maritbet girişmaritbet
Konut kredisi faizleri 2014’ün sonunda da düşüyor!

Konut kredisi faizleri 2014’ün sonunda da düşüyor!

Konut kredilerindeki faiz oranları 2014 yılında da düşmeye devam ediyor. Beklenti, 2015'te de düşüşün devam etmesi yönünde.

Ev sahibi olmak isteyenlerin ilk adresi olan konut kredilerinin faiz oranlarındaki düşüş tüm hızıyla devam ediyor. Yüzde 1 seviyesinin altında seyreden oranlar, konut almak isteyenlerin adeta önünü açıyor.

Ağırlıklı olarak 5 veya 10 yıl vadelendirme seçeneği sunan bankalar, özel ödeme tablolarıyla da konut alıcılarına destek oluyor. Yapı Kredi, DD Mortgage, Kuveyt Türk, Denizbank, Albaraka Türk ve Ziraat Bankası ile birlikte Türkiye Finans ve A Bank konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürdü.

Yorum

2015 yılındaki yerel seçimlerin konut satışlarını bir nebze olsa yavaşlatacağı öngörülse de faiz oranlarındaki düşüş devam ettiği takdirde, bu beklenti gerçekleşmeyebilir. Özellikle seçim döneminde dikkatlerin siyasi sürece kayma beklentisi, 2015'in de 2014'ün kopyası şeklinde geçeceği beklentisi yükseltiyor. 2014 yılındaki yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri konut satışlarını yavaşlatmış ancak Eylül ayı ile birlikte sektör büyük hareketlilik kazanmıştı. 2015 yılında da yapılacak genel seçimin konut satışlarında oluşturabileceği olumsuz etki kredi faizlerinin düşürmesiyle önlenebilir.

konut kredisi faizlerini anlatan tablo

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut kredisi faizleri 2014’ün sonunda da düşüyor!
  • 06.12.2014 10:27

Konut kredisi faizleri 2014’ün sonunda da düşüyor!

Konut kredilerindeki faiz oranları 2014 yılında da düşmeye devam ediyor. Beklent ...