maritbet girişmaritbet
Süleyman Aslan: Konut kredisi faizlerinde büyük düşüş bekliyorum!

Süleyman Aslan: Konut kredisi faizlerinde büyük düşüş bekliyorum!

Banka faizlerinin tek haneye düşmesi gerektiğini belirten Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, "Yıl sonunda

 

Banka faizlerinin tek haneye düşmesi gerektiğini belirten Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, "Yıl sonunda enflasyon yüzde 5.30-6 bandında olacak. Bankaların da buna paralel faizlerini aşağı çekmelerini bekliyorum" dedi

Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Türkiye ekonomisinin parlak gidişatı ve Merkez Bankası'nın tek haneli bono faizi politikasına rağmen banka faizlerinin hala çift haneli olmasını eleştirdi. aHaber'de yayınlanan İş'te Hayat programının konuğu olan Süleyman Aslan, bankalardan faiz oranlarını aşağı çekmelerini istedi. Aslan, "Şu anda Merkez Bankası'nın uyguladığı asıl gösterge faizi 5.75 seviyesinde. Bono faizlerine baktığımızda 7.30 civarında olduğunu görüyoruz. Yani olması gereken yerde. Fakat bankaların özellikle kredi faizlerı hâlâ yüzde 10 ve üzerinde. Tek haneye düşmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Enflasyon 5.30-6 olur

Bono faizleri ve enflasyonun seyrinin aşağı yönlü olduğunu anlatan Süleyman Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bunu şöyle okuyorum. Bono faizlerinin seyri aşağı doğru. Enflasyon da aynı şekilde. Sene sonu itibarıyla muhtemelen enflasyon 5.30-6 bandında bir yerde olacak. Dolayısıyla bankaların da özellikle para politikasına paralel olarak faizlerini aşağı çekmelerini bekliyorum. Yıl sonunda faizlerde hızlı aşağı yönlü hareket bekliyorum. Keza konut kredileri için de çok cazip bir seviye oluşacağını tahmin ediyorum. Bundan 1-2 yıl önce yaşadığımız ve daha önce gördüğümüz konut kredisi seviyelerinin bu yılın sonuna doğru tekrar piyasada oluşacağını tahmin ediyorum." Bankaların kullanılabilir ve tüketicinin üstesinden gelebileceği faizlerle kredi modelleri oluşturması gerektiğini vurgulayan Aslan, bunun için de kaynak maliyetleri ve mevduat faizlerinin aşağı yönlü olmasını beklediklerini ifade etti. Aslan, Halk Bankası'nın özelleştirilmesiyle ilgili olarak da, "Halkbank'ın yüzde 24'lük kısmının halka arz edilebileceği doğrultusunda hareket ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Türkiye varken Avrupa olmaz

Avrupa'da finans sektörünün yaşadığı krizi de değerlendiren Aslan şunları söyledi: "Orada taşların yerine oturması biraz zaman alacak. Avrupa'da banka almak gibi fırsatlar olabilir ama Türk bankalarının orada aktif olması için henüz erken. Ayrıca ortada Türkiye gibi yatırım gücü yüksek bir ülke varken kaynaklarımızı Batı Avrupa'da kullanmak mantıklı değil."

Tüm birimler İstanbul'a

Ankara'dan İstanbul'a taşınma süreciyle ilgili önemli adımlar attıklarını söyleyen Süleyman Aslan, "İstanbul'da yeterli binamız yok. Aslında daha kısa sürede genel müdürlüğü taşıyabilirdik ama farklı lokasyonlarda faaliyet gösteriyoruz" dedi. Yakında İstanbul'da inşa edilecek finans merkeziyle bu soruna da çare bulacaklarını anlatan Aslan, "Gayrimenkul ortaklığımız Batı Ataşehir'de inşa edilen finans merkezinde bir bina aldı. İstanbul'daki 5 ayrı birimi tek çatı altında toplamış olacağız. Bunun devamında da Ankara'daki birimlerimizin İstanbul'a gelmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Şelale Kadak/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Aslan: Konut kredisi faizlerinde büyük düşüş bekliyorum!
  • 14.08.2012 06:51

Süleyman Aslan: Konut kredisi faizlerinde büyük düşüş bekliyorum!

Banka faizlerinin tek haneye düşmesi gerektiğini belirten Halk Bankası Genel Müd ...

Halkbank İstanbul Finans Merkezi’ne geliyor!
  • 30.05.2012 09:35

Halkbank İstanbul Finans Merkezi’ne geliyor!

Finans Merkezi'ne ilk taşınan Halkbank oluyor. Tüm birimlerini Batı Ataşehir'de ...

EVVIVA LAVINIUM GELİYOR!
  • 28.01.2012 10:40

EVVIVA LAVINIUM GELİYOR!

Bulut inşaat, rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Firma, Girne ve Lefkoşa arasında yeni bir ...