maritbet girişmaritbet
Anadolu'ya yayılan 18 markalı konut hangileri?

Anadolu'ya yayılan 18 markalı konut hangileri?

Yalnız en büyük metropol olan İstanbul'da değil, deyim yerindeyse Türkiye'nin her yeri şantiye alanına dönüştü.

Gayrimenkul sektörü, hiç olmadığı kadar hareketli bir süreç yaşıyor.Markalı konut sektörünün son yıllarda gerçekleştirdiği proje atağı Denizli'den Gaziantep'e, Eskişehir'den İzmir ve Ankara'ya kadar Anadolu'nun çeşitli kentlerinde sürüyor. Onlarca yeni projenin hızla yükseldiği Anadolu kentleri projelere de ev sahipliği yapacak. 

Gayrimenkul sektöründeki gelişme ile birlikte son yıllarda tüketicilerin beğenisine sunulan proje sayısında ciddi bir artış yaşandı. İstanbul'dan Ankara'ya, İzmir'den Bursa'ya kadar Türkiye'nin çeşidi kentlerinde markalı konut projeleri birbiri ardına yükseliyor. 

Kentsel dönüşüm ile birlikte Anadolu'nun gelişen kentlerindeki proje sayısının önümüzdeki dönemde daha da artması bekleniyor. 

Anadolu'nun çeşidi kentlerinde yeni konut projeleri hayat bulurken, bu projelerle markalı konut konusunda talep olmasına karşın arzın gerçekleşmediği kentlerde tüketicilerin markalı konut ihtiyaçları karşılanmış oluyor. 

Eskişehir'den Gaziantep'e Muğla'dan İzmir'e Anadolu'nun çeşidi kentlerinde tüketicileri sunulan konut projelerini araştırdık ve şu sonuçlara ulaştık:

1 ANTEPIA

Sinpaş Yapı'nın Paralel Yapı ile birlikte Gaziantep'te inşasına devam ettiği Antepia'da, 560 bin metrekarelik alan üzerinde 3 bin 470 konut yer alıyor. İlk etap satışları tamamlanan projenin ikinci etabının satışları devam ediyor. Yalı, konak gibi büyük konut tiplerinin yanında 2+1, 3+1 ve 4+1 gibi dairelerinde bulunduğu proje, 205 bin TL ile 1.810 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Proje kapsamında yüzde 5'ten başlayan peşinat ve bin 370 TL'den başlayan taksitlerle 48 ay vade farksız ödeme ile uzun vadede ödemek isteyenler için 120 aya 0.75 banka kredisi seçenekleri sunuluyor. 

560 bin metrekarelik alan üzerinde 3 bin 470 konutun yer aldığı projenin ilk etap satışları tamamlandı, ikinci etap olan Yakut Mahallesi'nin satışları hızla devam ediyor. Eski Gaziantep evlerinden esinlenerek tasarlanan konutları, 75 bin metrekarelik biyolojik göleti ve Gaziantep'te ilk özelliği taşıyan sosyal olanaklarıyla dikkat çeken Antepia'nın ikinci etabı yüzde 40 oranında satıldı. 

Yalı, konak gibi büyük konut tiplerinin yanında 2+1, 3+1 ve 4+1 gibi dairelerinde bulunduğu projede, şirket bünyesinde yüzde 5'ten başlayan peşinat ve 1.370 TL'den başlayan taksitlerle 48 ay vade farksız ödeme avantajı yer alıyor. 205 bin TL ile 1.810 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkan projede ayrıca daha uzun vadede ödemek isteyenler için 120 aya kadar 0.75 banka kredisi seçenekleri de bulunuyor.

Projenin künyesi

Projenin adı: Antepia

Yeri: Gaziantep

Yapımcı firma: Sinpaş Yapı - Paralel Yapı

Teslim tarihi: Ekim 2013 (2.Etap)

Konut sayısı: 3 bin 470

Fiyatı: 205 bin TL ile 1.810 bin TL

2 ANKA NATURA

Akşan Grup şirketlerinden Akşan Prokar Gayrimekul Yatırım A.Ş tarafından Ankara Beysukent'te yapılan AnkaNatura, Türkiye'nin ilk çok katlı çelik konut projesi olarak dikkat çekiyor. 208 konuttan oluşan projede konutlar 340 bin TL'den başlıyor. Projede, 2+1 daireler, bahçe dubleksleri, ara kat dubleksleri ve teras dubleksleri bulunuyor. 

