maritbet girişmaritbet
225 bin euro’ya özel taştan ev!

225 bin euro’ya özel taştan ev!

Veryeriler İnşaat, Alaçatı’da 9 yılda 150 adet taş ev inşa etti. Projede evler 225 bin eurodan satılıyor.

İzmir'in köklü ailelerinden olan ve 21 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Veryeriler İnşaat A.Ş. son 9 yıldır Alaçatı'da inşa ettiği taş evlerle dikkat çekiyor. Marangozculukla başlayan ve sonrasında inşa ettiği taş evlerle lüks konut üretiminde sektörünün önemli markalarından biri olmayı başaran Veryeriler İnşaat'ın hikayesi 61 yıl öncesine dayanıyor.

Mehmet Veryeri tarafından 1949 yılında İzmir'de kereste atölyesi olarak kurulan Vertaş Veryeriler Orman Ürünleri ile ticaret hayatına başlayan Veryeri ailesi, 1960'da kurdukları kereste fabrikası ile Veryeriler Kereste adını aldılar.  1965'de keresteciliğin yanı sıra inşaat sektörüne de “ek iş” olarak giriş yapan Mehmet Veryeri,  1981'de ikinci kuşağın işe dahil olmasıyla birlikte anonim şirket olma kararı aldı.  Bu karar doğrultusunda Vertaş Veryeriler A.Ş. unvanını alan şirket, ikinci kuşakla birlikte inşaat sektöründeki ağırlığını arttırdı. 

Marangozluk ve arkasından kerestecilikle işe başlayan Veryeriler İnşaat A.Ş. 1989 yılından itibaren inşaat sektörüne girdi ve aynı yıl Çeşme'de villa inşaatına girdi. Kerestecilik sektöründeki birikimini yeni girdiği inşaat sektöründe değerlendiren Veryeriler İnşaat, ahşabı taşla buluşturan evler inşa etmeye ve eski Rum mimarisini örnek alarak taş mahalleler kurmaya başladı.

Taş evde marka oldular

İzmir genelinde inşaat yapmakla birlikte özellikle Alaçatı'yı kendileri için merkez üs olarak seçen Veryeriler İnşaat A.Ş.  Alaçatı'da gerçekleştirdikleri taş evler ile marka haline geldi. İlk kez 1953 yılında babalarının Alaçatı'ya gelerek Şantiye Evleri'nde birçok iş yaptığını ve dostluk zinciri kurduğunu hatırlatan Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri,  Alaçatı'da kazandıkları başarıda bu dostluk zincirinin ve oluşturulan güven duygusunun etkili rol oynadığını vurguladı. Alpan Veryeri, “Alaçatı doğası, doğal güzellikleri, denizi, sörfü, merkezindeki kafesi, restoranı ve her şeyden önce insanı ile cazibe merkezi durumunda. Biz 9 yıldır Alaçatı'da 150 adet ev yaptık. 2010 Eylül ayında başlayacağımız toplam 46 adetlik taş ev projesi ile Alaçatı'ya yeni mahalleler kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Alaçatı'da yaptıkları konutlar için eski Rum mimarisini örnek aldıklarını söyleyen Alpan Veryeri,  bu sürece başlamadan önce sokak sokak, ev ev gezdiklerini ve Alaçatı'nın ev dokusunu yükselttiklerini belirtti.  “Arsa alayım aynı model evler yaparım, nasıl olsa satarım' diye düşünmediklerini” ifade eden Alpan Veryeri, “Yaptığımız inşaatlarda hiçbir zaman kolaya kaçmıyoruz. Örneğin tamamen el işçiliğiyle 3 haftada ancak bir duvar yapıyoruz. Taş dizimi artık bizim imzamız oldu, hemen ayırt ediliyor. Çok emek veriyoruz ama Alaçatı'yı da inci gibi işliyoruz. Eski Rum mahalleleri benzeri olarak bugünün mahallelerini yaratıyoruz” dedi.

