maritbet girişmaritbet
Avrasyaİnt'ten 2016 için iki yatırım müjdesi

Avrasyaİnt'ten 2016 için iki yatırım müjdesi

Çekmeköy DREAMLIFE Konutları’nın inşaat çalışmalarını başlatan Avrasyaİnt, inşaat sektörünü değerlendirerek 2016 hedeflerini açıkladı.

Yeni yılla birlikte Çekmeköy DREAMLIFE Konutları'nın inşaat çalışmalarını başlatan Avrasyaİnt, yeni projelerin müjdesini verdi.

Avrasyaİnt Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sesli, sektör olarak 2015 yılını iki genel seçim, dövizdeki ani hareketlilik ve istikrar problemleriyle geride bıraktığını söyleyerek,  kendileri gibi pek çok inşaat firmasının bu süreçte yeni yatırımlara başlamaktan kaçındığını, devam eden yatırımlarını tamamlamada ise aceleci davranmadığını vurguladı. Benzer duraksamanın yatırımcı kitlesinde de yaşandığı belirten Sesli, “2015'in ikinci ve üçüncü çeyreğinde, sektör, konut stoklarını eritmede zorlandı” dedi.

"Yatırımlarının 2016'ya sarkması, bu yılı oldukça hareketlendirecek”

2015'te ertelenen gayrimenkul yatırımlarının, 2016 yılına sarkmasını beklediklerini söyleyen Ali Sesli,  “Dolayısıyla bu yılın inşaat sektörümüz için hareketli geçeceğine inanıyoruz. Çünkü, insanların hemen her koşulda vazgeçmeyeceği taleplerden olan konut, daima yüksek prim için en cazip ve güvenli yatırım aracı olma durumunu sürdürüyor” dedi. 2016 yılında konut talebinin daha da artacağını ifade eden Sesli, yatırım veya oturum amaçlı konut talebinin, ekonomideki istikrar ve artan gelir seviyesiyle paralel olarak yükseldiğinin altını çizdi. “Ülkemizde büyük ölçüde karşılanmayı bekleyen bir talep olduğunu görüyoruz. Türkiye, 2016 yılında da konut sektöründe büyümeye devam edecek. Ertelenen talebin yerine gelmeye başlayacağını hızlı bir şekilde hissedeceğiz.” diyen Sesli, sektörün yüksek konut kredi faiz oranlarına alternatif ödeme metotları ortaya koymasının kaçınılmaz olacağını belirtti. 

“DREAMLIFE 2 yolda"

2016 yılında beklenen hareketliliği sektör oyuncularının çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Sesli, “Bu çerçevede AvrasyaInt olarak bu yıl birçok yeni projeye başlamayı planlıyoruz. Çekmeköy'de inşaatına başladığımız 89 dairelik DREAMLIFE Konutları projemize ek olarak, yine aynı bölgede “DREAMLIFE 2” adıyla 60 dairelik konut ve 54 adet nitelikli villa projesine hazırlanıyoruz. Ayrıca, Sakarya'da karma proje geliştirmek üzere 150 bin metrekare arsa yatırımı yaptık. Burasının fizibilite ve teknik çalışmaları henüz devam ediyor.” dedi.

Farklılık sağlayabilenler yola büyüyerek devam edecek!

İç pazar açısından bakıldığında en güvenli limanın halen gayrimenkul olarak gözüktüğünü söyleyen Sesli, gayrimenkul piyasasında farklılık sunan firmaların her daim yollarına büyüyerek devam edebildiklerini vurgulayarak, bu anlamda kendini geliştiren firmaların 2016 yılında artacağını görmeyi beklediklerini belirtti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasyaİnt'ten 2016 için iki yatırım müjdesi
  • 27.01.2016 11:12

Avrasyaİnt'ten 2016 için iki yatırım müjdesi

Çekmeköy DREAMLIFE Konutları’nın inşaat çalışmalarını başlatan Avrasyaİnt, inşaa ...