüm, bu sayede ‘aile' kavramının hep bir arada tutulmasını sağladıklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aynı evin içinde stüdyo dairede yaşama hissi!
  • 27.11.2015 14:29

Aynı evin içinde stüdyo dairede yaşama hissi!

Farklı bir şehirde üniversite eğitimi alıp, mezun olduktan sonra ailesinin yanın ...

Balgat’ta ‘yenilenme’ hamlesi
  • 05.11.2015 09:07

Balgat’ta ‘yenilenme’ hamlesi

MFZ Grup, Balgat’taki Plenty Business projesiyle bölgenin çehresini değiştirecek ...

Konut alanlar iki kez kârlı çıkacak
  • 25.08.2015 11:46

Konut alanlar iki kez kârlı çıkacak

Son dönemde Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kıran dolar ve euro yatırı ...

Allora Beytepe'de günün her saati güneş evinizde...
  • 14.07.2015 12:47

Allora Beytepe'de günün her saati güneş evinizde...

Ankara'da konutların modern kurgusunu gelenekselle birleştiren Allora Beytepe gü ...

Konut, getiride doları solladı
  • 11.03.2015 10:38

Konut, getiride doları solladı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre konut yatırımı yapanların son 5 yılda yüzde 75 ...

Kadınların gönlünü fetheden proje!
  • 04.03.2015 11:36

Kadınların gönlünü fetheden proje!

Konut alım sürecinde büyük etkisi olan, hatta son kararı veren kadınların, araşt ...