maritbet girişmaritbet
And Gayrimenkul'den Ankara'ya 150 milyon TL'lik proje!

And Gayrimenkul'den Ankara'ya 150 milyon TL'lik proje!

AND Gayrimenkul ilk ofis projesi AND Kozyatağı'nda 8 ödül alırken, ilk konut projesi And Pastel'de de ödül alma sürecine devam etti.

Europen Property Awards'tan başvurduğu 5 kategoriden ödülle dönen And Pastel, yarışmanın dünya klasmanı olan International Property Awards'ta ise Konut Peyzaj Mimarisi dalında Avrupa'nın en iyisi olmayı başardı.

Avrupa'dan ödülle dönmelerinde Türk mahalle kültürünü yeni nesil bir yaklaşımla ele almalarının etkili olduğunu belirten AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, "Projeyi yaparken sadece kendi gözümüz gibi tek taraflı bakış yerine burada yaşayacakların taleplerini değerlendirdik. İnsanların birlikte yaşamayı, sıcak komşulukları, çocukların özgürce oynadığı alanları, birlikte oturacakları sofraları istediklerini gördük. Bu nedenle AND tarlalarında doğal ürünler yetiştiriyoruz. Peyzaj alanlarında odalar planlayarak Anadolu'daki sıcaklığı projeye yansıtmaya çalıştık" diye konuştu.

ali baki usta

Yap-sat yerine iyi yaşamı kurgulamak üzerine yapılan 1200 konutluk AND Pastel projelerinin 2016 gibi zor bir yılda satışta çıkmasına karşın 11 ayda 500 adetlik satış rakamına ulaştığını söyleyen Usta, rahat zamanlarda konulan bu hedefi yakalamak için çifte anahtar kampanyası gibi ev alana araba kiralama hizmeti gibi hizmetler sunduklarını aktardı. 

Zor zamanlarda güven veren satıyor 

Kurdaki oynaklık, güvendeki zedelenmeye rağmen gayrimenkulün güvenli liman olma özelliğini sürdürdüğünü kaydeden Usta, "Satış ofisimize belki daha az insan geliyor, ancak gelenlerin önceki dönemlere göre satın alma oranı daha yüksek" değerlendirmesini yaptı. Böylesi dönemlerde alıcıların lokasyon ve projeden çok güvene bakarak alım yaptığını ifade eden Ali Baki Usta, "Akademetre Araştırma ve Stratejik Planlama tarafından 15 Ağustos - 2 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılan araştırmada AND'ye duyulan güven yüzde 96 çıktı" dedi. Firma olarak 2017'de yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Usta şu bilgiyi verdi: "Ankara'da 2014 yılında satın aldığımız arsamızda 150 milyon liralık home ofis projesine başlayacağız. Ayrıca Kartal'da bir proje daha yapacağız. Böylece 300 milyon liralık yeni bir yatırım yapmış olacağız."

Sektörün başarısı kurumsallaşmaktan geçiyor

Demograjik gelişmeler nedeniyle Türkiye'de her yıl ortalama 650 bin konut ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra özellikle İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde 7 milyon konutun dönüşeceği öngörülüyor. Bu konulara dikkat çeken ve 2017 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunanan Ali Baki Usta ''Türk ekonomisinde önemli bir paya sahip olan gayrimenkul sektörü konjonktürün olumsuzluklarına rağmen büyümesini devam ettiriyor. Öngörüler 2017 yılında da bu büyümenin devam edeceğini işaret ediyor. Diğer taraftan kentsel dönüşüm sektörün önemli bir gerçeği çünkü büyük bir değişimi beraberinde getiriyor. Böyle büyük bir değişim de bir vizyona ihtiyaç duyuyor. Burada sorumluluk biz gayrimenkul geliştiricilerine düşüyor. Önce şirketlerin sonra sektörün kurumsallaşması gerekiyor. Sektörde artık belli standartların oluşturulması, markalı konutların artması ve sadece deneyime değil araştırmalara dayanan sağlıklı verilerin üretilmesi gerekiyor. Başarı buradan geçiyor.''

AND Gayrimenkul olarak 2017'ye yeni umutlarla adım attıklarını belirten Ali Baki Usta sözlerini şöyle noktaladı: “Her şeye rağmen yeni yıl yeni umutlar ve hedeflerle birlikte geliyor. Bu beklentilerin gerçekleşmesi için tüm paydaşlarla birlikte sektörü daha da ileriye götürmeye çalışmalıyız. Kurumların değerinin ancak sektörle birlikte artabileceğinin bilincindeyiz. ‘'

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Baki Usta, 16. Gayrimenkul Zirvesi'ni değerlendirdi!
  • 17.04.2018 17:45

Ali Baki Usta, 16. Gayrimenkul Zirvesi'ni değerlendirdi!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, DNA temalı 16. Gayrimenkul Zirvesi'n ...

Gülsem Arslan, AND Pastel projesini anlattı!
  • 11.03.2017 12:49

Gülsem Arslan, AND Pastel projesini anlattı!

AND Pastel Proje Satış Müdürü Gülsem Arslan, emlaktasondakika.com mikrofonlarına ...

AND Gayrimenkul, Anadolu Efes'in resmi sponsoru oldu
  • 11.10.2016 17:05

AND Gayrimenkul, Anadolu Efes'in resmi sponsoru oldu

YAP-YAŞAT mottosuyla projeler üreten AND Gayrimenkul, Anadolu Efes Spor Kulübü i ...

Ali Baki Usta, sponsorluk detaylarını anlattı!
  • 11.10.2016 15:20

Ali Baki Usta, sponsorluk detaylarını anlattı!

AND Pastel projesiyle son dönemde dikkatleri üzerine çeken AND Gayrimenkul, Anad ...

Kadıköy ve Ataşehir, Kartal'a büyük ilgi gösteriyor!
  • 02.06.2016 17:37

Kadıköy ve Ataşehir, Kartal'a büyük ilgi gösteriyor!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, AND Pastel projesine Ataşehir, Kadık ...

Ali Baki Usta, Kartal'ın geleceğini değerlendirdi!
  • 02.06.2016 16:37

Ali Baki Usta, Kartal'ın geleceğini değerlendirdi!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal'ın geleceğini emlaktasondakik ...