"Doğal dengeyi bozmuyoruz"

Alaçatı'da inşaat yaparken doğal ortamı bozmadıklarını, yeşil alanları yok etmediklerini, köylülerin elindeki kalmış kullanılmayan arsaları satın alarak değerlendirdiklerini belirten Alpan Veryeri “Doğal dengeyi bozmayı bir yana bırakın, sokaklarımızı ağaçlarla çiçeklerle donattık. Anlaşma sağladığımız ev sahiplerinin bahçelerine büyük zeytin ağaçları, meyve ağaçları ve dev palmiyeler diktik. Biz her şeyiyle 1900'lü yılları 2010'lu yıllara taşıyoruz. Özünü asla bozmuyoruz” dedi.

Özel taş kullanıyor

Veryeriler İnşaat, Alaçatı'da oluşturduğu yeni mimari doku içinde “Tüf” denilen kesme taşlarla, ahşabın sıcaklığını bir araya getiriyor. Bu kombinasyonun evlerin kışın sıcak yazın da serin tutma özelliğini sağladığını ifade eden Alpan Veryeri,  taşın özelliklerine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Sözcük anlamıyla yanardağların püskürttüğü kül, kum ve lav parçacıklarından oluşan genellikle açık renkli hafif gözenekli bir tür çökelti taşı olan, doğal bir yapı malzemesidir.

Tüf Taşı ocaktan çıkarıldığında yumuşak bir yapıda olup; hava, rüzgar ve güneş ile temas sonucunda sertleşerek doğal bir yapı malzemesine dönüşür. Sahip olduğu doğal ve volkanik özelliklerden dolayı son derece sağlam yapılar inşa edilmesine ve ciddi bir ısı yalıtımına olanak sağlar. Tüf taşı kullanılan yapılarda demir kullanılmasına, iç ve dış cephelerde sıva, badana ve benzeri uygulamalara gereksinim duyulmaz. Uygulandıktan sonra günden güne taşların birbirine kenetlenmesi ile yapı daha da sağlamlaşır. Bu taş ayrıca mevsim şartlarına göre değişebilen renklere sahip. Biz bu taşları tamamen el işçiliği ile şekillendirip 60 cm kalınlığında duvarlar oluşturarak kullanıyoruz”

“Ünlüleri ve beyaz yakalıları Alaçatılı yaptık”

Alaçatı Taş Evler projesinin hedef kitlesini “beyaz yakalı” diye adlandırılan kişilerin oluşturduğunu vurgulayan Alpan Veryeri, özellikle son yıllarda üst gelir grubunda yer alan kitlenin de projeye yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi. Konuşmasında “Alaçatıyı keşfetmek isteyen herkes hedefimiz içinde yer alıyor. Şu ana kadar satışlarımızın yüzde 90'ını İstanbul'da ikamet edenlere gerçekleştirdik. Talebin yüzde 5'i İzmir'den, diğer yüzde 5 ise yurtdışından geldi” diyen Alpan Veryeri, sanatçı Demet Akbağ, Koç Holding'in CEO'su Turgay Durak ve Show TV Haber Koordinatörü Korcan Karar gibi birçok ünlünün de projeden ev alarak Alaçatılı olduğunu söyledi. Projenin kendi reklamını yaptığını, kulaktan kulağa duyulduğunu ve müşterilerin potansiyel müşterilere referans olduğunu kaydeden Alpan Veryeri, Alaçatı Taş Evleri'nin 225 bin ile 350 bin avro fiyat aralığında satıldığını ifade ederek evlerin kullanım alanlarının 110–150 metrekare, bahçelerin ise 200 ile 250 arasında değiştiğini kaydetti.

“Sadece Alaçatı'da değil, İzmir'de de varız”

Şu ana kadar 130 adet evin tamamlandığını 24 adet evin bu yıl teslim edileceğini bildiren Alpan Veryeri, Alaçatı'nın dışında İzmir'de de inşaat yaptıklarını anlatarak konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bugüne kadar İzmir merkezde apartman daireleri, İzmir Narlıdere'de 3 bin dönüm içinde 750 m2 bahçeli evler, İzmir Çeşme'de yazlık evler ve siteler yaptık. Sektörde yan işlerle birlikte 200 kişiye istihdam sağlıyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...