maritbet girişmaritbet
Aşçıoğlu, Selenium markasını Bakırköy’e taşıdı

Aşçıoğlu, Selenium markasını Bakırköy’e taşıdı

“Selenium” markasının yedincisi için Ataköy’ü seçen Aşçıoğlu İnşaat, 130 milyon dolarlık yatırımının yarısını yeni sahipleri ile buluşturdu

İstanbul'un marka değeri yüksek bölgelerinde 42 yıldan beri elit, seçkin ve konforlu projeler gerçekleştiren Aşçıoğlu İnşaat, kendine yeni üs olarak Bakırköy'ü seçti. Ataköy 9-10. kısımda E-5 yoluna cepheli Selenium Ataköy projesinde kendi hissesine düşen konutların yarısını satan firma, yılsonuna kadar elindeki tüm konutları satmayı hedefliyor. Arsa sahibinin kendine düşen 160 konutu ne yapacağı kesinlik kazanmazken sekiz bin metrekarelik ticari alan ise kiraya verilecek. Aşçıoğlu İnşaat, projenin bitimine kadar en az yüzde 45-50 prim elde edileceğini öngörüyor. Projede hayat 2016'nın üçüncü çeyreğinde başlayacak.

Rezidans duayeni Bakırköy'ü sevecek

“Rezidans Duayeni” olarak tanınmanın kendilerine ağır bir sorumluluk yüklediğini belirterek sözlerine başlayan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, bu zaman kadar hep bu bilinçle hareket ettiğini söyledi. Elit, seçkin, konforu bilen ve yaşamak isteyenlere hitap ettiklerini vurgulayan Aşçıoğlu, inşaatlarda 800 ürünün bir arada ve uyum içinde kullanılmasının tecrübe ve vizyon gerektirdiğini belirtti. 

Toplantıya oğulları İrfan ve Cenk Aşçıoğlu ile birlikte katılan Aşçıoğlu, Bakırköy'e rezidans kültürü getirdiklerine dikkat çekerek, “İstanbul'da Şişli, Kadıköy ve Beşiktaş'ta Selenium markasını gerçekleştiren projelere imza attık. Bakırköy ise bakir bir bölge. Burada sıra dışı ve değer katan projeler gerçekleştireceğiz. Çünkü Havalimanı'na komşu. İstanbul'a ilk kez gelen birisinin edineceği ilk izlenim açısından güzel ve dev binaların girişte bulunması çok önemli. İyi bir ilk izlenim için asla ikinci bir fırsat bulunmaz. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Yükselen Türkiye için bu önemli. Onun için Bakırköy'de farklı projelerde gerçekleştireceğiz. Başka bir arsa için imza aşamasına geldik. Ondan sonra da yine birkaç arsa için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Önce ruhsat, sonra satış

Ruhsat alarak satışlara başladıklarına dikkat çeken Aşçıoğlu, “Ön sözleşme ile kendi hissemize düşen 160 konutun yarısı için satış sözleşmesi imzaladık.  Yurtdışından talep oldu. Amerika'dan bir tanıdığımız 8 ev, bir diğeri 16 ev aldı. Ama evlerin yüzde 90'ını yerli tüketicilere satıyoruz” dedi.

İnşaatta lüks konutların arz fazlasına gittiği fikrine katılmayan Aşçıoğlu, herkesin iyi evlerde yaşamaya hakkının olduğunu söyledi. Aşçıoğlu, sağlıklı toplumların oluşması ve işlerin iyi yapılmasının iyi evlerde yaşamaktan geçtiğine dikkat çekti. 

Selenium Ataköy nasıl bir proje?

Bakırköy'deki Selenium Ataköy 19 bin metrekare arsa üzerinde gerçekleştiriliyor. Terk edilen alanlardan sonra 12 bin metrekare arsanın kaldığı projede 3 blok yükselecek. Alttaki kütle girişinde 8 bin metrekare ticari alan yer alırken, girişte birde 4 metre tavan yüksekliğinde ve 2 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip bir lobi yer alıyor. Arsa sahibi ile yüzde 50 kat karşılığı geliştirilen projede 320 konut yer alıyor. 74 bin metrekare inşaat alanını bulunduğu projede 1+1, 2+1, 3+1 ve loft daireler bulunuyor. Loft daireler 12. ve 13. katta yer alıyor. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Selenium Park’tan özel bahçe tahsisli daireler!
  • 15.09.2022 14:28

Selenium Park’tan özel bahçe tahsisli daireler!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır kaliteli ve konforlu yaşam alanları inşa eden, ...

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı 2022 sonunda açılacak
  • 13.04.2021 10:01

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı 2022 sonunda açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, toplam fiziki ilerlemenin yüzde ...

Aşçıoğlu, Selenium Ataköy'de sona geldi
  • 28.07.2016 09:32

Aşçıoğlu, Selenium Ataköy'de sona geldi

Aşçıoğlu tarafından hayata geçirilen Selenium Ataköy projesinde sona gelindi. Ar ...

Ataköy'ün çehresi bu projelerle değişecek!
  • 05.02.2015 16:53

Ataköy'ün çehresi bu projelerle değişecek!

Bakırköy'e bağlı Ataköy bölgesi, son dönemde yeni konut projelerine ev sahipliği ...