maritbet girişmaritbet
AB Yaşam Evleri Güneşli'de büyük ilgi gördü!

AB Yaşam Evleri Güneşli'de büyük ilgi gördü!

AB Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Güneşli AB Yaşam Evleri’nin büyük ilgi gördüğünü açıkladı.

İnşaat sektörünün büyümekte olan firmalarından AB Yaşam Evlerini inşa eden AB Grup İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Yeşilköy Polat Otel'de düzenlenen basın sohbet toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda AB Grup İnşaat tarafından yapımı tamamlanarak satışa sunulan Güneşli AB Yaşam Evleri projesini de tanıtan Muhsin Bayrak, “Kendisine bağlı iki yüzden fazla alt sektöre etki ederek ekonominin lokomotifi görevini üstlenen inşaat sektörü, 2013 yılında yüzde 7.1 büyüme gösterirken, ülke ekonomisi 2013 yılını yüzde 4 büyüme ile kapattı. Söz konusu verilere dayanarak, 2013 yılında inşaat sektöründeki büyümenin ülke büyümesinin üzerinde performans sergilediğini söylemek mümkün” dedi.

İnşaat sektörünün dinamik bir sektör olduğuna değinen Muhsin Bayrak, “Gelişmekte olan ülkemizin ihtiyaçlarına paralel olarak inşaat sektörü de dinamizmini artırarak büyümeye devam ediyor. İnşaat sektörü 2001 yılında krizin etkisiyle küçülme yaşamış olsa da 2013 yılında hızlı bir büyüme gösterdi ve sektörün Gayri Safi Yurt İçi Hasıla içerisindeki payı 2013 yılında yüzde 6,0 oldu.  

İnşaat sektörünün GSMH içindeki payı ise yaklaşık yüzde 30 seviyesinde. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Nisan 2014 aylık sektör raporuna göre; inşaat sektörü 2013 yılında yüzde 7.1 büyüme gösterirken, ülke ekonomisi 2013 yılını yüzde 4 büyüme ile kapattı. Söz konusu verilere dayanarak 2013 yılında inşaat sektörünün ülke ekonomisinin üzerinde bir performans sergilediğini söylemek mümkün. 2013 yılında inşaat sektörü büyüme oranlarına bakıldığında; ilk çeyrekte yüzde 5.8, ikinci çeyrekte yüzde 7.6, üçüncü çeyrekte yüzde 8.6, son çeyrekte ise yüzde 6.2 büyümenin gerçekleştiğini görüyoruz” diye konuştu.

Muhsin Bayrak, “Büyüyen ve ihtiyaçları da bu oranda artan ülkemizde gelişimin ana eksenini inşaat oluşturuyor. Her ne kadar ülkemizdeki faiz oranları, kredi sınırlaması ve konutta KDV düzenlemesi gibi unsurlar inşaat sektörünü olumsuz etkileyen unsurlar olarak karşımıza çıksa da ülkemizdeki hızlı nüfus artışı, kentsel dönüşüm projeleri, üçüncü köprü projesi ile yeni konut proje alanlarının ön plana çıkması ve mütekabiliyet yasası ile yabancıya konut satışında beklenen artış sektörü hala cazip kılıyor” diye konuştu.

Türkiye'de Konut Stoku Durumu

Türkiye'deki konut stokuyla ilgili konuşan Muhsin Bayrak, “Konut stoğuna dair kesin veriler mevcut olmamakla birlikte, yenisi yapılmasa da Türkiye'ye 1 yıl yetecek konut stokunun olduğu yönünde. Fakat duruma farklı açıdan bakmak gerekirse Türkiye'de konuta olan talep hiçbir zaman bitmez. Her ne kadar Türkiye'de 20 milyonluk bir konut stoku olduğu yönünde veriler olsa da bu yapıların yarısı kaçak ya da deprem, afet bölgesinde yer alıyor. Dolayısıyla inşaat sektörünün konut stoku sebebiyle krizde olduğunu söylemek mümkün değil” dedi.

İllere göre konut satış oranlarına ilişkin de açıklama yapan Muhsin Bayrak, “Konut satışlarında 2014 yılı Şubat ayında İstanbul 17 bin 121 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20,7) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 9 bin 386 konut satışı (yüzde 11,4) ile Ankara, 5 bin 128 konut satışı (yüzde 6,2) ile İzmir izledi” diye konuştu.

Türkiye'nin Kentsel Dönüşüm Haritası

Muhsin Bayrak, “Kentsel dönüşüm Türkiye'de gayrimenkul ve inşaat sektörünün gelişimi için yeni ve önemli bir unsur olacak. Bu açıdan uygulanabilir bir kentsel dönüşüm stratejisine sahip olunması büyük önem arz ediyor. Ülkemizde kentsel dönüşüm iki yılını doldurdu. Yaklaşık 20 yıllık bir ömrün başında diyebiliriz ve riskli alan açısından bakarsak emekleme aşamasında, riskli yapı açısından 
bakarsak koşmaya başladı. Kentsel dönüşümün hedefinde 7 milyon konut ve 25 milyon kişi var. Şu aşamada yaklaşık 450 bin konutu ve 2 milyon kişiyi kapsamına almış durumda” diye konuştu.

