maritbet girişmaritbet
Ataköy Marina Park değerleniyor!

Ataköy Marina Park değerleniyor!

Ulvi Süvarioğlu: Yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yaparak Marina Park’ı bugünkü haline getirdik. Amacımız her türlü konfora ve güvene sahip, İstanbul’a yakışan bir yer yapmaktı

Yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yaparak Marina Park'ı bugünkü haline getirdik. Amacımız her türlü konfora ve güvene sahip, İstanbul'a yakışan bir yer yapmaktı” diyor

Şehrin Avrupa Yakası'ndaki gelişimden dolayı mı Ataköy'e yatırım yapmayı tercih ettiniz?

Ataköy, hem sosyal hayat hem de ekonomik açıdan önemli. Denize ve Atatürk Havalimanı'na yakın oluşuyla çok avantajlı bir bölgede. Türkiye'nin modern anlamdaki ilk alışveriş merkezi Galleria'yla başlayan yatırımlarımız, Sheraton Ataköy ve yap-işlet-devret projesinin ilk örneklerinden Ataköy Marina'yla devam etti. İlklerle başlayan bu süreci aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz. Zaten imar planlarını ve hukuki haklarını, bakanlıktan turizm ve ekonomi amaçlı tesisler yapmak kaydıyla elde ettik.

Ataköy Marina Park'ın farkı nedir?

Benzeri bir yer yok. Denize sıfır konumu, helikopter pisti, şehir merkezine yakınlığı, yeme-içme alanlarıyla çok iyi kombine edilmiş bir yaşam merkezi. Mağazalar sokağıyla alışveriş alışkanlıklarına yeni bir bakış kazandırıyor. Ev-ofis tarzında 20 seçkin rezidans da yaptık. Günde 10-15 bin kişinin girip çıkabileceği bir yer burası. Siyasilerin dediği gibi, “Halkı denizle buluşturduk”, bundan da gurur duyuyoruz.

Proje için ne kadar harcandı?

Yaklaşık 25 milyon dolar... Amacımız her türlü konfora ve güvene sahip, İstanbul'a yakışan bir yer yapmaktı.

Burası eski bir eğlence mekanıydı, değil mi?

Evet, Regata... Bu güzel bölgedeki  ilk eğlence merkezlerinden biriydi.  1990'lı yıllarda buraya gelebilmek ayrıcalıktı. Ama eski yaşantısından  dolayı etrafı tellerle örülmüş, diğer tesislerle ilişkisi koparılmış bir alandı. Büyük bütçe harcadık ve burayı insanların huzur ve güven içerisinde gelebildiği, kimin 10 TL kiminin 1000 TL harcadığı, her  türlü yeme-içme seçeneğinin bulunduğu bir yer haline getirdik. Mayıs sonunda bütün kafe ve restoranlar hazır olacak. Sabah 7-8 gibi açılıp, gece yarısına kadar hizmet vereceğiz.

Marina Park'a özel etkinlikler yapmayı düşünüyor musunuz?

İşin içerisine ufaktan ufaktan eğlenceyi de katacağız. Oturma düzeninde 5-6 bin kişi, ayakta 10-12 bin kişiyi kaldırabilecek bir arsaya sahibiz. ‘Marina Geceleri' adı altında yaz konserleri yapmayı planlıyoruz. En iyi gruplar,  en iyi şarkıcılar burada sahne alacak. Gelecek haftadan itibaren Küba müzikleri, Latin müziklerinin çalacağı ufak çaplı eğlenceler düzenleyeceğiz. Saydığım şeylerin zamanını ve yerlerini itinalı seçip, konsepti bozmamaya dikkat ediyoruz. Bahar ve yaz aylarında buranın güzelliği zirve yapacak.

AVM'lerin geleceğiyle ilgili pek çok tartışma var...

Bence gelecekte AVM'ler kategorize olacak. Bazıları başka fonksiyonlara bölünecek, outlet'ler ayrılacak... Bir ayrışma yaşanacak. Metrekare başına kira gelirleri düşecek ama total olarak kiralanabilir alanlar artacak. Çünkü yatırımın geri dönmesini hızlandırmak için alanı büyütmeniz lazım. Çok özel AVM'ler ayakta kalacak. Ben özellikle İstanbul'daki AVM'lerde çok sıkıntı olacağına inanıyorum.

“Bu bölgeden ciddi gelir elde edeceğiz” 

 

Büyüme hedefiniz nedir?

Dati Yatırım Holding olarak önce  otel yatırımımızı tamamladık, sonra Marina Park yatırımını yaptık. Galleria'da da bir yenilenmeye gidildi. Son beş yılda yaklaşık 100-120 milyon dolarlık yatırım yaptık. Şimdi mega yat limanı yatırımının üzerine biraz daha gidebiliriz. Kendi bünyemizde olan 10 buçuk dönümlük arsamız var. Bu arsayı turizm amaçlı rezidans yapmak için kullanabiliriz. Denize bu kadar yakın olup, bu kadar çok yatırımı bir arada tasarlayabileceğiniz çok nadir bir yer Ataköy. Tüm bu projeler tamamlandığında buranın yatırımcıları ciddi anlamda turizme katkı sağlayıp,  gelir elde edecek. Bölgenin çok değerleneceğine inanıyorum.

Marina Park'taki adresler

Alfabeta,  Smile, Kahve Dünyası, Robert's Coffee, Karina, Mado, Değirmen, Mudo Marina, Big Mamma's, Sansendo, Dodici, Elio, Formenti, Hardal, Cafe 7&Brasserie, Burger&Noodle Kitchen, Puppa,  Kazancılar ve Komşu Fırın.

Senem Aydın-Milliyet

Fotoğraf-Bünyamin Aygün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dati Yatırım’dan Marina Park Ataköy!
  • 14.03.2012 17:26

Dati Yatırım’dan Marina Park Ataköy!

Marina Park ve Marina Park Residence; İstanbul’un merkezinde, deniz ve şehir yaş ...

Ataköy Marina Park Residence 99 satışa çıkıyor
  • 18.05.2017 17:11

Ataköy Marina Park Residence 99 satışa çıkıyor

DATİ Yatırım Holding A.Ş. tarafından inşa edilen İstanbul Turizm Merkezi'nin (İT ...

İstanbul Turizm Merkezi ilk kez Katar'da tanıtıldı
  • 20.04.2017 10:42

İstanbul Turizm Merkezi ilk kez Katar'da tanıtıldı

İstanbul'un turizme açılan yeni kapısı Expo Turkey by Qatar'da ilk kez görücüye ...

Yeni Ataköy böyle olacak!
  • 30.12.2015 14:43

Yeni Ataköy böyle olacak!

Dati Holding, Ataköy'ü yeniliyor. 1.4 milyar liraya mal olacak olan projede apar ...

Galleria yıkılacak, dev yatlar gelecek
  • 16.08.2015 09:59

Galleria yıkılacak, dev yatlar gelecek

Ataköy'deki İstanbul Turizm Merkezi projesinin detayları belli oldu. Türkiye’ni ...

Ataköy Turizm Kompleksi 1.2 milyar dolara satılık!
  • 30.08.2012 14:49

Ataköy Turizm Kompleksi 1.2 milyar dolara satılık!

Ataköy Turizm Kompleksi 1.2 milyar dolardan satışa çıktı. Kompleks, TOKİ’ye ait ...