Ankara Beytepe'de Hacettepe Ormanı'na yakın bir konumda yer alan, 63 bin metrekare büyüklüğe sahip arsa alanı üzerinde yükselen Anka Natura Konutlarının, alanları 140 metrekare ile 376 metrekare arasında değişen daireler 2+1, bahçe dubleksi, arakat dubleksi, teras dubleksi seçenekleri bulunuyor. Bütün dairelerin akıllı ev teknolojisine sahip olduğu Anka Natura'da, dairelerin Haziran 2013 tarihinde teslim edilmesi planlanıyor. 

Projede açık ve kapalı yüzme havuzu, fıtness merkezi, sauna, basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanları, otopark, cafe-bar ve market yer alıyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: AnkaNatura

Yeri: Maltepe Ankara Beysukent

Yapımcı firma: Akşan Prokar Gayrimekul Yatırım A.Ş

Teslim tarihi: Haziran 2013

Konut sayısı: 208 konut

Fiyatı: 340 bin TL'den başlıyor

3 BURSA MODERN

Bursa'nın en büyük konut projesi olan Bursa Modern, 26 bin metrekarelik gölet ve kenarında yalılar, köşkler, göl ve doğa manzaralı kuleler ve rezidanslardan oluşuyor. Yalı Köşkleri, Aşmalı Yalılar, Kemer Residence ve Marin Residence'lar, Park Konaklan, Gök Kuleler, Saraybahçe Konaklan ve Kristal Kuleler olmak üzere 8 ayru yaşam alternatifi sunuluyor. Bursa kent meydanına 10 dakika mesafede yer alıyor. Ottomanors ve İpek Yolu olmak üzere iki mahalleden oluşan Bursa Modern, bugüne kadar Bursa'da gerçekleştirilmiş en büyük konut projesi. 

Bursa'nın yeni çekim merkezi Bursa Modern'de, 2300 metre koşu ve yürüyüş parkuru, 26 bin metrekare gölet, site içi su ulaşımı, açık ve kapalı yüzme havuzlan, tenis kompleksi ve yaz-kış yeşil kalan özel peyzajı ile keyifli ve doğal bir ortam sunuyor. Bursa Modern, spor aktivitelerinin yanı sıra sosyal yaşam olanaklarıyla da şehre canlılık getiriyor. Konserlere, çeşidi etkinliklere ve yaz ayalarında her Cuma akşamı açık hava sinema keyfine ev sahipliği yapan Festival Meydanı, içinde alışveriş mekanları, restoran ve fıtness centerın bulunduğu Sinpaş GYO Büyük Kulüp ve Bahçeşehir Koleji Anaokulu ve 2012 eğitim döneminde açılacak olan ilköğretim okulu kaliteli eğitim fırsatını Bursa Modernliler'in ayağına getiriyor. Aynca her cumartesi kurulan köy pazarı da site sakinleri ve çevre halkı tarafından büyük ilgi görüyor

Projenin künyesi

Projenin adı: Bursa Modem

Yeri: Bursa

Yapımcı firma: Sinpaş GYO

Teslim tarihi: Oturumda

4 İNCEK LIFE

Sinpaş GYO, 40 yıla yaklaşan deneyimi ve mutlu yaşam alanları geliştirme hedefi ile Bosphorus City, Lagün, Aqua City 2010, İstanbul Sarayları ve Bursa Modern gibi Türkiye gayrimenkul sektörüne yön veren konsept konut projelerine imza atıyor. 

Şimdi, İstanbul ve Bursa'nın ardından, Sinpaş GYO kalitesini ve modern yaşam anlayışını İncek Life projesiyle Türkiye'nin kalbi Ankara'ya taşıyor. 

Ankara'nın yükselen değeri İncek'te hayata geçecek İncek Life, doğa ve suyla zenginleşen konseptiyle dikkat çekiyor. 
Sinpaş GYO kalitesiyle 150 dönüm arazi üzerine kurulan ve yüzde 70'i yeşil alan olarak ayrılan projede, evler birbirinin manzarasını kesmeyen yerleşim planıyla öne çıkıyor. 