“Türkiye'de emlak balonundan söz etmek mümkün değil” 

Muhsin Bayrak, “İnşaat sektörü tabiatı itibarıyla arz-talep dengesine dayanıyor. Fiyatlarda bir balon oluşumundan söz edebilmemiz için gayrimenkul piyasalarında enflasyondan arındırılmış reel fiyatların en az altı çeyrek dönem boyunca sürekli olarak artması (devamında aynı şekilde azalması) ve bu artışın (ve devamında yaşanan azalışın) kümülatif olarak yüzde 15'i aşması durumunda fiyatlarda “tepe noktasının” oluştuğu ve balon varlığından söz edilebilir. Satılık Konut Fiyat Endeksleri Türkiye geneli verilerine baktığımızda genel geçer, kabul görmüş bu kuralı doğrulayacak nitelikte aşırı bir artıştan söz etmemiz bugün için mümkün değil. Ayrıca bizdeki konut satışlarında bir kısmı peşin bir kısmı da kredi yoluyla ödendiği için Amerika'da inşaat sektöründe yaşanan balon bizde oluşması mümkün değil” dedi.

“AB Yaşam Evleri büyük ilgi görüyor”

Muhsin Bayrak, “Yüzde yüz yerli ve öz sermayemizle inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. AB Grup İnşaat olarak genellikle kendimize ait araziler üzerinde proje geliştiriyoruz. Bu da hayata geçirdiğimiz projelerde avantajlı metrekare birim fiyatları sağlıyor. Bugüne kadar İstanbul'da birçok projeye imzamızı attık ve AB Yaşam Evleri de bu projelerden sadece biri. Güneşli'de yer alan AB Yaşam Evleri, Atatürk Havalimanına ve Dünya Ticaret Merkezine sadece 4 kilometre,  Bakırköy Deniz Otobüslerime 6 kilometre, Mahmutbey TEM gişelerine 4 kilometre ve metrobüs güzergahına ise sadece 3 kilometre mesafede yer alıyor. Hesaplı metrekare fiyatları dikkati çeken 147 daireden oluşan projede satışa sunduğumuz 1+1'den 7+1 kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı AB Yaşam Evleri, konut yatırımı yapmak isteyenlerce büyük ilgi görüyor. Erişilebilir lüks ve konfor ilkesi ile hayata geçirdiğimiz proje, satışa sunulalı sadece birkaç hafta oldu ve neredeyse dairelerin yüzde 50'si satılmış durumda” diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde Basın Ekspres ve Nişantaşı'nda hayata geçirecekleri projelere de değinen Muhsin Bayrak, “Kendi lokasyonlarının en iyi projeleri olmaya aday olan projelerimizden biri de 2014 yılının son ayı itibarıyla Nişantaşı'nda başlıyor. Valikonağı caddesinin birinci paralelinde yer alan Nişantaşı projesi, 2 blok 24 daireden oluşuyor. Havaalanına yürüme mesafesinde ve 52 dönüm arazi üzerine konumlandırılacak olan Basın Ekspres projesi ise 1100 daire ve 5 yıldızlı oteli kapsıyor Basın Ekspres projesinin arsa yatırım bedeli 90 milyon TL” dedi

AB YAŞAM EVLERİ HAKKINDA:

Atatürk Havalimanına ve Dünya Ticaret Merkezine sadece 4 kilometre,  Bakırköy Deniz Otobüslerine 6 kilometre, Mahmutbey TEM gişelerine 4 kilometre ve metrobüs güzergahına ise sadece 3 kilometre mesafede yer alan AB Yaşam Evleri, sunduğu kaliteli yaşam alanları ile dikkati çeken bir konut projesi olmasının yanı sıra, uygun ödeme seçenekleriyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. 3 Blok ve 147 daireden oluşan AB Yaşam Evleri, otopark alanı, geniş sosyal imkanları, peyzajı ile konforlu yaşamı uygun fiyatlarla sunuyor. Konut sahibi olmak isteyenlere, uygun ödeme fırsatları ve 1+1'den 7+1 dubleks dairelere kadar pek çok alternatif yaşam alanları sunuyor.

Çocuk oyun alanları, fitness salonu, ve modern peyzaj alanlarının yanı sıra, sauna, kapalı otopark, ve yüksek güvenlik sistemiyle de kişiye özel ayrıcalıklar sunan projenin yatırım bedeli 35 milyon TL. 1+1 daireler 65-75 metrekare, 2+1 daireler 85-120 metrekare  aralığında, 3+1 daireler 120-165  metrekare arasında değişirken, dubleks daireler, 130-300 metrekare arası değişmektedir.

Hesaplı fiyatlarla satışa sunulan projenin yüzde 65'i yeşil alandan oluşuyor. AB Yaşam Evleri projesindeki konutlara, banka kredisi kullanarak ya da konut bedelinin yüzde 50'sini peşin ödeyerek kalan yüzde 50'lik kısmını vade farksız 24 ay AB Grup İnşaat finansman imkanlarından yararlanarak sahip olmak mümkün.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Emin adımlarla güzel şeyler yapacağız’
  • 05.11.2015 15:56

‘Emin adımlarla güzel şeyler yapacağız’

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, CNR Emlak Fuarı’nda basınl ...

'Gayrimenkul almanın şu an tam zamanı'
  • 04.11.2015 14:11

'Gayrimenkul almanın şu an tam zamanı'

AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, CNR Emlak Fuarı'nda Eml ...

Kamala Harris’in evine Muhsin Bayrak talip oldu!
  • 12.04.2021 10:18

Kamala Harris’in evine Muhsin Bayrak talip oldu!

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in satışa çıkardığı evi için AB Grup Başkanı ...

Cezayir’den AB Grup Holding’e yatırım daveti
  • 25.03.2021 17:02

Cezayir’den AB Grup Holding’e yatırım daveti

Cezayir Türkiye Büyükelçisi Mourad Adjabi, AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkan ...

AB Grup, KOBİ'lerin ofis standardını yükseltecek
  • 30.11.2015 09:56

AB Grup, KOBİ'lerin ofis standardını yükseltecek

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Bayrak Tower projesi ile K ...