maritbet girişmaritbet
Ninja mortgage zombi bankalar

Ninja mortgage zombi bankalar

ABD'nin dünyayı altüst eden krize girmesine sebep olan mortgage'ın (konut kredileri) yeniden hortlayacağı iddia edildi. Başta ünlü spekülatör Soros olmak üzere birçok ekonomist, bankalardaki ipotekli ev sayısının arttığına dikkat çekti ve yeni kiriz konusunda uyardı

Kaynak: Yeni Şafak


Onları; alışveriş merkezlerinde kolları sarkmış, ifadesiz bakışlarla, korkutan yüzleri parçalanmış elbiseleri ile gezinirken göremezsiniz. Onları görseniz de görmeseniz de ekonomiyi avlamak için ortalığa çıkmaya başladı ve saylarlı git gide artıyor. Ekonomideki zombiler korku filmlerindekilerden daha tehlikeli olabiliyor.
 

JAPONYA VE ABD BENZERLİĞİ
Japonya, 90'lı yıllarda menkul kıymet piyasası ve emlak fiyatlarındaki şiddetli gerilemelerin etkisiyle ülke ekonomisi durgunluğa girmiş ve deflasyonist, enflasyonun tersi, bir süreç yaşanmıştı. İşin korkutucu tarafı ise o dönem Japonya ekonomisinden yaşanan sürecin şimdi ABD ekonomisi ile gösterdiği benzerlik.
 

KRİZİN NEDENİ İTİLDİ
Konut sahipleri ve mortgage kredileri ikici plan itildi. Bankalarda ve ekonomilerde görüntüde bir düzelme olsa da kredi borçlularının sayısı da giderek büyüdü. Konut piyasasındaki felaket pek çok konut sahibini eli kelepçeli zanlıya dönüştürdü. Krizin başladığı 2007'de bankalarda ipotekli konut sayısı 8 milyon iken vadesi gecikmiş mortgege 4.4 milyona çıktı.
 

Bankaları yeniden diriltmeyin
Dünyanın en ünlü borsa spekülatörlerinden George Soros, hükümet yardımlarının bankaları zombi bankalara çevirebileceğini, zombiye dönüşen bankaların ise ekonominin enerjisini emip yavaşlama sürecini uzatabileceğini kaydetti. Bankaların çoğu şu anda pörtföyünü artırmak adına işi olmayan vatandaşa dahi kredi veriyor. Bu tür bankalardaki kredilere "NINJA Loans" yani "NİNJA Kredileri" deniliyor. Açılımı ise no income, no jobs, no equity, yani gelir yok varlık yok demektir. Bu Ninja kredilerini veren dev bankalara da, yaşayan ölülerin adı veriliyor! Zombie banks."

  • Etiketler:

Yorum Yaz