Doğal ortamda yüzülebilir biyolojik gölü, tematik bahçeleri, yogadan golfe uzanan zengin spor alanları, fitness merkezi ve kapalı yüzme havuzu ile İncek Life, Ankara yaşamına tazelik getiriyor. 

Sinpaş İncek Life'ta park ve etrafında konumlanan evlerin yanı başında ev sahiplerinin sosyalleşebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri sağlıklı ve doğal bir ortam sunuyor. İncek Life projesine Ankaralılar yoğun ilgi gösteriyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: İncek Liie

Yeri: Ankara

Yapımcı firma: Sinpaş GYO

5 ADLON RESİDENCE

Almanya'dan sonra Türkiye'de başarılı projelere imza atan Türk şirketi BB Group Homes, Bodrum Tuzla Koyu'nun muhteşem manzarası sahip Adlon Residence projesini geliştirdi. 

Milas-Bodrum Havaalanı'na 10 km mesafedeki merkezi lokasyonu ile fark yaratan Adlon Residence'ta, havaalanında karşılanma, shuttle, günlük kişisel alışveriş, kuru temizleme, bagaj taşıma, özel şoför, yol durumu, adres bilgisi, sinema

seansları, restoran rezervasyonu, golf organizasyonu, gezi ve tur önerileri ve rezervasyonu, veteriner danışmanlığı gibi her konuda hizmet veriliyor. 

Projede yer alan business center ise tatilde bile iş dünyasını takip etme imkânı sunuyor. 

7 ayda yüzde 78 prim getiren Adlon Residence'ta konutlar 159 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Adlon Residence

Yeri: Bodrum

Yapımcı firma: BB Group Homes

Teslim tarihi: 2013 Fiyatlan: 159 bin TL'den başlıyor. 

6 SOYAK MAVİŞEHİR OPTİMUS

Türkiye konut sektöründe ilklerin ve yeniliklerin öncüsü olan Soyak, İzmir'de Mavişehir Optimus'la günümüz insanının yaşam tarzına daha uygun olan 'ideal' büyüklüklerde konut konseptini yarattı.İzmirlilere lüksü ve konforu bir arada sunan modern teknolojinin kullanıldığı Soyak Mavişehir Optimus, hayalleri süsleyen bahçeli ev konseptini de ulaşılabilir kılıyor. Adını 'ideal'den alan Soyak Mavişehir Optimus'ta yaşam alanları ve daireler ismine yakışır standartlara sahip. 

Mavişehir Optimus'ta bahçeli dubleks evler huzurlu, sakin, dingin ve şık yaşam sunuyor. 

Bitkilerin saksıda değil toprakta özgürce yetiştiği, çocukların her an temiz havada oynayabildiği, her günün tatil havasında geçtiği Soyak Mavişehir Optimus tüketicilere avantajlı fiyatlar sunuyor. 

Soyak kalitesinin en modern teknoloji imkânlarıyla sunulduğu Soyak Mavişehir Optimus'ta 245.000 TL'ye bahçeli dubleks sahibi olunabiliyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Soyak Mavişehir Optimus

Yeri: İzmir

Yapımcı firma: Soyak

Teslim tarihi: Aralık 2013

FiyatLarı: 245.000 TL

7 ERKANLI ŞİRKETLER GRUBU

Erkanlı Şirkeder Grubu, Çankaya'ya 10 km mesafedeki İncek Ted Koleji yanındaki 65 dönümlük arazi üzerine ilk etabı 115 daire olan göl manzaralı yüksek standardı residence inşaa ediyor. Toplamda diğer etapları ile 600 daireyi bulacak proje İstanbul'un ünlü mimarlarından Bünyamin Derman tarafından tasarlanarak Ankara'nın ihtiyaç duyduğu markalı proje olarak hayata geçiyor. 

Mimarisi ile fark yaratacak proje 1+1 ve 2+1'ler 3+1 ve 4+1'lerden oluşuyor. Sosyal tesisleri ile çok fonksiyonlu yapı olarak tasarlanıyor. En önemli özelliği Ankara'nın ilk rüzgârdan kendi enerjisini üreten binası olması. Bina tüm ortak alanların elektriğini rüzgar enerjisinden elde edecek, ürettiği enerjiyi en verimli şekilde kullanacak ve aynı zamanda yeşili ön planda tutuğu kat bahçeleri ile tam bir ekolojik bina olarak işlev görecek. 

