maritbet girişmaritbet
Konut kredisinde dosya masrafı nasıl geri alınır?

Konut kredisinde dosya masrafı nasıl geri alınır?

Konut kredisi kullanırken bankalar tarafından alınan dosya masraflarını geri almak mümkün.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrılarıyla 1.20-1,30 seviyelerinden 0,85'lere kadar inen konut kredileri, ev almak isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor. Ancak kredi kullanılırken bankalar tarafından alınan dosya masrafı, tüketicileri bir adım geri atıyor.

Ancak son dönemde ortaya çıkan dosya masraflarını geri alma haberleriyle birlikte bu konuda bankalara talep çoğaldı. Daha önce yüksek dosya masrafı ödeyip kredi kullanan tüketiciler, verdikleri parayı geri almak için adeta yarış haline girdi.

2014'te yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu'yla birlikte dosya masraflarına bir üst sınır getirdi. Ayrıca yasadan önce kredi kullanan tüketiciler ise, bilir kişi raporuyla dosya masrafını geri almak için başvuru yapabiliyor.

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili tüm detayları mikrofonumuza aktardı. İşte konut kredisinde dosya masrafını geri almanın yöntemi…

“28 Mayıs 2014'te Yeni Tüketici Kanunu yürürlüğe girdi. Burada bankaların alacakları faiz dışındaki tüm ücretlerin düzenlenmesini BDDK'ya verdi. BDDK'da bu yetkiyi kullanıp 3 Ekim 2014'te kredilerde alınacak dosya masrafına bir üst sınır getirdi. Kullanılan kredinin binde 5'i kadar doya masrafı ödeyebilirsiniz. 3 Ekim 2014'ten önce kredi kullanmış ve dosya masrafı kullanmış olanlar hakem heyetlerine başvurup bu bedellerin iadesini alabilirler. 10 yıllık geriye dönük bu hakkın kullanımında bir engel yok”        

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut kredisi dosya masrafı nasıl geri alınır?
  • 08.10.2016 09:40

Konut kredisi dosya masrafı nasıl geri alınır?

Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, konut kredisi ku ...

Konut kredisinde dosya masrafı nasıl geri alınır?
  • 11.10.2016 15:04

Konut kredisinde dosya masrafı nasıl geri alınır?

Konut kredisi kullanırken bankalar tarafından alınan dosya masraflarını geri alm ...