maritbet girişmaritbet
Konut kredilerinde vadeyi uzat taksiti düşür dönemi!

Konut kredilerinde vadeyi uzat taksiti düşür dönemi!

Konut kredisinde faiz oranlarının düşmesi, bankaların uzun vadeli kredilere önceki dönemlere kıyasla daha ılımlı yaklaşmasına neden oluyor

Konut kredisinde faiz oranlarının düşmesi, bankaların uzun vadeli kredilere önceki dönemlere kıyasla daha ılımlı yaklaşmasına neden oluyor. Karşılaştırma sitesi Enuygun.com'un Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu'na göre, bankalar 180 ay vade seçeneğinde bile konut kredisi faizlerinde önemli indirimler yapıyorlar ve bugünkü koşullarda ayda 750 TL ödeyerek 180 ay vadeli konut kredisi kullanmak mümkün.

Konut kredisinde faiz oranlarının düşmesi, bankaların uzun vadeli kredilere daha ılımlı yaklaşmasına neden oluyor. Karşılaştırma sitesi Enuygun.com'un Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu'na göre, bankalar 180 ay vadede bile konut kredisi faizlerinde önemli indirimler yapıyorlar.

Bankaların 1 yıl önce 60 ay vadeli kredilerde bile uygulanmayan faiz oranlarını şu sıralar 180 ay vadeli konut kredileri için uyguladığını belirten Hacıbayramoğlu, “Konut kredisi kullananların en büyük sorunlarından biri, ödemeleri yüksek olduğu için beğendiği evi satın alamamak ya da aylık taksit ödemelerinde zorlanacağını düşünmek. Oysa bankalar içinde bulunduğumuz dönemde 120 ay ve üzeri vadeli kredilere eskiye oranla daha sıcak bakıyorlar ve 180 ay vadeli kredi için faiz oranlarını da düşük tutuyorlar. Bu da özellikle gençler için avantajlı bir durum olarak öne çıkıyor” açıklamasını yaptı.

Kira artarken kredi faizi sabit kalıyor

Konut kredisi faizlerindeki bu düşüşün ev sahibi olmak isteyen kiracılar için oldukça avantajlı olduğunu belirten Hacıbayramoğlu, “Ayda 700 TL civarında kredi taksiti ödeyebilecek durumda olan tüketiciler 75.000 TL konut kredisi çekebilirler. 180 ay vadeli 75.000 TL konut kredisinde taksitler %0,73 faiz oranıyla 750 TL'ye denk geliyor. Üstelik kira her yıl artarken kredi ödemelerinin sabit kalması gibi bir durum da söz konusu. Bu da ev sahibi olmak isteyenlere önemli bir avantaj sağlıyor” yorumunda bulundu.

Bankalar uzun vadeli kredilere sıcak bakıyor

Kiranın 10 yıl içinde enflasyon oranında artacağı ama kredi taksitlerinin sabit kalacağı göz önüne alındığında ev alanların kazançlı çıkacağını belirten Hacıbayramoğlu, “Tabii bu süre zarfında evin kazanacağı değer de önemli bir faktör. Tüketici genç sayılabilecek bir yaştaysa, eşi de çalışıyorsa, bankalar uzun vadeli kredilerde eskisi kadar katı tutum sergilemiyorlar. 240 ayın geri ödemesi belki çok yüksek gelebilir. Ancak 180 ay vade gerek faiz oranı gerekse toplam geri ödemesi nedeniyle daha tercih edilebilir bir kredi türü gibi görünüyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!
  • 24.02.2023 11:33

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!

Yeni Konut Finansman Programı'na bankalar tarafından sağlanacak finansman ve kat ...

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!
  • 24.09.2022 10:32

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklandı, konut kredisi hacmi 325 milyar lira ...

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!
  • 23.09.2022 09:51

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!

Buna göre tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut kredisi sözleşmeleri, sigortal ...

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!
  • 17.09.2022 13:21

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2022 sonuçlarını açıkladı. ...

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!
  • 19.08.2022 09:34

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 53 milyar 374 milyon lira artarak ...