Projenin künyesi

Yeri: Ankara

Yapımcı firma:Erkanlı Şirketler Grubu

Teslim tarihi: 2013

Konut sayısı: 600

8 FİYAKA SAKARYA

Fiyapı Sakarya'da, içinde Üniversite,Otel, Alışveriş Merkezi ve 2 bin 500 konutun yer alacağı FiYaka Sakarya projesini hayata geçiriyor. 73 dönüm üzerinde Fikret İnan Vakfına bağlı kurulacak olan İnan Üniversitesi, 5 fakülte, lisansüstü programlar, 2 senelik meslek yüksekokulu ve tüm öğrenciler için hizmet verecek olan Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu'ndan oluşuyor. 

83 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan üniversitede Mimarlık ve Yapı Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Sosyal ve Davranış Bilimleri Fakültesi, Lisansüstü Programlar, Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunuyor. 

2500 konutun yer alacağı proje, stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 dairelerden oluşacak. 

Projenin künyesi

Projenin adı: FiYaka

Sakarya Yeri: Sakarya

Yapımcı firma: Fi Yapı

Teslim tarihi: 2013

9 ANKARA GOLFKENT

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplu konut projelerini yürütmek üzere kurduğu Portaş'ın arsa sahibi olduğu, Turyap'ın müteahhitliğini üstlenerek konut üretimi ligine girdiği ilk proje olan Golfkent, Ankara'nın Ballıkuyumcu bölgesinde yer alıyor. 

Üç etapta tamamlanması planlanan proje Ankara'ya 2 bin 640 adet konut kazandıracak. 1 milyon 260 bin m2 arazi üzerinde projelendirilen Golfkent, golf konseptiyle bütünleşen konut alanlarının yanında dereler, göller, çarşılar, okullar, sosyal ve idari ünitelerle donatılan dev bir kent niteliği taşıyor. TOKİ Turkuaz, Yaşamkent, Konutkent gibi projelerin yanında çeşidi üniversiteler ve alışveriş merkezleriyle çevrelenen Golfkent doğal yapıya uygun, yaya ulaşımının ağırlıkta olduğu, sosyal donatı dengesinin sağlandığı bir proje olacak. 

Konsepti, Ağa Han Mimarlık Ödülünü 3 defa kazanmış olan Yüksek Mimar Turgut Cansever tarafından belirlenen projenin kentsel tasarım mimarlığını Ankara Gençlik Parkı'nın mimarı olarak tanınan Öner Tokcan üstleniyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Ankara Golfkent

Yeri: Ankara

Yapımcı firma: Turyap

Teslim tarihi: 2012

Konut sayısı: 2.640

10 BURSA HARMONY TOWERS

Eroğlu Yapı tarafından Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde 42 bin 663 m2'lik bir arazi üzerinde 160 milyon TL yatırım bedeli ile inşa edilmekte olan Harmony Towers'da m2 fiyatları ön satış süresince bin 950 liradan başlayan fiyatlardan gerçekleşti.

Harmony Towers, geniş avlusu, biri 28 diğeri 23 kadı rezidans kuleleri, yeşil ile iç içe az kadı teras evler, Uludağ manzarası ve cadde üzerinde yer alan mağazaları ile dikkat çekiyor. 

Yakın çevresinde pek çok okul, hastane, park, alışveriş merkezi gibi sosyal ve ticari donatı alanlarının bulunduğu Harmony Towers'da 108 ile 257 m2 arasında farklı büyüklükte 1+1'den 4+1'e kadar değişen 323 daire ile 30 adet cadde mağazası yer alıyor. 

