maritbet girişmaritbet
Anadolu Yakası’nın ilk oto AVM’si Oto World Asya, Pendik’te yükseliyor!

Anadolu Yakası’nın ilk oto AVM’si Oto World Asya, Pendik’te yükseliyor!

Anadolu Yakası’nın ilk oto AVM’si görücüye çıktı. 170 milyon lira yatırımla hayata geçirilen proje, gemi şeklindeki dizaynıyla dikkat çekiyor

 

25 yıldır katı atık, tıbbi atık ve peyzaj alanlarında çalışmalar yapan Evra Group ve Has Şirketler Grubu yatırımlarını inşaat sektörüne yönlendirdi. İlk projesini 170 milyon lira yatırım bedeliyle Pendik'te hayata geçiren ortaklık, Anadolu Yakası'nın ilk oto AVM'si Oto World Asya'yı görücüyü çıkardı. Evra Group olarak daha öncede inşaat alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, otomotiv sektöründe hizmet veren üretici, distribütör ve 2. el galeri sahiplerinin yer alacağı Oto World Asya projesi için sektörden olumlu görüş aldıklarını dile getirdi. 
 
Proje ile Anadolu Yakası'nda önemli bir ihtiyacın karşılanacağını ifade eden Topaloğlu, “10 ay önce bu projeye inandık. Proje ile hem galerici esnafa yaz kış demeden hizmet sunabilecekleri bir mekân yarattık hem de araba ihtiyacı olan vatandaşa birçok firmanın yer aldığı, sosyal olanakların bulunduğu bir alan tasarladık” dedi. Oto World Asya'nın aynı zamanda bir yaşam alanı olacağını söyleyen Topaloğlu, “Projemiz zaten merkezi bir yerde konumlanıyor. Herkes rahatlıkla ulaşabilir. Trafik yoğunluğunun olmayacağı bir yerde olacak. İnsanlar keyifli bir yolculuk yapabilecek” dedi. Arazinin kendilerini ait olduğunu dile getiren Topaloğlu, “Bir buçuk ay önce inşaat ruhsatını aldık. Zemin ve hafriyat çalışmalarına başladık. Yaklaşık bir buçuk ay sonra da temel atma törenini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
 
Oto World Asya için 10 firmayla yatırım amaçlı görüştüklerini belirten Topaloğlu, “Henüz kampanya başlamamasına rağmen, projede şimdiden yüzde 15 ön satış gerçekleştirdik. Anlaşma yaptığımız firmaların adını veremiyorum ama Türkiye'de sıfır araç satan 10 firmayla ön anlaşma yaptık” dedi. 150'ye yakın galericiyle görüştüklerini söyleyen Topaloğlu, “Rakamlarımız çok cüzi, muhtemelen anlaşma sağlanacak” dedi. Topaloğlu, 200 ile 600 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip mağazaların metrekare fiyatlarının 2 bin 400 ile 4 bin lira arasında olduğunu belirtti.
 
Her güne bir mağaza
Pendik'te inşa edilen Oto World Asya'da, 365 mağaza yer alıyor. Ticari alanların büyüklüklerinin 200 ile 600 metrekare arasında değiştiği proje, 22 bin 275 metrekarelik arsada, 95 bin metrekare inşaat alanında hayata geçiriliyor. 1000 araçlık otopark kapasitesinin bulunduğu projede, eczaneden markete, saunadan restoranlara kadar birçok sosyal alana yer veriliyor. Sabiha Gökçen Havaalanı'nın karşısında konumlanan Oto World Asya, sahil yolu, E-5 ve TEM otoyollarının birleştiği noktada yer alıyor. İnşaat'ın Ekim 2012'de başlayacağı projenin teslim tarihi ise Aralık 2014 olarak planlanıyor.
 
‘Yüzde 25 konut satışı oldu'
Evra Group'un daha önce gerçekleştirdiği konut projesi Statüpark'a değinen Topaloğlu, “Statüpark'ta önümüzdeki günlerde kampanya başlatacağız. Satışlar beklediğimiz kadar iyi gitmese de yüzde 25 civarında konut satışı8 gerçekleştirdik” dedi.
 
Deniz subayı olmak için reklamda oynadı
Oto World Asya'nın reklam filminde yer alan Türk sanat müziği sanatçısı Ahmet Özhan ise “Mesleğim dolayısıyla Türkiye'nin birçok yerini geziyorum. Ülkenin her tarafında büyük oluşumlar var. Oto World Asya da zaten yapılması gereken bir yatırımdı” dedi. Projede en çok estetiğe önem verdiğini dile getiren Özhan, “Projenin içine arabaların sıkıştırılıp, estetikten uzak bir görüntü elde edilebilirdi ancak bu artık yeterli değil. Estetik boyut çok önemli. Benim bu projede yer almamın en önemli sebebi de gemi estetiğidir” dedi. Esprili bir dille reklamda oynama sebebini açıklayan Özhan, “Ben küçükken deniz subayı olmak isterdim. O kıyafeti giymek için reklamda oynadığı samimiyetle söyleyebilirim” diye konuştu.
 
Iraklı yatırımcılardan yoğun ilgi
Irak'ta, Bağdat ve Basra'da katı atık alanında çalışmaları yaptıklarının anlatan Topaloğlu, şunları söyledi:  “Bir ay önce Bağdat'taydım. Iraklı yatırımcılar da projeyi çok beğendiler. Şams el vatan'la ön anlaşma yaptık. Kendileri projede yatırımcı olarak buradan dükkan alacaklar. Hatta Bağdat'a da benzer bir projeyi yapmak istediler. Bu konudaki görüşmelerimizi önümüzdeki günlerde yapacağız. Türk firmaları Erbil'de birçok yatırım yaptı. Bu kalkınma Bağdat'ta da yapılabilir ve bu AVM örnek olur.” 
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Oto World Asya projesinin şantiye görüntüleri!
  • 07.02.2013 11:08

Oto World Asya projesinin şantiye görüntüleri!

Oto World Asya projesinin şantiyesini emlaktasondakika.com ekibi olarak ziyaret ...

Oto World Asya projesinin temelleri atıldı!
  • 03.12.2012 14:15

Oto World Asya projesinin temelleri atıldı!

Pendik'te hayata geçirilen Oto World Asya projesinin temelleri Nihat Ergün ve Nu ...

Oto World Asya'yı Seda Hercan anlattı!
  • 24.11.2012 17:12

Oto World Asya'yı Seda Hercan anlattı!

Pendik'te inşa edilen Oto World Asya'da, 365 mağaza yer alıyor. Ticari alanların ...

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!
  • 11.10.2012 11:57

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!

Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, Oto World Asya projesinin ayrıntılarını emla ...

Oto World Asya’nın lansmanı için tıklayın!
  • 10.10.2012 17:22

Oto World Asya’nın lansmanı için tıklayın!

Has Şirketler Grubu ve Evra Group ortaklığında hayata geçirilen Oto World Asya’n ...

Oto World Asya'nın tanıtım filmi yayında!
  • 10.10.2012 13:29

Oto World Asya'nın tanıtım filmi yayında!

Anadolu Yakası'nın ilk oto AVM'si Oto World Asya, Has Şirketler Grubu ve Evra Gr ...