Eylül 2013'de teslim edilmesi planlanan projede dairelerin satış fiyatına KDV, tapu masrafları, alt yapı bedelleri, abonmanlık, sayaç, cins tashihi harcı ve iskan harç bedelleri de dahil edilmiş. Yüzde 5 peşinat ile banka kredili ödeme seçeneklerinin (Halkbank, Vakıfbank ve Bank Asya) sunulduğu projede Eroğlu Finansal Ödeme Modeli ile de 24 aya kadar faizsiz sabit ödeme fırsatı da bulunuyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Harmony Towers

Yeri: Bursa

Yapımcı firma: Eroğlu Yapı

Teslim tarihi: Eylül 2013

Konut sayısı: 323

11 SÜMERPARK EVLERİ

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Denizli'nin ve Ege Bölgesi'nin en büyük yaşam projesi olan Sümerpark Projesi ile şehrin finans, ticaret ve turizm yaşamını geliştiriyor. 

Denizli'yi çağdaş bir kentsel tasarım anlayışıyla projelendirilmiş Konut, Alışveriş Merkezi, 5 yıldızlı otel ve sağlık hizmetlerini tek bir çatı altında birleştiren Sümerpark Projesi'nde birinci etap satışları tamamlanırken 2. Etap satışları devam ediyor. Projede cazip ödeme koşularının yanı sıra hemen eve taşınıp kira gibi ödeme ya da evi kiraya verip, kira geliri ile taksitleri ödeme şansı da sunuluyor. 

Denizli-İzmir hızlı tren istasyonuna sadece yürüme mesafesinde olan, 16 kadı 6 blok ve 22 kadı 2 bloktan oluşan Sümerpark Evleri Haziran ayında teslim edildi. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Sümerpark Evleri

Yeri: Denizli

Yapımcı firma: Pera GYO

Teslim tarihi: Haziran 2012

Konut sayısı: 606 konut

12 NEXT LEVEL

Pasifik İnşaat, TOKİ işbirliği ile Ankara'nın ofis, rezidans ve alışveriş merkezi (AVM) özellikli ilk karma kullanımlı projesi Next Level, 500 milyon TL'ye mal olacak. Next Level Rezidans'da 97-158 m2 arasında 40 adet süit daire ve 150-420 m2 arasında 65 rezidans dairesi yer alacak. Projenin Eylül 2013'te teslim edilmesi planlanıyor. 

Next Level Ofıs'in en önemli özelliklerinden biri olan ortak kullanım alanları ile ofis sahipleri mutfak, tuvalet, bekleme salonu için ekstra metrekare ayırmak zorunda kalmayacak. 

Next Level Rezidans'da büyüklükleri 97 ile 158 metrekare arasında değişen ve mobilyalı olarak teslim edilecek 40 adet süit daire ve büyüklükleri 150 ile 420 metrekare arasında değişen 65 adet rezidans dairesi yer alacak. Next Level, yerden tavana kadar cam uygulaması ve 4 metrelik tavan yüksekliği ile Ankara panoramasına sahip bir proje olacak. 
Next Level AVM'nin 42 bin metrekarelik kiralanabilir alanı, 2 bin 500 metrekarelik sinema alanı, Ankara'da olmayan mağaza ve restoran karması olacak. 

Next Level, bakanlıklar, üniversiteler, hastaneler, oteller, alışveriş merkezleri, iş dünyası, önemli dernek ve odaların bulunduğu lokasyonda yükseliyor. Next Level, ofis, rezidans ve alışveriş merkezi nitelikli konseptiyle, Ankara'nın ilk karma kullanımlı projesi oluyor. Bu proje ile Ankara'nın dünyada kent yaşamının ulaştığı son trend ile tanışacağına dikkat çekilirken Türkiye'de de İstanbul'dan sonra, iş, yaşam, alışveriş ve eğlencenin bir arada olduğu yaşam tarzını insanların hizmetine sunan ikinci kent olacağı da belirtiliyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Next Level

Yeri: Ankara

Yapımcı firma: Pasifik İnşaat,

TOKİ işbirliği Teslim tarihi: Eylül 2013

Konut sayısı: 40 suit, 65 rezidans

Fiyatı: m2'si 6 bin TL

13 KARLI VADİ KONAKLARI

izmit'in yeni yaşam merkezi Büyük Derbent'te Yakon İnşaat tarafından inşa edilen Karlı Vadi Konakları'nda son iki konak sahiplerini bekliyor. İstanbul'a 100, Kocaeli'ne 15 kilometre mesafede yer alan Karlı Vadi Konakları, şehrin stresinden uzakta huzurlu bir yaşam fırsatı sunuyor. Karlı Vadi Konakları, çevre düzenlemesi, doğalgaz bağlantılı, ısı ve su yalıtımlı binalarıyla bölgenin öne çıkan projelerinden. 

40 özel evin yer aldığı Karlı Vadi Konakları'nda 30 adet 124 metrekarelik dubleks ve 10 adet 191 metrekarelik tripleks konut bulunuyor. Proje, bina kalitesi, özel ısı yalıtım sistemleri, su ve doğalgaz sistemleri ile büyük şehirlerde ve çok daha büyük projelerde bulunabilecek maksimum konfora sahip. 

Sadece konak sakinlerine özel olarak tasarlanmış sosyal yaşam alanı olan. toplam 600 metrekareden oluşan Kulüp Karlı Vadi'de 300 metrekare açık havuz, ısıtmalı kapalı havuz, fitness salonu, sinema salonu, masaj odası, buhar odası, sauna, duşlar, soyunma odaları, kulüp binasının üst katında ise doyumsuz manzara ve şömine keyifli kafe/bar bulunuyor. Çocuklar içinde birçok etkinliğin yapıldığı Karlı Vadi Konakları'nda çocuk parkı, tenis, basketbol ve mini futbol sahası da mevcut.

Karlı Vadi Konakları, Kartepe'ye 8 kilometre, Sapanca Gölü'ne 4 kilometre mesafede yer alması sayesinde her türlü doğa sporuyla birlikte kar kayağı ve su kayağı keyfini doyasıya yaşamak mümkün. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Karlı Vadi Konaklan

Yeri: İzmit

Yapımcı firma: Yakon İnşaat

Konut sayısı: 40

14 VEFAKENT NARLIBAHÇE

Dinamik Yapı, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya bölgesi ve çevre illerde yer alan sanayi kuruluşlarında çalışan üst ve orta düzey yöneticiler ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, yurt içi ve yurt dışından yatırım amaçlı konut edinmeyi isteyenlere yönelik projeler geliştiren bir inşaat şirketi. 

Kocaeli'ndeki Vefakent Narlıbahçe, Vefakent konseptinin 1. Etabı olup, bağımsız bir site ve yaşam alanı olarak 25 bin 264 mÇ net arsa üzerine kuruldu. Toplam inşaat alanı 32 bin mÇ ve satılabilir alanı 25 bin 272 mÇd olan projede 24 adet 2+1 (140 mÇ), 72 adet 3+1 (151 mÇ) ve 48 adet 4+1 (231 mÇ-dubleks) toplamda 144 daire ve 12 blok bulunuyor. 

Projede açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, tenis kortu, basketbol ve mini futbol sahası, çocuk parkları, yürüyüş parkuru, market, kuaför, kafe, açık ve kapalı otopark yer alıyor. Binalarda radye temel, betonarme karkas sistem olarak inşa edildi. 

Vefakent Narlıbahçe projesinin yatırım değeri 23 milyon TL olurken yaşam 2009 yılında başladı. Projede satışlar hala sürerken ortalama m2 birim fiyatı 1.400 TL - 1.500TL oluyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Vefakent Narlıbahçe

Yeri: Kocaeli

Yapımcı firma: Dinamik Yapı

Teslim tarihi: Oturumda

Konut sayısı: 144

Fiyatı: m2 birim fiyatı 1.400 TL - 1.500TL 

15 VEFAKENT GÜLBAHÇE

Dinamik Yapı'nın Vefakent konseptinin 2'nci Etabı olan Vefakent Gülbahçe, kendine özgün, özel mimarisi ve standartlarını içinde barındıracak bağımsız bir site ve yaşam alanı olarak tasarlandı. 10 bin 956 mÇnet arsa üzerine, toplam 9 bin 473 mÇ kapalı inşaat alanı ve 8 bin 680 mÇ satılabilir alan olarak planlanan projenin inşaatı 2010 Temmuz ayında başladı. 

12 adet 2+1 (91mÇ) ve 60 adet 3+1 (126mÇ), toplamda 72 daire ve 12 bloktan oluşan projede açık yüzme havuzu, basketbol ve mini futbol sahası, voleybol sahası, çocuk parkları, yürüyüş parkuru ve açık otopark yer alıyor. 

Vefakent Gülbahçe de yaşam 2012 Mayıs ayında başlarken daire teslimleri devam ediyor. 

Projenin yatırım değeri 8 milyon TL olurken, projedeki m2 birim fiyatı 1.200TL - 1.500TL arasında değişiyor.

Dinamik Yapı, grubun büyüme planlaması içerisinde Kocaeli bölgesinde sürdürdüğü projeler ile beraber İstanbullun değişik bölgelerinde fizibilite etütlerini yapmakta olduğu konut ve ticari projeleri bulunuyor. Bu yıl içerisinde Vefakent'in 3'üncÜ Etabının tasarımının bitirilmesi planlanmakta. 

Bağımsız bir site ve yaşam alanı olarak 47,000 mÇ net arsa üzerine 40 milyon TL - 45 milyon TL'lik yatırım ile kurulacak olan 3. Etap da toplam inşaat alanı 60,000 mÇ ve satılabilir alanı 52.000 mÇ olacak ve 450 daire yapılacak. Aynı lokasyonda Vefakent projeleri ve çevrenin ihtiyaçlarını karşılayacak 3.150 mÇ ticari alan inşaatına da bu yıl başlanması planlanmakta. Ayrıca 2012 içerisinde İstanbul un değişik bölgelerinde 200 dairenin planlanması yapılıp, inşaatına başlanması hedefleniyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Vefakent Gülbahçe

Yeri: Kocaeli

Yapımcı firma: Dinamik Yapı

Teslim tarihi: Oturumda

Konut sayısı: 72 daire

Fiyatı: m2 birim fiyatı 1.200TL - 1.500TL

16 ESKİŞEHİR LOFT

Özdilek Grubu'nun ilk konut projesi olan Eskişehir Loft Projesi, tarihi binaların modernize edilmesinin en güzel örneğini sunuyor. 

Yıllarca pek çok işçinin ekmek kapısı olan eski un fabrikası, boşaltılmış, kaderine terkedilmişti. 2 yıl önce binanın yeniden yorumlanarak konut alanına dönüştürülmesine karar verildi. Dönüşüm ile Eskişehir'in en merkezi yerindeki binanın yorulmuş duvarları onarıldı, binası ve otantik yapısı korunarak yenilendi. Loft Projesi, Eskişehir'in en entelektüel konut projesi haline geldi. 

Un fabrikasının yönetim binası olarak kullanılan 2 katlı eski yapı da müze kafeye dönüştürüldü. 

Fabrikanın eski halinin fotoğraflarla anlatıldığı müze kafe, 73 konutluk projenin sosyal alanlarından biri olarak tasarlandı. 

Projenin bir diğer sosyal alanı da spa merkezi. Eski ve yeniyi bir araya getiren spa merkezi, un fabrikası binasının dışında sıfırdan yapılan bir ek bina olarak tasarlandı. Ancak eski binadan yeni binaya açılan geçiş yolu ile tarihi ve modern yapılar birleştirilmiş oldu. 

Arsa payı hariç 16 milyon TL'ye mal olan konutların en büyük avantajı ise AVM ve spa merkezinin hemen yanı başında, Porsuk Çayı'na ise yürüme mesafesinde olması. Her daireye 2 kapalı, 2 açık olmak üzere otopark ve bir depo alanı sunulan konutların fiyatı 223 bin TL ile 404 bin TL aralığında değişiyor. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Eskişehir Loft Projesi

Yeri: Eskişehir

Yapımcı firma: Özdilek Grubu

Teslim tarihi: 2012

Konut sayısı: 73

Fiyatı: 223.000-404.000 TL aralığında 1

17 AREON ANDANOS RESİDENCE

Areon Yapı tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Areon Andanos Residence projesinde iki ayda konutların yüzde 30'u satıldı. Maviyle yeşilin buluştuğu Bodrum'un Bargilya bölgesinde inşa edilen ve 2 ay içerisinde yüzde 20 oranında prim yapan konutlar, Bodrum'da Bargilya bölgesinde 57 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. 

Areon Andanos Residence projesi, Akdeniz mimarisinin modern yorumuyla tasarlanırken projede 84 adet dubleks daire, 5 adet 3+1 daire, 206 adet 1+1 daire ve 16 adet stüdyo daire olmak üzere toplamda 311 adet konut bulunuyor. 

Areon Andanos Residence projesinde konutlar 69 bin ile 220 bin lira aralığında satışa sunuluyor. 40 ay vadeli ödeme seçeneğine göre 950 TL'den başlayan taksitlerle satılan konutlar için 8 ara ödeme yapılıyor. 

Projede brüt 28.15 metrekarelik full eşyalı stüdyolar 69 bin lira, brüt 55.01 metrekarelik 1+1 daireler 95 bin lira, brüt 110 metrekare olan 2+1 dubleks daireler 175 bin lira, brüt 110 metrekare olan 3+1 daireler ise 220 bin liradan satılıyor. 

2014 yılında yaşamın başlayacağı projede, tüm ev sahiplerine asistanlık hizmeti ile birlikte rezidans hizmeti de verilecek. 38 bin m2'si yeşil alan ve rekreasyon alanlarına ayrılan projede 300 m2 açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, restaurant, havuz bar ve güneşlenme terası bulunuyor. Sosyal tesislerin kapalı bölümünde ise 150 m2 kapalı yüzme havuzu, aletli spor salonu, sauna, buhar odası, vitamin bar, lobi, oyun salonu, bilardo masaları, snack bar ve market yer alıyor. Proje, Milas havaalanına 17 km, Bodruma 23.5 km mesafede. 


Projenin künyesi: Projenin adı: Areon Andanos Residence Yeri: Bodrum Yapımcı firma: Areon Yapı Teslim tarihi: 2014 Konut sayısı: 311 Fiyatı: 69.000-220.000 aralığında

18 VİCEM BODRUM YALILARI

Sanko Holding şirketlerinden Vicem Yapı'nın ilk gayrimenkul yaürımı Bodrum'da inşa ediliyor. 21 ultra lüks villadan oluşan Vicem Bodrum Yalıları denize sıfır bir arsada konumlanıyor. 

Sanko Holding, Vicem Yacht şirketindeki ortağı Sebahattin Hafızoğlu ile birlikte kurduğu Vicem Yapı'nın 21 lüks villadan oluşan butik projesi olan Vicem Bodrum Yalıları'nda fiyatlar 2.5 ile 3.5 milyon Euro arasında değişiyor. 

Bodrum'a 5 dakika mesafede olan projenin hemen önünde yüzmeye uygun, yürüyerek gidilecek kendine ait sahil var ve teknelerin bağlanacağı bir iskele de olacak. 

Denize sıfir konumda tüm villalar deniz manzaralı olan projede 'yalı' ismi kullanılmış. 12 ay yaşanabilecek olan projede, havuz ısıtılabilir biçimde hazırlanıyor. Her villanın içinde, iklimlendirmeyi sağlaması için klimanın dışında süs havuzları var. 


Projede evlerin büyüklükleri 392 ile 594 metrekare arasında değişirken 21 villalık projede 7 ayrı tipte villa tasarlandı. 

Projenin künyesi

Projenin adı: Vicem Bodrum Yalıları

Yeri: Bodrum

Yapımcı firma: Vicem Yapı

Teslim tarihi: 2012

Konut sayısı: 21 Fiyatı: 2.5 ile 3.5 milyon Euro arasında

Levent Gökmen / Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten köy evleri yapılıyor!
  • 03.01.2024 15:09

Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten köy evleri yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kalıcı konut çalışmaları k ...

Gaziantep'ten Ekrem Şahin'in yerinde dönüşüm hikayesi
  • 12.12.2023 15:22

Gaziantep'ten Ekrem Şahin'in yerinde dönüşüm hikayesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremde hasar gö ...

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:34

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!

Kilis'te inşa edilen ve Aralık ayı içerisinde teslimatı beklenen konutların örne ...

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:23

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!

Kilis'te 2 bin 340 deprem konutunun yapımı sürüyor. Aralık ayı sonuna kadar 1045 ...

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 28.11.2023 16:15

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Gaziantep İslahiye'de inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görselleri g ...

Deprem konutlarının peyzajı ve donatıları büyüledi!
  • 28.11.2023 16:03

Deprem konutlarının peyzajı ve donatıları büyüledi!

Gaziantep İslahiye'de inşası devam eden ve tamamlanan deprem konutlarının peyzaj ...